Quantcast

Grožio konkurso „Mis Visata“ nugalėtoja tapo PAR atstovė Z. Tunzi

  • Teksto dydis:

Pietų Afrikos atstovei sekmadienį Atlantoje buvo įteikta „Mis Visatos“ karūna po ištaigingos ceremonijos, kupinos blizgesio ir aistringų kalbų apie moterų įgalinimą.

26-erių Zozibini Tunzi įveikė finalininkes iš Puerto Riko ir Meksikos per televizijos renginį, kurį vedė amerikiečių komikas ir televizijos žvaigždė Steve'as Harvey (Stivas Harvis).

Televizijos žvaigždės Vanessa Lachey (Vanesa Laši) ir Olivia Culpo (Olivija Kulpo) buvo užkulisių komentatorės, o septynių moterų komisija išrinko konkurso nugalėtoją.

Z. Tunzi sulaukė ovacijų per naują konkurso etapą, baigiamąją kalbą, kurioje ji pasakojo apie norą padėti jaunoms moterims pasitikėti savimi.

„Užaugau pasaulyje, kuriame į mane panaši moteris, turinti tokius plaukus ir odą kaip aš, niekada nebuvo laikoma gražia“, – teigė ji.

„Manau, šiandien pats laikas, kad tai baigtųsi“, – sakė ji aidint audringiems plojimams.

Per Atlantos studijoje „Tyler Perry Studios“ vykusį 68-ąjį „Mis Visata“ konkursą Z. Tunzi įveikė daugiau kaip 90 varžovių iš viso pasaulio.

Prieš konkursą favoritėmis laikytos „Mis Tailandas“ Paweensuda Saetan-Drouin (Pavinsuda Sajetan-Druen) ir „Mis Filipinai“ Gazini Ganados nepateko į galutinį dešimtuką.

Z. Tunzi karūnavo filipinietė Catriona Gray (Katriona Grei), 2018-aisiais parsivežusi namo „Mis Visatos“ titulą.

Nors ir nepasiekė finalo, „Mis Mianmaras“ Swe Zin Htet (Svė Zin Htet) praėjusią savaitę atsidūrė dėmesio centre, paaiškėjus, kad ji yra pirmoji homoseksualumo neslepianti konkurso dalyvė.

„Turiu platformą, kuri leis man, jei sakysiu, kad esu lesbietė, padaryti didelę įtaką LGBTQ bendruomenei Birmoje“, – pareiškė Swe Zin Htet žurnalui „People“, pavartodama savo šalies istorinį pavadinimą.

Homoseksualumas yra nelegalus šioje Pietryčių Azijos valstybėje – už jį kartais baudžiama laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Tuo metu 2018-ųjų konkurse dalyvavo „Mis Ispanija“ Angela Ponce (Anchela Ponsė), kuri buvo pirmoji dėl „Mis Visatos“ titulo besivaržiusi lytį pakeitusi dalyvė.

Kaip bebūtų, šis gražuolių konkursas turi prieštaringą praeitį. Kelios dalyvės teigė, kad dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), kuris 1996–2015 metais buvo vienas konkursą „Mis Visata“ rengiančios kompanijos „The Miss Universe Organization“ savininkų, nuolat užeidavo į pretendenčių persirengimo kambarį.

Be to, „Mis Visata“ ir toliau rengia maudymosi kostiumėlių rungtį, kuri sulaukė kritikos dėl dalyvių „sudaiktinimo“, nors ta konkurso dalis nerodoma per televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pysiaus padavė komisijai ir gavo titulą. Nes tas pasakas girdėjau ne iš vienos. Tų gražuolių pilna.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių