Quantcast

Italijai pergalę „Eurovizijoje“ lems „nuogos gorilos“ šokis?

Bene pusmetį gerbėjų smalsumą ir diskusijas aitrinusi didžiausia Europos šalių muzikos šventė – "Eurovizijos" dainų konkursas – šįvakar baigsis didžiuoju finalu Kijeve.

Bilietą į jį iškart gavo šešios šalys – pernai pergalę nuskynusi ir šįmet šeimininke tapusi Ukraina ir finansinės donorės – daugiausia prie "Eurovizijos" rengimo prisidedantis penketukas: Prancūzija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Ispanija ir Italija. Pastarosios atstovas 34-erių Francesco Gabbani su ironiška daina apie vakariečių trauką Rytų kultūrai "Occidentali's Karma" lažybininkų ir konkurso gerbėjų vienbalsiai laikomas realiausiu pretendentu triumfuoti "Eurovizijoje". Ką jis apie tai mano, išsakė frankofoniškų šalių "Eurovizijos" gerbėjų svetainei Eurovision-fr.net.

– Kas tave motyvavo dalyvauti San Remo festivalyje ir kartu "Eurovizijos" dainų konkurse?

– Nusprendžiau pasirodyti San Remo festivalyje, nes tai svabiausias Italijos muzikinis renginys, tai didžiausia šventė, kurioje gali prisistatyti plačiai publikai, jei esi muzikantas ar dainų autorius, kompozitorius. Kalbant apie "Euroviziją", ši galimybė yra steikiama San Remo laureatui ir kartu proga pasiekti didelę auditoriją už Italijos sienų.

Vakarai bando perimti Rytų kultūrą labai neapdairiai, labai paviršutiniškai. Galop mes visi esame kaip nuogos beždžionės.

– Ką manai apie kitų šalių pozityvias reakcijas į "Occidentali's Karma"?

– Esu maloniai nustebintas "Occidentali's Karma" sėkmės kitose šalyse. Už dainos išorinio lengvumo, norėto perteikti skečo yra gilios prasmės žodžiai.

Žinoma, suvokiu, kad dauguma užsienio klausytojų nekalba itališkai ir nesupranta, ką aš dainuoju. Taigi darau prielaidą, kad mano dainos pavadinimas yra patrauklus.

– Kaip kilo idėja į pasirodymą įtraukti gorilą, keliančią užuominų į Desmondo Morriso knygą "Nuoga gorila"?

– Nuoga beždžionė yra neatskiriama nuo etologo D.Morriso kūrinio ir turi didelę reikšmę "Occidentali's Karma" žodžiams, kadangi Vakarai bando perimti Rytų kultūrą labai neapdairiai, labai paviršutiniškai. Galop mes visi esame kaip nuogos beždžionės. Taip ir kilo šokančios beždžionės idėja.

– Jei turėtum dalyvauti kokiame nors Italijos televizijos šou, kurį pasirinktum?

– Man pasisekė įsiveržti į muzikos pasaulį su savo paties kūryba, be dalyvavimo televizijos šou. Bet jei turėčiau pasirinkti kurį nors projektą, tai būtų "X Faktorius", nes tai didelis šou, siūlantis daugybę galimybių ir matomumą.

 

 

"Eurovizija 2017". Finalas – šeštadienį 22 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių