Quantcast

Garsenybės skirtingai reaguoja į filmą apie M. Jacksoną: kai kurios išsižada

  • Teksto dydis:

Itin šokiruojančių faktų apie pop karaliaus Michaelo Jacksono  seksualinį vaikų išnaudojimą pažėręs filmas „Leaving Neverland“ padalijo pasaulį į dvi aršias stovyklas. Išvydę šviežutėlę kino juostą, kurioje du vyrai detaliai pasakoja, kaip dainininkas prie jų vaikystėje seksualiai priekabiavo, vienos šou žvaigždės stojo ginti garsiojo atlikėjo, kitos – jį pasmerkė ir apipylė pasibjaurėjimo pilnais komentarais.

Garsioji pokalbių šou vedėja Oprah Winfrey viena pirmųjų pasidalijo savo emocijomis iškart po filmo pareikšdama, kad tai visiems laikams pakeitė suvokimą apie pop karalių. „Man šis momentas pakeitė viską apie M. Jacksoną. Tai, kas buvo parodyta yra aukščiau už bet kokį žmogų. Filmas atvėrė akis, kokia didelė vis tik gali būti socialinė korupcija“, – neslėpė savo šoko O. Winfrey.

Garsios moters reakciją dar labiau pakursto tai, kad ji pati kadaise patyrė seksualinį išnaudojimą ir savo laidose ne kartą siekė atkreipti dėmesį į šią jautrią problemą. „Aš nufilmavau 217 laidų, kuriose kalbėjau apie seksualinę prievartą, tačiau man nepavyko visko perteikti taip taikliai ir aiškiai, kaip tai savo pasakojimais ir liudijimais padarė šie du vyrai“, – sakė Oprah, komentuodama „Leaving Neverland“ filmo herojų Wade Robson ir James Safechuc papasakotus šokiruojančius prisiminimus.

Abu vyrai skandalingoje juostoje mini, kad M. Jacksono paslaptingoje viloje lankydavosi ir žymusis „Vienas namuose“ aktorius - mažasis Macaulay Culkin. Tuomet jam tebuvo devyneri. Tačiau garsusis aktorius visuomet neigė bet kokius kaltinimus M. Jacksonui ir vadino juos absurdu. „Suprantu, kad kitiems mūsų bendravimas gali atrodyti keistai, tačiau nieko keisto nebuvo. Viskas buvo labai logiška. Mes buvome draugai“, – sakė filmo „Vienas namuose“ žvaigždė. 

Jis išliko atkaklus pop karaliaus gynėjas net tuomet, kai teismuose M. Jacksono vilos prižiūrėtojas bei tarnaitė pripažino vis tik savo akimis matę, kaip garsusis dainininkas seksualiai priekabiavo prie tuomet mažamečio M. Culkin. „Aš nesuprantu, kaip tie žmonės gali sakyti tokius dalykus ir dar blogiau – galvoti, kad aš galėjau visame tame dalyvauti“, – bet kokius kaltinimus neigė aktorius.

Tuo tarpu M. Džeksono sesuo La Toya dar prieš keliasdešimt metų spaudai garsiai išrėžė neabejojanti, jog jos brolis tvirkina vaikus ir tai vyksta jau seniai. „Aš negaliu tylėti, nes taip tapčiau nusikaltimo prieš vaikus dalimi. Mano brolis M. Jacksonas tai darė jau nuo 1981 m. su daugybe vaikų. Aš manau, kad jam reikia rimtos pagalbos, – sakė dainininko sesuo. – Nors aš be galo myliu savo brolį, bet negaliu žiūrėti kaip griaunami vaikų gyvenimai“. La Toya taip pat atskleidė mačiusi, kad pop karaliaus išrašydavo „įspūdingų sumų“ čekius visiems seksualiai išnaudotiems berniukams ir jų šeimoms.

Abejonių dėl M. Jacksono nusikaltimų prieš vaikus neturi ir kultinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai. Po filmo apie M. Jacksoną pasirodymo jie nusprendė net panaikinti vieną iš savo serialo epizodų, kad jis nebebūtų niekur toliau rodomas. Epizodą, kuriame pop karalius yra įgarsinęs vieną iš „Simpsonų“ herojų. „Tai yra vienintelis kelias, kurį privalome pasirinkti. Nors šią serialo seriją labai vertiname ir joje liks daugybė puikių prisiminimų, tačiau tiesiog nebegalime leisti jos rodyti“, – sakė serialo prodiuseris James L. Brooks.

Jo kolega Al Jean, taip pat vienas iš „Simpsonų“ kūrėjų, tik paantrino šiai nuomonei. „Aš niekada nebuvau už knygų deginimą, tačiau serialas „Simpsonai“ yra mūsų „knyga“ ir mes renkamės išimti vieną iš jos „puslapių“, –savo sprendimą reaguoti į M. Jacksono skandalą komentavo Al Jean.


Šiame straipsnyje: michael jacksonLeaving Neverlandseksualinis vaikų išnaudojimasfilmaskinaspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Baikir vieną kartą rašyti apie IŠKRYPĖLIUS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių