Quantcast

Į iškilmingą filmo „Spektras“ premjerą atvyko ir karališkoji šeima

  • Teksto dydis:

Britų superagentas vėl žavės kino žiūrovus naujajame filme „Spektras“ (Spectre), kurio tviskanti premjera pirmadienį buvo surengta Londone, dalyvaujant karališkosios šeimos nariams.

Gerbėjai susirinko prie raudonojo kilimo, tikėdamiesi pamatyti ne vien pagrindinio vaidmens atlikėją Danielį Craigą (Danielį Kreigą), kuris vilkėjo tamsų smokingą ir santūriai šypsojosi, ir žavingąsias šio filmo aktores - Lea Seydoux (Lėją Seidu) bei Monicą Bellucci (Moniką Beluči), bet ir princą Williamą (Viljamą), jo žmoną Kate (Keit) ir barzdą užsiželdinusį princą Harry (Harį).

Visų akys buvo nukreiptos į Kate, Kembridžo kunigaikštienę, kuri buvo viena iš paskutinių atvykusių į premjerą koncertų rūmuose „Royal Albert Hall“. Šiam renginiui ji pasirinko šviesiai mėlyną suknelę, sukurtą dizainerės Jenny Packham (Dženi Pakam).

Abu princai vilkėjo smokingus, kurie tapo neatsiejama Džeimso Bondo įvaizdžio dalimi dar nuo tada, kai Seanas Connery (Šonas Koneris) pirmąkart suvaidino agentą 007 filme „Daktaras Ne“ (Dr. No) 1962 metais.

Karališkosios šeimos narius, atvažiavusius automobiliu „Bentley“, pasitiko filmo režisierius Samas Mendesas (Semas Mendesas) ir prodiuseriai Barbara Broccoli (Barbara Brokoli) bei Michaelas G.Wilsonas (Maiklas Dž.Vilsonas).

D.Craigas, kurį lydėjo žmona aktorė Rachel Weisz (Reičel Vais), kantriai pozavo dešimtims asmenukių su savo susižavėjusiais gerbėjais. Aktorius sakė žurnalistams, kad jam „labai patiko kiekviena minutė“, praleista vaidinant Bondą, bet nesutiko atsakyti, ar ketina penktąjį kartą suvaidinti žavųjį pasaulį gelbstintį britų slaptąjį superagentą.

L.Seydoux vilkėjo tviskančią aukso spalvos suknelę gilia nugaros iškirpte, papildžiusi ilgą Bondo romantiškų palydovių sąrašą. M. Bellucci, kuri šiame filme taip pat vaizduojama palaikanti romantiškus ryšius su britų agentu, buvo apsirengusi tamsią suknelę gilia iškirpte.

Bondo ištikimą padėjėją panelę Manipeni suvaidinusi Naomie Harris (Naomi Haris) per premjerą vilkėjo ilgą oranžinę suknelę.

Prie jų prisidėjo „Oskaro“ laureatas Christophas Waltzas (Kristofas Valcas), suvaidinę piktadarį Francą Oberhauzerį, metantį iššūkį Džeimsui Bondui įvairiose egzotiškose pasaulio vietose, ir Benas Whishaw (Benas Višau), suvaidinęs technologijų specialistą Ku.

„Spektras“, sulaukęs palankių daugelio kritikų atsiliepimų, jau 24-asis bondiados filmas nuo jos pirmosios dalies – „Daktaro Ne“.

„Man nepatinka save stebėti ekrane, bet labai patinka vaidinti Džeimsą Bondą, – D.Craigas sakė ant raudonojo kilimo. – Šis personažas turi įvairių pusių, kurias mes čia nagrinėjame.“

Aktorius pridūrė, kad šiame filme stengtasi išlaikyti klasikinę bondiados liniją, bet taip pat „viską atnaujinti“.

S.Mendesas, pelnęs „Oskarą“ už 1999 metų filmą „Amerikos grožybės“ (American Beauty), sakė: „Prie jo plušėjome iki devinto prakaito, ir esu tikrai, tikrai susijaudinęs, bet man taip pat šiek tiek palengvėjo“.

Paklausta, kaip jaučiasi tapusi „Bondo mergina“, nors tokį terminą, taikomą agento 007 partnerėms filmuose, daug kas laiko pernelyg familiariu, L.Seydoux nusišypsojo: „Nežinau, are esu Bondo mergina – tiesiog esu šviesiaplaukė (angliškai – blonde) mergina.“

Prancūzė L.Seydoux filme atlieka Madeleine Swann (Madlen Svon), buvusio bondiados piktadario dukros, vaidmenį.

51 metų italė M.Bellucci, kuri yra vyriausia iš visų „Bondo merginų“, vaidina Liusiją Skiarą – nusikalstamo pasaulio veikėjo našlę, kuri perspėja agentą 007 nesiimti savo pavojingos misijos.

Ralphas Fiennesas (Reifas Fainsas), vaidinantis Bondo viršininką „M“, žvalgybos tarnybos MI6 vadovą, sakė, kad šis „filmas labai gerai sukurptas“.

„Jis turi didžiulę energiją ir į priekį nukreiptą momentą“, – aiškino.

„Spektras“ prasideda nuo paskutinės misijos, paskirtos ankstesniosios „M“, kurią suvaidino Judi Dench (Džudi Denč). Džeimsas Bondas filme atrodo išsekęs ir sukrėstas, bet nepalaužtas savo praeities.

Naujojo filmo pavadinimas susijęs su mįslinga organizacija SPECTRE (Specialioji kontržvalgybos, terorizmo, keršto ir reketo administracija), kuri bondiadoje paskutinį kartą buvo pavaizduota 1971 metų filme „Deimantai amžiams“ (Diamonds are Forever).

D.Craigas sakė, kad jis „žūtbūt“ troško vėl susigrumti su ta šešėline organizacija.

Tarp jos narių esama istorinių bondiados piktadarių, tokių kaip Daktaras Ne ir Ernstas Stavras Blofeldas, bet ta grupė dešimtmečius buvo dingusi iš šios kino sagos, kilus ginčui dėl autorinių teisių, kuris buvo išspręstas tik prieš dvejus metus.

Britanijos dienraščiai „The Guardian“ ir „The Daily Telegraph“ įvertino „Spektrą“ aukščiausiais balais, o pastarasis gyrė filmą kaip „išdidaus pasitikėjimo savimi demonstraciją“.

Kita vertus, „Financial Times“ davė tik dvi žvaigždutes iš penkių ir sakė, kad naujojo filmo kūrėjai stengėsi išnaudoti formulę, nulėmusią 2012 metų kino hito „Operacija „Skyfall“ (Skyfall) sėkmę, bet taip pat buvo „aiškiai apimti panikos dėl šios minties“.

D.Craigas yra šeštasis Bondą vaidinantis aktorius, bet kilo abejonių, ar jis sutiks tai daryti toliau. Aktorius sakė nežinantis, ar penktąkart vaidins agentą 007, nors jam jau pasiūlytas tas kontraktas.

Jis tvirtino žurnalui „Time Out“, kad verčiau „persirėš sau riešus“, o ne vaidins garsųjį šnipą.

„Jeigu vaidinčiau kitame Bondo filme, tai tik dėl pinigų“, – pridūrė D.Craigas.

Dienraščio „The Independent“ atlikta internetinė apklausa, kas turėtų vaidinti Džeimsą Bondą naujame šios sagos filme, parodė, kad daugumai respondentų priimtiniausias išlieka D.Craigas, o antroje vietoje liko britų aktorius Tomas Hardy (Tomas Hardis), neseniai sukūręs pagrindinį vaidmenį filme „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ (Mad Max: Fury Road).

Bondą, kuris anksčiau buvo vaizduojamas veikiau kaip miesto dabita, D.Craigas pavertė šiurkštoku ir susirūpinusiu žvalgybos profesionalu, bet tokia transformacija patiko ne visiems kritikams.

„Danielis Craigas Bondo vaidmenyje atrodo kaip apsaugininkas, o ne žmogus, kuris jaučiasi laisvai aukščiausiuose visuomenės sluoksniuose“, – rašo „The Daily Telegraph“ skiltininkas Charlesas Moore'as (Čarlzas Muras).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių