Quantcast

Glastonberio muzikos festivalis antrąkart atšaukiamas dėl koronaviruso

Jungtinėje Karalystėje kasmet vykstančio Glastonberio muzikos festivalio organizatoriai ketvirtadienį paskelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos antrus metus iš eilės atšaukia šį renginį.

„Su dideliu apgailestavimu turime pranešti, kad  šių metų Glastonberio muzikos festivalis neįvyks, ir mus tai bus dar vieni metai be veiklos“,  – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame organizatorių Michaelo ir  Emily Eavisų ( Maiklo ir Emilės Ivisų) pareiškime.

„Nepaisant mūsų pastangų apversti dangų su žeme, tapo akivaizdu, kad mes paprasčiausiai negalėsime surengti šio festivalio šiais metais“, –  priduriama tėvo ir dukters pranešime.

Glastonberio muzikos festivalis, vykstantis pieninkystės ūkio teritorijoje pietvakarių Anglijoje, dėl koronaviruso pandemijos buvo atšauktas ir 2020-aisiais, kai turėjo vykti jubiliejinis 50-asis renginys. Į šį festivalį bilietus buvo įsigiję maždaug 135 tūkst. žmonių.  

Tarp garsiausių pasirodyti jame turėjusių žvaigždžių buvo Taylor Swift (Teilor Svift) ir buvęs grupės „The Beatles“ narys Paulas McCartney (Polas Makartnis).

Anksčiau šį mėnesį muzikos pasaulio atstovai perspėjo, kad COVID-19 pandemija sužlugdė muzikos sektorių, o kasmet vasarą rengiami festivaliai gali visai išnykti, jeigu nesulauks vyriausybės paramos.

Britanijos muzikos sektoriaus, vertinamo 5,8 mlrd. svarų (6,5 mlrd. eurų), organizacija „UK Music“ pateikia Glastonberio festivalį kaip pavyzdį, kokį ekonominį poveikį daro renginių atšaukimas.

Paprastai šis festivalis savo regionui atneša daugiau nei 100 mln. svarų, sako organizacija.

Muzikos festivaliai kasmet tiesiogiai įdarbina apie 85 tūkst. žmonių.

Didžioji Britanija yra viena labiausiai sveikatos krizės paveiktų šalių pasaulyje, kur jau registruota daugiau nei 93 tūkst. mirčių nuo koronaviruso. Pandemija sudavė stiprų smūgį muzikos pramonei.

Į Glastonberio festivalį parduoti bilietai galios 2022 metais.

„Esame įsitikinę, kad 2022 metais galėsime visiems mums pasiūlyti kažką tikrai ypatinga“, – pažadėjo festivalio organizatoriai.

„Dėkojame už jūsų neįtikėtiną nuolatinę paramą ir palaukime geresnių ateinančių laikų“, – sakoma pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių