Quantcast

I. Jankauskaitė: talentingas žmogus mažą nesėkmę priims kaip pamoką

„Net ir labai talentingi žmonės paslysta, o avantiūristai laimi, nes turi drąsos ir moka padaryti įspūdį. Todėl ir sakau – tai tik žaidimas“, – išskiria aktorė, dainininkė, televizijos laidų vedėja, o dabar ir TV3 projekto „Lietuvos talentai“ komisijos narė Inga Jankauskaitė. Ji pati stengiasi ir kitiems pataria nekurti problemų ten, kur jų nėra.

Iš anksto susitaikiusi

I.Jankauskaitė sako, kad laikas „Lietuvos talentų“ komisijoje kartu su kolegomis Marijonu Mikutavičiumi ir Justinu Jankevičiumi neprailgsta, o bendras darbas sekasi neabejotinai sklandžiai.

„Su Justinu esame dirbę ir anksčiau, todėl sutikau prisijungti labai aiškiai žinodama, kas manęs laukia. Man svarbu komanda, dažnai atsisakau pasiūlymų būtent dėl to, kad nematau savęs kompanijoje. Tai normalu“, – dalijasi aktorė.

Daug kam kitapus televizijos ekranų atrodo, kad sėdėti komisijos nario kėdėje ir spręsti, kam pasakyti taip, o kam – ne, labai paprasta. I.Jankauskaitė atvira – būdama „Lietuvos talentų“ komisijos nare jaučiasi savo vietoje, dirbanti savo darbą. Tikruosius talentus įžvelgti padeda jos profesinės žinios: ilgametė patirtis kine, teatre, televizijoje ir muzikos scenoje. Žinoma, ir intuicija.

„Stengiuosi pati ir kitiems patariu nekurti problemų ten, kur jų nėra. Tai viso labo televizijos žaidimas, todėl ir vertinti jį reikia iš tokios perspektyvos“, – sako ji.

Tačiau bet kokiu atveju į pasirinkimą galiausiai dalyviui pasakyti taip arba ne ji žiūri labai atsakingai. „Savo sprendimą argumentuoju, atkakliai bandau rasti labai konkrečius žodžius kiekvienam dalyviui, iš anksto nuolankiai susitaikiusi, kad vis tiek liks nelaimingų ir įsiskaudinusių. Bet tokios taisyklės. Galiausiai yra vilties, kad jei žmogus nenustos ugdyti  savo talento, gal kada nors supras, ką aš turėjau omeny. Taip būna. Ir gana dažnai“, – pasakoja dainininkė.

Yra vilties, kad jei žmogus nenustos ugdyti savo talento, gal kada nors supras, ką aš turėjau omeny. Taip būna. Ir gana dažnai.

Sudėtingiausia – vaikai

Su nedidelėmis pertraukomis televizijoje praleidusi 20 metų, vienokiu ar kitokiu amplua I.Jankauskaitė dalyvavo daugybėje projektų, tačiau prie „Lietuvos talentų“ komisijos prisijungė pirmą kartą.

Nors dėl šios priežasties lyginti šio sezono dalyvių su ankstesniųjų talentais negali, sako šiemet aiškiai pastebinti išskirtinai daug šokėjų ir vaikų. „Man regis, pernelyg daug vaikų, kurių daugumą dar apskritai per anksti kaip nors vertinti. Tai sudėtinga“, – akcentuoja komisijos narė.

„Ne dėl gailesčio, o dėl atsakomybės. Vaikai retai ateina savo iniciatyva, dažniausiai juos atveda įvairiausių būrelių vadovai, todėl man kartais kyla klausimas, ar jie adekvačiai įvertina padarinius ir situaciją. Todėl mes visi trys stengiamės būti kiek įmanoma švelnesni“, – priduria ji.

I.Jankauskaitę užkariauja tokie pasirodymai, kuriuose nematyti atlikėjų pastangų. „Kad ir ką žmogus darytų: šoktų, dainuotų, rodytų cirko numerius... Kada jau gali stebėti – kaip, o ne ką dalyvis daro. Tai pasitaiko retai. Todėl kaskart nudžiugina“, – neslepia aktorė.

Išnaudoti momentą

Dalyvių talentas ir charizma – būtent tai daug kam atrodo projekto dalyvių raktas į sėkmę. Tačiau I.Jankauskaitė sako, kad tikrasis koziris yra įspūdis.

„Sugebėjimas šiuo konkrečiu momentu parodyti tai, ko atėjai. Juk net ir labai talentingi žmonės paslysta, o avantiūristai laimi, nes turi drąsos ir moka padaryti įspūdį. Todėl ir sakau – tai tik žaidimas. Galiausiai, seniai jau įsitikinau, kad talentingas žmogus visada ieškos išeičių, todėl net ir mažą nesėkmę priims kaip pamoką, o kiti ieškos kaltų ir taip pateks į akligatvį“, – sako ji.

Jeigu „Lietuvos talentai“ būtų egzistavę gerokai anksčiau, I.Jankauskaitė tiksliai nežino, ar būtų sumaniusi pati dalyvauti tokiame projekte. „Dabar atrodo, kad ne, bet iš tiesų visi keliai geri, jei žmogus žino, kur nori nukeliauti“, – įsitikinusi ji.

Pagrindinis šio sezono prizas – ne tik galimybė parodyti savo talentą visai Lietuvai ir pelnyti žiūrovų simpatijas, bet ir 10 tūkst. eurų. Dar prieš prasidedant projektui, jo organizatoriai akcentavo, kad šiemet ypač laukiami turintys išskirtinių talentų: cirko artistai, akrobatai, magai, gyvūnų dresuotojai ir kiti.

„Lietuvos talentai“ – sekmadieniais 19.30 val. per TV3



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xl

Xl portretas
Talentai ,tai yra kai karta iskaros prisimena juos,pv.Povilaitis DonskovasJarulis.Šapranauskas,Gabrėnaitė ,ŠapranauskasIr tt,daug tikrai yra ,bet paklauskit jaunimo ar jie zino lietuvos šiū dienų talentus,daug projektu vyksta ,bet kur dingsta nugalėtojai...tv.tie patys veidai jau 30metuValinskai,KybartienėRŪTA visi laksto nuo vieno kanalo i kita ponai užleiskit vietas naujiems veidams ,nusibodot nepakeiciamų nėra.o tiek pas mus yra talentingų jaunų žmonių..leiskit tobulėt,o jūs džiaukities gyvenimu ir anūkais be tv.nes televizijai reikia atsinaujint,nes nusibodo per visus kanus visa laika vienodi veidai,su pagarba ir geros dienos.

na

na portretas
kur cia lietuvoj tie talentingi zmones,nezinau ne vieno rasytojo,nei vieno poeto,nei vieno mokslininko,net daininku nezinau,na nebent Sela....tai kur tie talentingi....

siknakvietke

siknakvietke portretas
what???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių