Quantcast

J. Sakalauskas: kartais taip ir nugyvenam gyvenimus nepažindami savęs iki galo

  • Teksto dydis:

„Manau, kad „Muzikinės kaukės“ komisijos nario kėdė bus man įdomi patirtis. Galvoju, ką mes galime padaryti per gyvenimą? Tai yra įgauti naujų patirčių, naujų pojūčių, naujų įspūdžių. Todėl gavęs šį pasiūlymą tikrai nedvejojau. Kadangi aš esu operos solistas ir atstovauju daugiau klasikinei muzikai, manau, kad mano pastabos padės dalyviams tobulėti“, – apie naują patirtį BTV projekte „Muzikinė kaukė“ pasakoja Lietuvos operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Rytoj, sausio 1-ąją, startuoja dešimtasis, jubiliejinis „Muzikinės kaukės“ sezonas, kuris jau nuo pirmos laidos stebins staigmenomis ir naujovėmis. Viena jų – J. Sakalauskas prisijungs prie komisijos. Ne ką mažesne staigmena taps ir tai, jog ilgametis komisijos pirmininkas, režisierius Vytenis Pauliukaitis po pirmosios laidos savo kėdę užleis naujiems komisijos nariams, kuriais taps visų praėjusių „Muzikinės kaukės“ sezonų nugalėtojai. Taip pat žiūrovai išvys pamėgtas komisijos senbuves „Radiocentro“ laidų vedėją Liviją Gradauskienę ir atlikėją Ingą Valinskienę.

„Esu matęs ne vieną laidą. Ypač man patikdavo stebėti, kai šiame projekte dalyvaudavo klasikinės muzikos atstovai. Mane žavėdavo jų sugebėjimas pasikeisti ir įkūnyti jiems nebūdingus personažus. Labai džiaugiuosi galėdamas iš arti prisiliesti prie šio šou“, – sako operos solistas.

J. Sakalauskas neslepia, kad jau pirmoje laidoje liko be žado ir negalėjo patikėti kaip tiksliai dalyviams pavyko įkūnyti garsius atlikėjus: „Nors pirmoje laidoje jaučiau begalinį jaudulį, tačiau dalyviai mane labai maloniai nustebino. Man patiko Lino Vaitkevičiaus įkūnytas Saulius Prūsaitis, aktorė Eglė Ancevičiūtė ir kiti. Kartais stebint buvo sunku patikėti, ar ant scenos dainuoja ne tikrasis dainos autorius.“

Maža to, žinomas vyras džiaugiasi, kad Naujus metus šiemet pasitiks su muzika ir galės išbandyti save komisijos amplua.

„Visiems linkiu, kad kaukės liktų tik scenoje. Gyvenime linkėčiau visiems nusiimti kaukes ir palikti jas scenai. Juk „Muzikinės kaukės“, turbūt, tokia ir esmė, džiuginti žiūrovą ir leisti pasimėgauti tomis kaukėmis. Svarbiausia neužsidėti kaukės prieš save, nes, kartais, taip ir nugyvenam gyvenimus nepažindami savęs iki galo“, – mintimis dalinasi J. Sakalauskas.

Pirmąjį Naujųjų metų vakarą startuoja dešimtasis, jubiliejinis „Muzikinės kaukės“ sezonas. Šiais metais visus stebins naujas dalyvių dešimtukas: grupės „Žemaitukai“ narys Linas Vaitkevičius, atlikėjai Eglė Jakštytė-Eley, Alen Chicco, aktoriai Inga Norkutė, Tadas Gryn, Arnoldas Eisimantas, Eglė Ancevičiūtė, Austėja Lukaitė, visažistė Oksana Pikul bei pirmą kartą laidos istorijoje savo jėgas išbandys duetas „Zygga“, kurį sudaro Žygis ir Gabija. Kiekvienam jų teks nelengva užduotis – įkūnyti garsiausius pasaulio ir Lietuvos atlikėjus. Todėl nenuostabu, kad kai kuriuos dalyvius pasiryžti tokiai avantiūrai laidos kūrybinei grupei teko įkalbinėti ne vienerius metus.

 „Muzikinės kaukės“ premjera – jau rytoj, šeštadienį, sausio 1 d., 19.30 val., per BTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
Šitas operos solistas lyg dar vis yra didelės įstaigos, išlaikomos iš biudžeto, vadovas. Tiek laisvo laiko?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių