Quantcast

H. Weinsteinas ketina apskųsti nuosprendį dėl moters išžaginimo Holivude

Liūdnai pagarsėjęs Jungtinių Valstijų kino titanas Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas) antradienį pareiškė, kad ketina apskųsti nuosprendį dėl prieš dešimtmetį įvykdyto moters išžaginimo, dėl kurio jis gali būti įkalintas iki 18 metų.

70-metis buvęs įtakingiausias kino industrijos prodiuseris, kuris šiuo metu jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus lytinius nusikaltimus, šią savaitę Los Andžele buvo nuteistas už tai, kad prieš dešimtmetį Beverli Hilso viešbučio kambaryje išprievartavo moterį.

Jis taip pat buvo išteisintas dėl vieno kaltinimo, o dėl dar trijų kaltinimų teismo procesas paskelbtas neteisingu.

Tačiau „Oskarą“ pelnęs H. Weinsteinas antradienį pareiškė, kad ketina apskųsti apkaltinamuosius teismo nuosprendžius.

„H. Weinsteinas akivaizdžiai nusivylęs nuosprendžiu. Jis žino, kas įvyko ir ko niekada nebuvo“, – pareiškime naujienų agentūrai AFP teigė jo atstovas Juda Engelmayeris (Džuda Engelmajeris).

„Tačiau „Jane Doe (Džein Dou) #1“ pasakojimas turi tvirtą teisinį pagrindą apeliaciniam skundui pateikti, nes tariamo įvykio laiko ir vietos logistika neturi jokios prasmės“, – pridūrė J. Engelmayeris.

„H. Weinsteinas yra dėkingas prisiekusiesiems už darbą dėl kitų kaltinimų ir yra pasiryžęs tęsti teisminius išbandymus, kad galiausiai įrodytų savo nekaltumą“, – sakė jis.

Tą 2013 metų naktį Harvey Weinsteinas visam laikui sunaikino dalį manęs, ir aš niekada to nesusigrąžinsiu.

Po dvi savaites trukusių diskusijų pirmadienį Los Andželo prisiekusieji pripažino buvusį kino prodiuserį kaltu dėl išžaginimo, prievartinio oralinio sekso ir seksualinės penetracijos svetimkūniu.

Aštuoni prisiekusieji vyrai ir keturios moterys išteisino H. Weinsteiną dėl vieno kaltinimo prievarta grabinėjus kitą moterį.

Jie nepriėmė sprendimo dėl kaltinimų, susijusių su įtariamais kitų dviejų moterų užpuolimais. Viena iš šių moterų, pasak jos advokatų, yra Kalifornijos gubernatoriaus Gavino Newsomo (Gevino Niusomo) žmona Jennifer Siebel Newsom (Dženifer Sibel Niusom).

Kitų metų sausio 9 dieną H. Weinsteinui bus paskelbta bausmė. Jam gali būti skirta iki 18 metų laisvės atėmimo.

Tačiau prisiekusiesiems antradienį nepavyko priimti nuosprendžio dėl sunkinančių aplinkybių, dėl kurių ši bausmė galėjo būti padidinta iki 24 metų.

Bet kokia nauja bausmė papildys 23 metų laisvės atėmimo nuosprendį, kurį jis gavo už seksualinius nusikaltimus Niujorke ir kurį jis taip pat apskundė.

Jo auka Los Andželo byloje pirmadienį pareiškė, jog tikisi, kad H. Weinsteinas „niekada gyvenime“ nebeišeis iš kalėjimo kameros.

„Tą 2013 metų naktį Harvey Weinsteinas visam laikui sunaikino dalį manęs, ir aš niekada to nesusigrąžinsiu“, – pareiškime teigė moteris, teismo proceso metu vadinta „Jane Doe #1“.

Per kelias savaites trukusį teismo procesą buvo išklausyti liudijimai apie kadaise įtakingo prodiuserio susitikimus su moterimis, bandžiusiomis įsitvirtinti kino pasaulyje.

Prokurorai piešė grobuoniškos pabaisos, kuri daugelį metų naudojosi savo fiziniu dydžiu ir profesiniais pasiekimais, kad nebaudžiamai žagintų ir išnaudotų moteris, paveikslą.

Prokurorų teigimu, aukos buvo įbaugintos ir baiminosi, kad jų karjeros žlugtų, jei jos pasisakytų prieš vyrą, tuo metu dominavusį Holivude.

Gandai apie nederamą H. Weinsteino elgesį Holivude sklandė daug metų, tačiau dėl jo padėties šioje industrijoje mažai kas buvo pasirengęs mesti jam iššūkį.

Viskas pasikeitė 2017 metais, kai buvo paskelbti skandalingi kaltinimai H. Weinsteinui, pradėję judėjimą „#MeToo“ ir atvėrę galimybę moterims pasisakyti prieš seksualinį smurtą darbovietėse.

Nuo to laiko dešimtys moterų teigė tapusios H. Weinsteino aukomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar kelios lervos nusprendė užsidirbti is savo mižių. Pačios lindo po juo, o po dešimt metų staiga prisiminė ir pradėjo klykti , kad iš.....so...., sumokėk arba sėsi kalėjiman....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių