Quantcast

J. Phoenixas pelnė geriausio aktoriaus „Oskarą“ už Džokerio vaidmenį

Holivudo žvaigždė Joaquinas Phoenixas (Choakinas Finiksas) sekmadienį pelnė geriausio aktoriaus „Oskarą“ už vaidmenį filme „Džokeris“ (Joker), įveikęs varžovus Antonio Banderasą (Antonijų Banderasą), Leonardo DiCaprio (Leonardą DiKapriją), Adamą Driverį (Adamą Draiverį) ir Jonathaną Pryce'ą (Džonataną Praisą).

J. Phoenixas pirmąkart buvo pagerbtas JAV Kino akademijos apdovanojimu po kelis mėnesius trukusios kontroversijos dėl veikiau nekomercinės juostos apie Betmeno nesutaikomo priešininko kilmę, kursčiusios nuogąstavimus, kad ji gali kurstyti smurtą, nors „Džokeris“ vieną po kito skynė nominacijas ir apdovanojimus.

„Dalijamės ta pačia meile – meile kinui. Ši raiškos forma suteikė man itin neįprastą gyvenimą“, – sakė aktorius ir jausmingai kreipėsi į Holivudą, kad „pasinaudotų mūsų balsais neturinčiųjų balso labui“ ir „kovotų su neteisingumu“.

Apsiašarojęs J. Phoenixas savo kalbą užbaigė pagerbdamas savo brolį Riverį, kuris mirė 1993-aisiais, būdamas 23 metų, nuo per didelės narkotikų dozės.

„Skubėk gelbėti su meile – ir ateis ramybė“, – J. Phoenixas citavo savo brolio žodžius.

Pietų Korėjos režisierius pelnė „Oskarą“

Pietų Korėjos režisierius Bong Joon-ho (Bong Džunho) sekmadienį pelnė „Oskarą už juodojo humoro komediją „Parazitas“ (Parasite, Gisaengchung).

Tai jau trečioji „Oskaro“ statulėlė, atitekusi šiai juostai per Holivude vykstančią tviskančią „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Anksčiau „Parazitas“ laimėjo geriausio tarptautinio filmo ir geriausio originalaus scenarijaus kategorijose.

„Po laimėjimo geriausio tarptautinio filmo kategorijoje maniau, kad šiai dienai jau viskas ir ruošiausi pailsėti“, – šmaikštavo linksmai nusiteikęs kino kūrėjas, atsiėmęs apdovanojimą, į kurį taip pat pretendavo Samas Mendesas (Semas Mendesas), Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė), Quentinas Tarantino (Kventinas Tarantinas) ir Toddas Phillipsas (Todas Filipsas).

Bong Joon-ho taip pat išreiškė pagarbą savo varžovams.

„Kai buvau jaunas ir studijavau kinematografiją, išgirdau posakį, įsirėžusį giliai man į širdį: „Tai, kas labiausiai asmeniška, yra kūrybingiausia“, - kalbėjo jis. – Tai yra mūsų didžiojo Martino Scorsese citata.“

„Jeigu žmonėms JAV būna nežinomi mano filmai, Quentinas visuomet įtraukia mano filmus į savo sąrašą“, – pridūrė jis.

„Quentinai, myliu tave“, – režisierius pareiškė anglų kalba ir vėliau pridūrė, kad norėtų pasidalyti apdovanojimą su penkiais kitais nominuotaisiais.

„Ačiū jums. Gersiu iki kito ryto. Ačiū jums“, – kalbėjo Bong Joon-ho.

Geriausiu filmu pripažinta juosta „Parazitas“

Juodojo humoro komedija „Parazitas“ sekmadienį pateko į istoriją kaip pirmasis filmas ne anglų kalba, pelnęs prestižinį „Oskaro“ apdovanojimą kaip geriausia metų juosta.

Šis Pietų Korėjoje sukurtas filmas laimėjo įtemptas varžybas su tokiais filmais, kaip daugelio kritikų palankius atsiliepimus pelniusi karo drama „1917“.

Be to, šiai juostai, režisuotai Bong Joon-ho (Bong Džunho), pergalė geriausio filmo kategorijoje buvo jau ketvirtoji sekmadienio vakarą pelnyta „Oskaro“ statulėlė.

Anksčiau šis filmas laimėjo geriausio režisieriaus, geriausio tarptautinio filmo ir geriausio originalaus scenarijaus kategorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
NIEKAS NIEKO NEVERTAS , VERTI TIK TAM ĮDĖTI PINIGAI

ALGIS

ALGIS portretas
Šiandien per LRT ŽINIAS girdėjau , kad tie oskarai duodami ne už kultūrą ,ne už vaidmenis , o už išleistus pinigus , einant link ale ''oskaro'' TIP , KAD IR ČIA F U F L O .

Anonimas

Anonimas portretas
istikro verta demesio juosta Parazitas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių