Quantcast

Iniciatyva: V. Bareikis visus pinigus už koncertą paaukos žmonėms Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Atlikėjas Vidas Bareikis nelieka abejingas įvykiams Baltarusijoje. Šiandien žinomas vyras paskelbė, kad rugpjūčio 20 d. Trakų pilyje įvyksiančio solinio koncerto honorarą paaukos akcijai „Freedom first! Go Belarus“, kuri tiesiogiai pinigus perduos organizacijai, padedančiai nuo smurto nukentėjusiems baltarusiams.

Pasak V. Bareikio nuo pat pirmosios Baltarusijoje prasidėjusios krizės dienos jis sekė įvykius, o apie padėtį šalyje ne vieną kartą girdėjo iš teatro kolegų.

„Nuo pat Baltarusijos krizės pradžios aktyviai stebiu situaciją, jaučiau didžiulį nerimą ir norą kažkaip prisidėti prie pagalbos, nukentėjusiems nuo rėžimo žmonėms. Taip pat prieš porą metų dirbau Minske su teatro kolegomis iš Baltarusijos, su kuriais likau artimais bičiuliais iki šiol ir jau tada girdėjau daug pasakojimų, kurie man buvo labai skaudūs ir netgi nesuvokiami. Draudžiami spektakliai ar muzikinės grupės, baimėje gyvenantys artistai, kurie yra priversti vaidinti pogrindyje, jei jų kūriniai turi bent lašą kritikos sistemai, susidorojimai su žmonėmis ir pastovi baimė, kurioje gyveno tie žmonės. Manau, kad atėjo laikas permainoms ir mes galime tiems žmonėms padėti bent palaikydami juos morališkai ar prisidėdami kas kaip gali“, – savo norą paaukoti Baltarusijos žmonėms aiškina atlikėjas.

Vieno populiariausių atlikėjų Lietuvoje teigimu, šia savo iniciatyva siekia ne tik padėti, bet ir įkvėpti žmones, ypatingai jaunąją kartą, būti socialiai aktyviais tokių tragedijų fone. „Galbūt kažkas prisidės žinutės pasidalinimu socialiniuose tinkluose ar atsistojimu žmonių grandinėje prieš šią neteisybę, bet tai gali būti didelės bendrumo ir sąmoningumo bangos pradžia. Laikau tai savo pareiga ir kviečiu prisijungti visus“, – ragina Vidas.

Manau, kad atėjo laikas permainoms ir mes galime tiems žmonėms padėti bent palaikydami juos morališkai ar prisidėdami kas kaip gali.

Akcijos iniciatorės Agnės Zalanskaitės teigimu, ši iniciatyva stipriai sujaudino ir pademonstravo, kokia turi būti lyderystė. „Nuoširdžiai, Vido Bareikio iniciatyva skirti savo honorarą nukentėjusiems nuo smurto Baltarusijoje remti, palietė ir sujaudino. Tokios asmeninės lyderystės Lietuvoje labai trūksta. Internetuose galime girdėti abejonių, kad nereikia kištis į kaimyninės šalies reikalus ir jie patys ten susitvarkys, bet tuomet retoriškai paklausiu: o kas, jei lemtingu Lietuvos išsivadavimo momentu islandai būtų suabejoję: ai, jie ten patys kaip nors susitvarkys.. Šiandien, turbūt, tebegyventume niūrioj sovietijoj“, – sako akcijos „Freedom first! Go Belarus“ iniciatorė.

Ketvirtadienio vakarą Trakų pilyje įvyksiančiame koncerte dainininkas tikisi, kad atliekant hitais tapusius kūrinius be muzikos bus nepamiršta ir tai, kas vyksta kaimyninėje valstybėje.

„Džiaugiuosi, kad mano veikla gali būti ta platforma, kuri be pramoginio pagrindo dar yra ir edukuojanti bei rodanti pavyzdį. Kiekvieną kartą lipdamas į sceną galvoju apie žinutę, kurią transliuoju to vakaro publikai. Dažniausiai tai būna noras įkvėpti, parodyti, kad esame laisvi ir galintys gyventi nesiremdami stereotipais ar kažkieno nustatytomis normomis, pabrėžti, kaip tai yra brangu ir laikina. Norėčiau pakviesti visus prisidėti prie šio prasmingo vakaro ir atvykti į Trakų koncertą vien tam, kad taip ir jūs jau prisidėsite prie pagalbos Baltarusijos žmonėms“, – kviesdamas į koncertą pasakoja V. Bareikis.

Dainininkas V. Bareikis koncerte uždirbtus pinigus paaukos akcijai „Freedom first. Go, Belarus!“, kurios tikslas – paremti nuo smurto nukentėjusius baltarusius. Visa Lietuvoje surinkta parama bus perduota organizacijai „BY HELP“, kuri nuo 2017 metų taikiomis priemonėmis kovoja už demokratijos viltį savo šalyje, gina dėl savo įsitikinimų suimtus, kalinamus Baltarusijos piliečius, padeda jų šeimoms. „BY HELP“ vadovas Aleksey Leonchikas vadovauja Jungtinių Tautų Demokratijos fondui Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
na tu geras dalbajobas gal bandyk i seima ten visi tokie is savu atimti o svetimiems atiduoti svarbu pries jankius gerai pasirodyti o ant savo tautos visi padeje

tai

tai portretas
Kas eina į tokius koncertus tai tam tas pat.

Į balą

Į balą portretas
Tai jau į balą. Nežinia kur jie nukeliaus ir kam atiteks.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių