Quantcast

Grupės „Thundertale“ nario tėvai iš Anglijos grįžo paskui tris sūnus

  • Teksto dydis:

Anglijoje Vladas ir Valerija Chockevičiai praleido beveik 20 metų. Ten jie sėkmingai dirbo, susikūrė gerovę, į mokslus išleido vaikus. Visi trys Chockevičių sūnūs įgijo prestižines profesijas Anglijos universitetuose. Tačiau visai netikėtai gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis.

Vlado ir Valerijos sūnūs nusprendė grįžti į gimtinę ir čia imtis visiškai naujų veiklų: jauniausiasis sūnus Paulius virto bitininku, vidurinis Vladas – ūkininku, o vyriausiasis Jonas – muzikantu, grupės „Thundertale“ vokalistu ir gitaristu.

Chockevičių šeimos emigracijos istorija  prasidėjo prieš du dešimtmečius. Tada, kai dantų gydytoja dirbusi Valerija įsirengė privatų kabinetą.  Nors pacientų netrūko, liko nedidelė statybų skola, kurią artimas draugas Vladui pasiūlė greitai ir nesunkiai užsidirbti Anglijoje. 6000 dolerių skolą buvo planuota atiduoti maždaug per pusę metų, tačiau Anglijoje dailide, o vėliau elektriku  tapęs V. Chockevičius ten taip prigijo, kad pasiliko ilgiems metams. Pajutę gyvenimo užsienyje privalumus keltis į Angliją sūnūs įkalbėjo ir mamą Valeriją, kuri, išsilaikiusi visus egzaminus, ten taip pat dirbo mėgstamą odontologės darbą.

Karjera ir mokslai Anglijoje tikrai nepasiglemžė viso emigrantų gyvenimo. Savaitgaliais vaikai lankė lietuvių mokyklėles, šeima švęsdavo visas lietuviškas šventes, kartu su kitais tautiečiais grojo, šoko, dainavo ir keliavo. Būtent Anglijoje Vladas, radęs laiko, pradėjo gaminti nuostabias kankles,  išmoko groti bandonija.  „Darbas lietuvių bendruomenėje – gražiausi mūsų prisiminimai,“  –sako ir Vladas, ir Valerija. Pora pripažįsta ir tai, kad sūnų pasiryžimas grįžti gyventi į Lietuvą jiems buvo labai netikėtas. Juk visi turėjo prestižinius darbus, gavo geras algas. Tačiau taip jau nutiko, kad paskui sūnus į Lietuvą parvyko ir jų tėvai. „Nesulaukėm nei pensijų angliškų, grįžom anksčiau“, – šiandien džiaugiasi Valerija, kuriai gyvenimas gimtinėje – didžiausias džiaugsmas.

Bendraujant su šia šeima nuostabu tai, kad visi Chockevičiai žino: vos panorėję bet kada gali grįžti į Angliją ir ten jiems absoliučiai nieko netrūks. Tačiau pasukti atgal nė vienas nesiruošia, nes rado savo vietą gimtinėje, Lietuvoje.  O viskas, ko išmoko užsienyje, praverčia kuriant gražesnę ateitį.

„Noriu likti Lietuvoje“ – jau šį trečiadienio vakarą, 21 valandą, per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BRAVO

BRAVO portretas
geras sprendimas[[[pasizmonejo ir grizo]] tik GIMTOJE SHALELEJE ZMOGUS JAUCIASI ZMOGUMI=== SAVO VIETOJE..

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Pagarba visai šeimai. Tik sėkmės.

kaunietis

kaunietis portretas
šauni muzikine grupe,nuostabus repertuaras,visiems sekmes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių