Quantcast

I. Narkutė: dainą rašiau besiskiriantiems ir neseniai išsiskyrusiems draugams

  • Teksto dydis:

Ieva Narkutė pristato naują dainą „Skaudės tau“. Kaip sako pati jos kūrėja, nors pavadinimas skamba kiek sadistiškai, tačiau daina yra ne apie fizinį, o apie emocinį skausmą. „Skyrybų dainininke“ ilgą laiką vadinta Ieva vėl grįžo prie pamėgtos temos. „Dainą rašiau savo artimiems besiskiriantiems ir neseniai išsiskyrusiems draugams“, – sako ji.

„Tikiu, kad po kiekvieno atsisveikinimo, po kiekvieno praradimo, mums duodamas laikas, kurį reikia atskaudėti. Dainą rašiau matydama, kaip artimus ryšius nutraukę žmonės kankinasi, laukdami, kada jiems pagerės. Taip atsirado žodžiai: tu klausi, ar čia jau pabaiga, ar bus daugiau? Visi nekantrauja tos pabaigos sulaukt. Bet žmogus, stebintis iš šalies, tegali pasakyt: atleisk, bet skaudės tau“, – sako I. Narkutė.

Anot dainų kūrėjos, skaudėjimo laiką galima ir iššokt, tad daina ne veltui skamba kaip skirta šokiui, o jos vizualizacijai pasirinktas jausmus judesiu išreiškiančios šiuolaikinio šokio atlikėjos siluetas. „Norėjosi sukurti ne graudžią ir lėtą dainą, o kūrinį su energija, jėga, gal truputį piktą. Tokį, pagal kurį vidury nakties norėtųsi namie vienam pasitaškyt“, – dainos nuotaiką apibūdina jos kūrėja.

Dainininkė mano, kad skyrybų skausmas gana universalus ir pažįstamas beveik visiems. Ji nesigina ir pati turėjusi tokių nelinksmų šokių vienumoje vidury nakties. Tačiau mano, kad jie neišvengiamai reikalingi tam, kad būtų galima pereiti į kitą gyvenimo etapą. „O šito – tamsesnio, skausmingesnio – siūlau nemėgint neigti, jį reikia išbūti“, – įsitikinusi ji.

Daina nuolat bus aktuali asmeninį santykių virsmą išgyvenantiems žmonėms, tačiau pati I. Narkutė šiuo metu, galima sakyti, yra visai priešingoje barikadų pusėje. Dainininkė drauge su sutuoktiniu apimti ramaus antrosios atžalos laukimo džiaugsmo. „Ši daina yra įrodymas, kad nebūtinai apdainuoju tai, kas mano gyvenime vyksta dabar“, – juokiasi jaukiais namais be jokių audrų besimėgaujanti kūrėja.

Dainininkė džiaugiasi, kad ilgas laikas be koncertų, repeticijų, susitikimo su publika neužmušė joje įkvėpimo rašyti dainas. Jau beveik sukurtas naujas albumas, kuris bus pristatytas, kai tik bus galima rengti pasirodymus. Albumo kūrimą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių