Quantcast

J. ir E. Didžiulius supykdė sprendimas jurbarkietės byloje: darykime kažką!

  • Teksto dydis:

Po to, kai ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas jurbarkietę žiauriai sumušusiam ir išžaginti mėginusiam vaikinui paliko galioti lygtinę bausmę, dainininkai Jurgis ir Erica Didžiuliai kreipėsi į naujai išrinktas moteris Seime.

„Man yra nesuprantama, kaip sumušimas ir bandymas išprievartauti sulaukia lengvesnės bausmės nei mažiau nė gramo „žolės“ turėjimas? Kur pirmas yra aiškus nusikaltimas ir padaryta ilgalaikė žala kitam žmogui, o kitas, nors ir nusikalstamas, bet niekam kitam nekenkiantis veiksmas. Visiškai nelogiška…“, – pasidalijusi ne tik raštišku, bet ir vaizdo įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ stebėjosi E. Jennings.

Dainininkė neslėpė, – peršasi skaudi išvada, kad Lietuvoje smurtas prieš moteris nėra traktuojamas kaip rimtas nusikaltimas.

„Kyla pyktis, nusivylimas ir nepasitikėjimas mūsų teismine sistema, jeigu vyksta tokie dalykai. Klausimas, ką daryti? Ką kaip visuomenė galime padaryti šitoje situacijoje? Į valdžią išrinkome moteris, tikiuosi, tai – ženklas ir pradžia darbo, kad keistųsi ir požiūris į moteris visuomenėje“, – svarstė žinoma moteris.

Savo įraše ji paminėjo naujai išrinktas Seimo nares – Ingridą Šimonytę, Aušrinę Armonaitę, Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir pabrėžė, kad šioje situacijoje kaip niekad reikalingas jų indėlis.

„Kaip mes galime prisidėti? Vienykimės, junkimės, darykime kažką! Jeigu turite pasiūlymų, labai norėtume juos išgirsti ir prisidėti“, – rašė E. Jennings.

Primename, kad Klaipėdos apygardos teisme spalio 29 d. buvo paskelbtas sprendimas žiauraus jurbarkietės sumušimo ir mėginimo išžaginti byloje. Nuspręsta, kad skriaudėjas lieka laisvėje – jam palikta lygtinė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

„Teismas atmetė nuteistojo apeliacinį skundą, kuriame jis prašė jį išteisinti dėl pasikėsinimo išžaginti. Teismas nusprendė, kad vis dėlto buvo pasikėsinta išžaginti. O nukentėjusiųjų ir prokuroro apeliaciniai skundai buvo patenkinti iš dalies – merginai padidinta neturtinė žala iki 10 tūkstančių eurų. O dėl bausmės griežtumo nuteistajam buvo paskirtas papildomas įpareigojimas – vienerius metus dalyvauti elgesio pataisos programoje. Teismas pažymėjo, kad bausmės vykdymas buvo atidėtas pagrįstai, nes šiuo atveju merginai padaryti sužalojimai buvo svarbūs individualizuojant bausmę. Tačiau sprendžiant klausimą dėl bausmės atidėjimo, buvo svarbi nuteistojo resocializacija – kaip jis vėl integravosi į visuomenę, kaip jis keitėsi“, – portalo žurnalistams ketvirtadienį sakė Klaipėdos apygardos teismo atstovė Dovilė Saulėnienė.

Pasak jos, Klaipėdos apygardos teismui buvo pateikti duomenys, kad aštuoniolikmetis jurbarkietės skriaudėjas yra charakterizuojamas teigiamai – neturi neigiamų elgesio įpročių, nėra įtrauktas į vaikų rizikos grupę, atlygino žalą ir pateikė įrodymus, kad siekia pasikeisti – dalyvauja terapijose. Kaip teigiama, šis nuteistojo poelgis, kai buvo sumušta nepilnametė, esą buvo atsitiktinis, įvykęs dėl neatsakingo alkoholio vartojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir ką tie pliurpos padarė ? Ogi nieko....tik pasipiarino spaudoje ir tuo baigėsi...du kvailiai...

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Vienas iš giminaičių galėtų pasišvesti įvykdyti teisingumą .

ALGIS

ALGIS portretas
Šis teismo sprendimas yra LietuvosTEISĖSAUGOS VEIDAS
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių