Quantcast

Įvertinkite: grupės „Biplan“ daina „Ketvirtadienis“ suskambo naujai

  • Teksto dydis:

Šiemet dvidešimtpenkmetį atšventusi vilniečių grupė „Biplan“ dalinasi nauja džiazine savo legendinio kūrinio „Ketvirtadienis“ versija. Naujas singlas įrašytas duetu su dainininke Karina Krysko spalį vykusiame bendrame muzikantų „Džiaze tik merginos“ koncerte Vilniuje, o jį lydi ir koncertinis vaizdo įrašas.

„„Ketvirtadienis“ – viena svarbiausių ir brangiausių mūsų dainų, todėl, kai pradėjom flirtą su džiazu, dėl šio kūrinio buvo neramiausia“, – atvirauja grupės įkūrėjai Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas.

„Iš esmės tai meilės daina, ne mažiau nei mums patiems artima ir kaip sena bičiulė gerai pažįstama ir mūsų klausytojams. Tokia daina gyvena savo gyvenimą, todėl baisu išdrįsti ją keisti“, – šypsosi muzikantai. „Visgi esam tikri, kad dainos nesugadinom – išėjo kiek ramesnės nuotaikos ir džiazbito ritmo paįvairinta ir gerokai svajingesnė kompozicija apie tą patį – patį svarbiausią jausmą – gyvenime.“

Dėl karantino daugelį proginių „Džiaze tik merginos“ turo pasirodymų šiemet turėję atšaukti muzikantai naują programą visiems koncertuose dalyvauti negalėjusiems gerbėjams pristatys nauju albumu. Koncertinis įrašas „Džiaze tik merginos – Live“ bus išleistas skaitmeniniu, kompaktinės plokštelės ir melomanų pamėgtu vinilo plokštelės formatu ir klausytojus pasieks jau kitų metų pradžioje.

„Ketvirtadienis“ jau antrasis singlas iš retrospektyvinės „Biplan“ programos „Džiaze tik merginos“. Dar metų pradžioje „biplanai“ pasidalino pirmuoju džiaziniu singlu – taip pat su Karina įrašyta 2014 metų „Biplan“ hito „Iš taško A“ lindyhopine versija.

Anksčiau prisipažinę, kad apie flirtą su džiazu svajojo jau seniai, paruošti naują programą ir pristatyti ją klausytojams muzikantai nusprendė „Biplan“ 25-jo gimtadienio turo koncertuose. Netikėtuose pasirodymuose gerai žinomi kūriniai nuskambėjo naujai – su džiazo, svingo ir lindyhopo prieskoniais, o daugelį dainų rokeriai atliko kartu su žaviąja Karina, scenoje persikūnijusią į tikrą džiazo divą.

„Ketvirtadienis“, vienas ryškiausių grupės kūrinių per visą vilniečių grupės istoriją, neabejotinai turėjo nuskambėti ir „Džiaze tik merginos“ ture. Pirmą kartą „Ketvirtadienis“ buvo pristatytas dar 1998 metais kartu su antruoju, į didžiulį populiarumą „biplanus“ iškėlusiu albumu „Braškės“. Daug albumų išleidę, pankroką, melodingą roką ir balades kūrusiai grupei kūrinys niekada nepabodo ir iki šiol skamba daugelyje jos koncertų.

Naują „Ketvirtadienio“ interpretaciją muzikantai ne tik atliko šių metų koncertų ture, bet rudenį spėjo su ja sudalyvauti ir „Sapiens Music“ projekte, kur dainą nufilmavo režisierius Saulius Baradinskas.

„Ketvirtadienį“ ir kitus džiazo prieskonių paskanintus kūrinius „biplanai“ šiemet spėjo atlikti spalio mėnesį grupės pasirodymuose Kaune, Vilniuje ir Palangoje, kuriuose kartu pasirodė ne tik Karina Krysko, bet ir džiazo pasaulyje žinomi muzikantai: būgnininkas Darius Rudis, klavišininkas Andrius Savčenko ir trimitininkas Valerijus Ramoška.

Kitais metais, leidžiant visuomenės sveikatos situacijai Lietuvoje, grupė tikisi sugrįžti šią programą klausytojams pristatyti gyvai.

Artėjančio karantino nuotaikas vasarą spėję pajausti muzikantai taip pat nusprendė nufilmuoti sostinėje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, spalio 11 dieną vykusį „Džiaze tik merginos“ koncertą. Turo pasirodymuose šiemet dalyvauti negalėję gerbėjai koncerto Vilniuje premjerą išvys per LRT televiziją šventinės programos metu gruodžio 24 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių