Quantcast

Garsusis himnas „Amazing grace“ Lietuvoje suskambės regio ritmu

  • Teksto dydis:

Turbūt visi esame girdėję krikščionišką himną „Amazing grace“ (liet. „Nuostabi malonė“). O tie, kurie esate matę tuo pačiu pavadinimu pastatytą filmą, turbūt gerai pamenate Džoną Niutoną (John Newton).

Kadaise vergais prekiavęs žiaurus kapitonas vieną dieną galiausiai suprato, jog yra didelis nusidėjėlis ir, kad jam reikia atleidimo ir malonės. Po atgailos Džonas savo gyvenimą pašventė Jėzui Kristui, tapo dvasininku ir 1779 metais sukūrė giesmę „Amazing grace“.

XVIII amžiuje sukurta giesmė nenutyla ir šiandien, ir galima drąsiai teigti, jog tai yra vienas iš populiariausių visų laikų krikščioniškų himnų. Turbūt daugelis iš mūsų girdėjome šią giesmę atliekamą pop, soul ar gospel stiliais bei įvairiomis kalbomis.

Bet ar kada nors teko šį klasika tapusį himną girdėti regio ritmu?

Šių metų rugpjūčio 13–15 dienomis į Lietuvą atvykstantis kolektyvas „Christafari“ daugybę žinomų giesmių atlieka regio stiliumi.

Virš 50 valstybių apkeliavusi komanda ilgąjį savaitgalį koncertuos Klaipėdoje ir Vilniuje, todėl jeigu jums patinka nuotaikinga regio muzika, nepraleiskite unikalios progos ir apsilankykite šios grupės koncertuose. Bilietus galite įsigyti bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių