Quantcast

Gimdančiai S. Maslobojevo žmonai – žeminančios ligoninės darbuotojų replikos

Kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas ir jo žmona Airinė trečiosios atžalos Rajos atėjimą į pasaulį atsimins ilgai. Atvykę į Santaros klinikas jie susidūrė su žeminančiu darbuotojų elgesiu ir skaudžiomis replikomis. 

Kai įėjom į vidų, darbuotoja klausia: nu, ko čia atvažiavot?

„Mes atvažiavom 5 val. ryto. Kai įvažiavom, paleidau prie durų žmoną eiti – ji jau buvo procese. Trečias gimdymas, mes žinome, kada ko laukti. Aš pastačiau mašiną tuščioje aikštelėje, paėmiau jos daiktus. Šlubuodamas, su ramentais, skubu, viskas krenta iš rankų. Apsaugos darbuotojas stovi šalia susidėjęs rankas ir stebi. Aš suprantu, kad jis neprivalo padėti, bet bent jau iš žmogiškosios pusės pasiūlyti būtų labai mandagu“, – apmaudo neslėpė vyras.

Vos įėję į vidų Sergejus ir Airinė susidūrė su žeminančiu darbuotojų elgesiu. „Darbuotoja klausia: nu, ko čia atvažiavot? Tada aš sprogau: ko mes galim čia atvažiuoti? Ji pradėjo mane raminti: jūs nešaukit, neisterikuokit. Aš sakau: jūs geriau kvieskit tą, ką reikia kviesti, o ne aiškinkit man. Ji neskubėdama, dar kažką paburbėjus, nuėjo žadinti budėtojos. Po kurio laiko ji ateina ir sako: nu, pasakokit. Aš vėl buvau šoke: kokie dar pasakokit? Gimdom!“ – darbuotojų abejingumu stebėjosi Sergejus. 

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Tačiau, nors atrodė, kad medicinos darbuotojų elgesys yra didžiausia problema, prie Sergejaus priėjo apsaugos darbuotojas. „Jūs, žinokit, turit patraukti mašiną iš aikštelės. Aš sakau: tu juokauji? Man šlubuojant eiti ją patraukti? Mes atvažiavom, nebūsim per visą dieną. O jis man rėžė: nieko nežinau, patrauk mašiną. Ir rodo pirštu į mokamą aikštelę. Man reikėjo suspausti dantis, kad išvengčiau didesnio konflikto“, – pasakojo vyras.

Sergejus visgi pakluso apsaugos darbuotojo įnoriams ir nuėjo automobilį pastatyti į nurodytą vietą. „Vėliau žmona pasakojo, kaip priimamajame dirbanti moteris tyčiojosi iš jos. Žmona susiėmusi už pilvo, o ji sako – duok dokumentus. Žmona paduoda, o darbuotoja sako – iš aplankalo ištraukit. Paskui liepė prisėsti – matuos temperatūrą. Žmona paklausė, ar gali atsistojusiai pamatuoti temperatūrą, nes jai tikrai labai skaudėjo. Darbuotoja sako: daryti vaikus neskauda, o gimdyti skauda?“ – šiurpinančius darbuotojos žodžius prisiminė Sergejus. 

Jie dirba atsakingus darbus, jautriu momentu, o kai kažkas atvažiuoja dovanoti gyvybę, jie aprėkia tą žmogų.

Visgi, Airinei pavyko susitarti su ligoninės darbuotoja ir jai temperatūra buvo matuojama stovint. „Tada atėjo daktaras, ji iškart pasikeitė. Daktaras apžiūrėjo – kaklelis atsivėręs aštuonis centimetrus. O tada darbuotoja iškart pasikeitė – tiesiog draugė pasidarė – miela, paslaugi“, – apie staiga pasikeitusį darbuotojos elgesį pasakojo sportininkas.

„Žmonės, kurie yra nekompetentingi šitam darbui, negali ten dirbti. Žmonės, kurie nepatenkinti savo alga... Jie dirba atsakingus darbus, jautriu momentu, o kai kažkas atvažiuoja dovanoti gyvybę, jie aprėkia tą žmogų. Tokiu momentu yra ne padrąsinimas, o smerkimas“, – siaubingą patirtį prisiminė žinomas sportininkas.

Priekaištai ne visiems

Nors Sergejus ir negailėjo kritikos strėlių dėl nemalonaus darbuotojų elgesio, tačiau peikė ne visus. „Gydytojams, kurie priėmė gimdymą, priekaištų nėra. Jie savo darbą atliko labai puikiai, buvo paslaugūs, malonūs, viskas labai gerai“, – gerų žodžių žmoną prižiūrėjusiems medikams negailėjo sportininkas. 

Paklaustas, kaip šeima jaučiasi šiuo metu, Sergejus neslėpė esantis labai laimingas. „Jaučiamės gerai. Apie dukrytę mes seniai svajojom. Turim du brolius, o dukrytė – vyšnia ant torto. Svajonės išsipildė, esam devintame danguje“, – emocijų neslėpė Sergejus.

Pixabay nuotr.

Žinomo sportininko dukros vardas Raja – išties išskirtinis ir retas. „Mūsų visų vaikų vardai prasideda raidėmis „Ra“ – tai nuo senovės visose tautose yra šviesa, saulė, Dievas. Vardą Raja taip pat galima įvardinti kaip šviesa, saulė, rojus“, – apie išskirtinį naujagimės vardą pasakojo Sergejus.

Dėl darbuotojų elgesio pradėtas tyrimas

Susisiekus su Santaros klinikų atstovais, jie tvirtino, kad apie situaciją sužinojo iš žiniasklaidos. „Santaros klinikose kasdien priimama apie dešimt gimdymų. Vieni jų būna sunkesni ir ilgesni, kiti – lengvesni bei užtrunka trumpiau. Akušerijos ir ginekologijos centro medikai daro viską, kad šeimai nepaprastai svarbus įvykis – vaiko gimimas – praeitų sklandžiai bei saugiai. Kaskart, kilus nesusikalbėjimui ar konfliktui tarp gimdyvės, jos artimųjų bei personalo, į tai jautriai reaguoja visas mūsų kolektyvas. Viešoje erdvėje nuskambėjęs mūsų pacientų skundas išties nemalonus. Klinikų vardu apgailestaujame dėl patirtų nemalonių išgyvenimų“, – situaciją komentavo Santaros klinikų atstovai.

„Šiuo metu Akušerijos ir ginekologijos centre vyksta tyrimas dėl minimos situacijos, nes nebuvo nurodyti mūsų darbuotojų vardai ir pavardės. Nėra abejonės, jog aprašytas elgesys mūsų klinikose nėra toleruojamas. Vis tik labai prašytume visų Santaros klinikų lankytojų (pacientų), kilus nesklandumams, kalbėtis su skyriaus personalu, kreiptis į administraciją, kad būtų lengviau situaciją išsiaiškinti ir užkirsti kelią galimiems nemaloniems konfliktams iš abiejų pusių“, – patarė klinikų atstovai.

Pasak atstovų, darbuotojai yra apmokomi, kaip turėtų vystytis bendravimas su pacientais. „Santaros klinikose organizuojami bendravimo su pacientais mokymai personalui, nes puikiai suprantame, jog bendražmogiškas santykis su pacientu yra neatskiriama gydymo ar teikiamos paslaugos dalis. Nors gyvą bendravimą šiuo metu yra apribojusi epidemiologinė situacija, mokymai, aptarimai, tarpusavio konsultacijos vyksta nuotoliniu būdu. Žiniasklaidoje paskelbtas atvejis jau nagrinėjamas, aptariamas tiek su personalu, tiek su klinikų vadovybe. Mūsų tikslas – ne tik aukščiausio lygio medicininės paslaugos pacientams, bet ir malonus abipusis ryšys. Esame dėkingi visiems pacientams, kurie kelia klausimus, parodo trūkumus ir rašo nuoširdžias padėkas mūsų medikams“, – teigė klinikų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

99

99 portretas
Alytaus ligoninės priėmime irgi yra neadekvačių debilių.

Tai

Tai portretas
Gimdymas turi buti mokamas kaip yra daugelio salyse ekonomiskai stipriose, tada nustotu visokios del pasalpu gimdyt.

V

V portretas
Kai padidejo vaiko pinigai ir gaunasi nemaza alga is tu pasalpu tai labai daug jau pradejo gimdyt kam nereiketu, pasigimdo po 3-4 , ir nedirba po 20 metu tingines, ir tokiu pilni kampai.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių