Quantcast

Iškalbingu kadru pasidalijęs M. P. E. Martynenko: elgesys su mažumomis parodo tautos mentalitetą

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pastaruoju metu bene viena skandalingiausių temų – LGBT bendruomenės padėtis visuomenėje. Vieni reiškia atvirą neapykantą, kiti gina bendruomenės teises. Aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko feisbuke pasidalijo iškalbinga nuotrauka ir pridūrė, kad mūsų elgesys su mažumomis parodo tautos mentalitetą.

„Štai mano nuotrauka iš labai asmeninio archyvo. Norėčiau išreikšti palaikymą Lietuvos LGBT bendruomenei. Šiaip, va, atrodo gyvenu savo socialiniame burbule ir viskas labai gerai. Nėra neapykantos, patyčių, agresijos. O tada, kaip sakydavo diedukas – p*st ir pavasaris – iškyla situacija ir pamatai, kiek daug š*do aplinkui. Kad ir kokios būtų mažumos – etninės, seksualinės, politinės ar kt. – mūsų elgesys su visų jų nariais parodo tautos mentalitetą ir šiandien jis atsiskleidžia kaip gan piktas ir nepakantus“, – socialiniame tinkle rašė vyras.

Kad ir kokios būtų mažumos – etninės, seksualinės, politinės ar kt. – mūsų elgesys su visų jų nariais parodo tautos mentalitetą ir šiandien jis atsiskleidžia kaip gan piktas ir nepakantus

„Suprantu, kad „Facebook“ postais nieko nelaimėsime. Bet visi perversmai mintyse ir visuomenėse prasideda nuo to, kad žmonėms kyla mintys, jos virsta žodžiais, šie virsta veiksmais – veiksmai – įpročiais, o šie lemia likimą. Tai linkiu, kad šiais nelinksmais laikais būtų linksmiau. Vaivorykštėje telpa septynios spalvos – geltona, žalia, raudona irgi tarp jų. P. S. Hatemailą mėgstu gauti žinutėmis, komentarais ir skambučiais, bet užvis labiausiai – iškvėpintuose rožiniuose vokuose“, – taip įrašą feisbuke baigė aktorius.

Primename, kad savaitgalį LGBT bendruomenė buvo linksniuojama ir mitinge, į kurį susirinko keli šimtai žmonių. Mitingo metu protestavo prieš karantino ribojimus ir pasisakė už prigimtines žmogaus teises. Grupė „LGBT friendly Vilnius“ sekmadienį pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame liejasi užgaulūs žodžiai Seimo nario T. V. Raskevičiaus pusėn. Įraše matoma, kaip moteris perskaito Celofanu vadinamo žmogaus žodžius: „Labai prašau perskaityti šituos mano žodžius: Raskevičius yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaus finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto. Jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyti, šiaip jau, bent po vieną į metus. A. Kandrotas.“

Į šią situaciją sureagavo ir pats T. V. Raskevičius. Pasidalijęs vaizdo įrašu feisbuko paskyroje, Seimo narys klausė: „O egzekucijos būdą leis pasirinkti!?“ „Prisiminkime šūkį: tyla = mirtis. Tyla jau atvirų grasinimų fone yra netoleruotina! Kviečiame dalintis, rašyti žiniasklaidai, policijai ir politikams. Citatą perskaitė, kaip pristatyta, „visuomenininkė, grupės „Neabejingi“ viena iš įkūrėjų, steigėja, šeimos gynimo maršo koordinatorė Vitolda Račkova“, – tąkart skelbė „LGBT friendly Vilnius“.

Praėjusį mėnesį LGBT palaikančių žmonių akiratyje atsidūrė kunigas Algirdas Toliatas. Dvasininkas feisbuke pasidalijo įrašu, raginančiu pasirašyti peticijas prieš lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą ir prieš Stambulo konvenciją.

Vėliau į viešumą iškilo ir dar vienas skandalas. Tąkart kritikos strėlės krito į Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapelioną Paulių Vaineikį, kuris mišių metu nepasikuklino išsakyti savo požiūrio apie LGBT drastiškais pasisakymais. „Kada pasaulis, mes sakom, šėtonas, susimokė, netgi politiniu lygmeniu, iškreipti žmogaus prigimtį. Kada per Lietuvos, per LRT, mokina iškrypėliai, taip šviesiai tiesiai galiu pasakyti, iškrypėliai, LGBT‘ešnikai, mokina mus, kas mes esam. Kad, pasirodo, berniukai, tai jau nebėra berniukai, vyrai, pasirodo, nėra vyrai, kad mergaitės nėra mergaitės, moterys nėra moterys, bet galas žino kas. Įsivaizduojate? Kada valstybiniu lygmeniu bando įsiveržti į mokyklas ir mokinti amoralių dalykų“ – kalbėjo P. Vaineikis.

Tąkart apie diskusijų audrą visuomenėje sukėlusius skandalus pasisakė ir Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. „Pastaruoju metu žiniasklaidoje pasklido diskusija ar kunigas ir pati Bažnyčia gali pasisakyti rūpimais klausimais? Atsakymas yra TAIP! Demokratinės visuomenės esmė – visi turi lygias teises, taigi ir žodžio laisvę pasisakyti, jei tai neprovokuoja smurto ar nepagarbos kitam žmogui, visuomenės grupei“, – tvirtino K. Kėvalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Del MUSU tautos [mentaliteto] martynenko --gali NESIJAUDINTI..Jaudinkis del ukrainieciu -broliuku ,nes atvyke i Lietuva ,jie labai apsikiaulino;ne tik tarpusavyje peiliais svaidosi;ir apie tavo ukrainieciu SVEIKA!! mentaliteta net ir "ne kvepia",, Ir LZbakai musu vaikus -netvirkins;;;NU,NU,NU..NEVALIA,,,mes -geradushiai-priglaudziam visokius ,bet kad nebutu lytiniu nusizengimu musu vaiku-jaunimo atzvilgiu ---galime labai supykti

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul važiuoja į Donbasą savo tiesas skleisti.... martinenko, simonko, raškėvič....

LEO

LEO portretas
kĄ GALIMA PASAKYTI APIE TUŠTUMĄ-NIEKO
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių