Quantcast

I. Burlinskaitės padėka ypatingiems žmonėms: ačiū, kad iš visų jėgų kartu su manimi kovojate

  • Teksto dydis:

Nuomonės formuotoja, sporto trenerė Indrė Burlinskaitė-Vaisieta gydoma Kauno klinikose po to, kai jai buvo diagnozuota ketvirtos stadijos limfoma. Moteris savo sekėjams instagrame nuolat praneša apie gydymo eigą, o paskutinis jos įrašas dedikuotas žmonėms, labiausiai nusipelniusiems padėkos žodžių šioje nelengvoje kovoje su liga. 

„Dabar apie tikruosius gyvenimo herojus ir kas iš tikrųjų man yra didvyris. Kartais taip atsitinka gyvenime, kad kažkas tave paima ir supurto iki širdies gelmių ir daugybę dalykų pradedi matyti ir vertinti kitaip negu anksčiau. Iš tiesų, man labai pasisekė, kad mano šiame sunkiame gyvenimo kelyje, kuriuo dabar einu, atsirado bent trys žmonės, kuriuos galiu pavadinti gyvenimo didvyriais.

Man gyvenimas išmetė ne kokias kortas, kas liečia pačią diagnozę, bet ir čia galima įžvelgti pozityvių dalykų. Man pasisekė, kad aš gan greitai gavau visus reikiamus tyrimus ir man buvo pradėtas gydymas. Šiandien negalvoju apie tai, kodėl viskas buvo uždelsta, kodėl ketvirta stadija, galvoju tik, kaip greičiau įveikti šią ligą ir kad ji daugiau negrįžtų.

Patį didžiausią ačiū noriu pasakyti savo pagrindiniam gydytojui, daktarui, kuris mane prižiūri Kauno klinikose, Domui Vaitiekui, ačiū labai už jo profesionalumą, rūpestį ir kad iš visų jėgų kartu su manimi kovoja su šia liga.

Man gyvenimas išmetė ne kokias kortas, kas liečia pačią diagnozę, bet ir čia galima įžvelgti pozityvių dalykų.

Dar vienas herojus, kurio kitaip negaliu pavadinti, tai Kauno klinikų pulmonologė gydytoja Virginija Kalinauskaitė-Žukauskė. Ji galėjo viską atidėti kitai dienai, bet, kaip ji pati sako, tai yra žmogiškumo reikalas. Ir aš dar dabar prisimenu, kai mane Liudas atvežė tyrimams, aš atėjau pas ją į kabinetą, ji mato diagnozę, susirūpinusi sako: „Indre, tavo situacija bloga, tau reikės pakentėti ir greitai atlikti visus reikiamus tyrimus.“ Tai pats didžiausias jai ačiū už jos palaikymą ir kad ji taip žaibiškai sureagavo į mano situaciją ir kad rūpinasi manimi iki pat šios dienos.

Ir patį nuoširdžiausią ačiū noriu pasakyti savo Ingai Guogienei, kuri ne vienerius metus buvo mano grožio puoselėtoja. Šioje man sunkioje situacijoje ji tapo mano visapusiška daktarė, kuri tą dieną, kai gavau diagnozę, buvo pirmas žmogus, ištiesęs pagalbos ranką ir viską padarė, kad manimi būtų kuo skubiau pasirūpinta. Jai esu be galo dėkinga. Kaip mano draugė sakė, su šita moterimi, tave gyvenimas suvedė ne šiaip. Tai turbūt. Ačiū.

Aš guliu Kauno klinikų hematologijos skyriuje ir tuo pačiu negaliu nepasakyti nuoširdaus ačiū visam nuostabiam kolektyvui, prie kurio jau pripratau ir tokį atskirą apkabinimą noriu nusiųsti Danguolei, ji supras, už ką“, – instagramo paskyroje kalbėjo I. Burlinskaitė.

Instragramo nuotr.

Priminsime, kad apie ketvirtos stadijos vėžio diagnozę žinoma moteris pranešė gegužės 10 d., o iškart po poros dienų nuvyko į Kauno klinikas. Čia jai pradėta chemoterapija, po kurios ji jautė stiprų šalutinį poveikį. 

„Labas visiems. Šiandien gerai nusiteikusi esu – atsikėliau visai geros nuotaikos ir jaučiuosi gan sveika, palyginus su vakar. Nežinau, gal dėl to, kad Liudo gimimo diena, bet atsikėlusi pagalvojau, kad reikia pasitempti, galvą išsiplauti, tai suradau jėgų. Suvalgėme gimtadienio tortą – kaip bebūtų, kur bebūtume, vis tiek minime gimimo dieną, bent jau simboliškai. Laukiame, kada paskutiniai lašeliai išlašės ir pabandysiu išlįsti į lauką – susitiksim su savo,

Liudo mamyte, kuri atvažiavo pasveikinti gimimo diena, tai labai laukiu tos akimirkos. Vakar buvo labai sunki diena man, sunkus labai vakaras. Gydytoja įspėjo, kad po pirmos agresyvios chemijos jausiuosi ne kaip, bet neįsivaizdavau iš tiesų to jausmo. 

Tai vakar rodžiau, kiek man tų vaistų buvo lašinama. Negana to, dienos bėgyje turėjau sugert daug tablečių. Kažkaip iš pradžių atrodė visai normaliai, bet atėjus vakarai labai prastai pasijutau – labai ištino veidas, kaklas nuo visų skysčių ir hormonų, gulėjau patale be jėgų, pakrutinti, atrodo, manęs neįmanoma, o kur atsiversčiau – ar ant vieno, ar ant kito šono – pykinimas, sukasi galva, maišosi žemė su dangumi.

Vakar pirmas iššūkis buvo. Šiandien vaistų turėčiau gauti mažiau, tai viliuosi ir tikiuosi, kad vakaras man nusimatys kažkiek švelnesnis ir lengvesnis. Tai ką, brangieji, mes su Hodžkinu siunčiam visiems linkėjimus iš Kauno klinikų ir norim, kad visiems jums būtų graži, saulėta ir daug gerų emocijų kupina diena“, –  pirmadienį savo sekėjams pasakojo I. Burlinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elle est malade

Elle est malade  portretas
Tokiu sergančių kaip tu pilnos ligonines,bet jau tavo lindimas toks įkyrus iki , negalėjimo.Gydykis,pailsek

ahaha

ahaha portretas
bet ir nukvakimas - kiekvieną savo žingsnį aprašinėt, tarsi kam tas įdomu. Višta ir lieka višta.

klp

klp portretas
Nors nuotrauką įdėkite tą, kur su apatiniais...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių