Quantcast

Islandija nubausta už propalestinietišką protestą per „Euroviziją“

  • Teksto dydis:

„Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai šeštadienį pranešė, kad nubaudė Islandiją už tai, kad per anksčiau šiais metais Izraelyje vykusį konkurso finalą jos atstovai demonstravo šalikus su Palestinos vėliavomis.

Islandų grupė „Hatari“ rodė į kameras šalikus su Palestinos vėliavomis, kai gegužę Tel Avive vykusio renginio pabaigoje buvo skelbiami galutiniai rezultatai.

„Eurovizijos“ organizatoriai – Europos transliuotojų sąjunga – savo pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP, sakė, kad toks islandų veiksmas pažeidžia konkurso taisykles, kurios draudžia politinius gestus.

Jie nenurodė, kokia bauda skirta Islandijos visuomeniniam transliuotojui, bet pabrėžė, kad jos dydis „atitinka konkurso taisykles“.

Pasak Europos transliuotojų sąjungos, sprendimas skirti islandams baudą buvo apskųstas, bet išnagrinėjus apeliaciją jis nepasikeitė.

„Hatari“ garsėja savo pasipriešinimu Izraelio vykdomai palestiniečių teritorijų okupacijai.

„Eurovizijos“ taisyklėse numatyta, kad konkurso dalyviai negali jame daryti nieko politiniais tikslais.

Tą patį vakarą svečio teisėmis „Eurovizijos“ finale pasirodžiusi Madonna (Madona) irgi sulaukė kontroversiškų vertinimų dėl to, kad ant jos šokėjų kostiumų buvo pavaizduotos Izraelio ir Palestinos vėliavos.

„Tai buvo klaida, – tvirtino Izraelio kultūros ministrė Miri Regev. – Su visa pagarba Madonnai, negalima įmaišyti politikos kultūriniame renginyje.“

Teisę surengti šių metų konkursą Izraeliui užtikrino praėjusių metų „Euroviziją“ laimėjusi šalies atstovė Netta Barzilai (Neta Barzilai).

2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Roterdamo mieste Nyderlanduose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo toliau tuo

kuo toliau tuo portretas
vis "žydovyje ušy torčiat"

Garbingas zmogus

Garbingas zmogus portretas
Didele pagarba Islandijai.

zydam

zydam  portretas
viskas galima net zudyti palestiniecius ir grobti ju zemes,ju gentainis Adolfas zinojo tai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių