Grilio ekspertas apie karantiną: vieni verkia ir skundžiasi, o kiti dirba

  • Teksto dydis:

Aktyvi savanorystė, nauja kryptimi plėtojamas verslas, filmavimaisi laidose – tai, kuo grilio ekspertas, impozantiškasis TV3 laidos „La Maistas“ šefas užsiima karantino metu.

„Dirbu labai intensyviai. Labai aktyviai savanoryste užsiimame su bendraminčiais. Pajungėm draugus, artimuosius, pažįstamus, susibūrėm tokia iniciatyvinė grupė. Surinkom daug maisto iš ūkininkų ir perdavėm „Maisto bankui“, kompiuterius rinkom... Veiklos tikrai netrūksta su projektu „Stiprūs kartu“. Baigsis karantinas, baigsis ir projektas. Jei nėra kas veikti, aš susigalvosiu veiklos. Man blogiausia, kas gali būti – kai viskas yra gerai – ramybės stadija“, – apie gyvenimą karantino metu pasakojo Vylius Blauzdavičius.

Karantino metu nesustojo ir Vyliaus verslas. Nors jis negali rengti grilio švenčių ar dalyvauti renginiuose teikdamas maitinimo paslaugas, vyras rankų nenuleido ir džiaugiasi, kad pavyko greitai pakeisti veiklos kryptį.

„Žmonės pasiskirstė į dvi grupes. Vieni verkia ir skundžiasi, o kiti dirba. Aš dirbu. Pakeičiau savo verslo modelį gan greitai. Užsukau elektroninę prekybą rimtai. Turiu maisto parduotuves. Pristatom maistą į namus. Dar ir kitiems restoranams padedu. Supratau, kad jei dabar nesustosiu, pasibaigus karantinui bus lengviau įsivažiuoti. Geriau dabar mažiau uždirbti, nei paskui viską nuo nulio pradėti. Sprendimų galima rasti visada. Žinoma, daug streso buvo pačioje pradžioje, nes daug nežinomybės buvo, kaip kas bus rytoj. Bet dabar jau viskas normalizavosi. Dirbam, viskas gerai“, – optimistiškai kalbėjo grilio ekspertas.

Be aktyvios savanorystės ir verslo plėtojimo, Vylius dar filmuojasi ir „La Maistas“ laidose. Tiesa, jau kurį laiką iš savo namų. „Pradžioje buvo labai neįprasta, sudėtinga, bet dabar visai smagu. Esi namie, savo aplinkoj gal dar geriau atsipalaiduoji ir su kolegomis virtualiai pajuokaujam. Artimiausiu metu, jei orai leis, filmuosiu gamtoje – grilio receptų žiūrovams parodysiu“, – kalbėjo Vylius.

Vylius atskleidė, kad yra labai nepastovus, nuotaikos žmogus, tai atsispindi ir darbe. „Esu labai spontaniškas. Dieną galvoju, kad gaminsiu vienokį patiekalą, bet atėjus filmavimo laikui galiu persigalvot paskutinę minutę. Labai diktuoja nuotaika, aplinka. Labai smagu kažką naujo išbandyt, eksperimentuot“, – sakė jis.

Paklaustas, ką patartų tiems, kas jau pavargo nuo kasdienės maisto ruošos namuose, V. Blauzdavičius atsakė taip: „Patarčiau išsirinkti vieną dieną per savaitę ir užsisakyti maisto į namus. Taip ir restoranus paremsite, ir šeimai šventę padarysite, ir meniu pasiįvairinsite“.

Vylius sako, kad taip įsitraukė į darbą ir įvairias veiklas, kad net nebegalvoja apie karantiną. „Visiškai adaptavausi prie gyvenimo karantine, tai net nebegalvoju apie jo pabaigą. Bet ką tikrai norėčiau padaryti, tai išvažiuoti su savo nauju autobusiuku po Lietuvą pakeliauti, pagrilinti, pabendrauti su žmonėmis, pamokyti kepti“, – svajonėmis pasidalino grilio ekspertas.

V. Blauzdavičiaus kulinarinės idėjos ir patarimai – sekmadienį 9 val. ryto laidoje „La Maistas“, o dar daugiau patarimų ir receptų – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių