Quantcast

„Galapagai“ įsuks ritmą paplūdimyje ir Cirko palapinėje: kas už tai atsakingas?

  • Teksto dydis:

Muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“, jau pristatęs apie 70 atlikėjų ir grupių, šiandien skelbia, kas liepos 28 dieną, šeštadienį nuo 11 iki 19 val. gros paplūdimio scenoje, ir kurie dar neafišuoti atlikėjai pasirodys Cirko palapinėje.

Vienas šauniausių projektų, šiuo metu gimstantis ir visa gerkle surėksiantis antrąją festivalio dieną – „Tylios naktys goes Beach“. Paplūdimyje veiksianti viena iš penkių festivalio scenų – „Beach Stage“ patikėta ZIP FM eterio vaikinams.

„Tylios naktys“ yra muzikinių istorijų laidos apie alternatyvią elektronikos sceną. Jų vedliai – Ignas Klėjus ir Gytis Judys jau du metus, kiekvieną sekmadienį, ZIP FM eteryje pristato naujausias bei aktualiausias Lietuvos elektroninės ir alternatyvios muzikos naujienas ir tas atlikėjų istorijas, kurių įprastuose pokalbiuose neišgirsi. Šįkart jų istorijos tarp muzikos skambės ir „Beach Stage“ periferijoje: Gytis ir Ignas ketia pakalbinti tokius šnekius scenos kolegas kaip Mykolas Katkus iš „The Station“ ar Junior A.

Taip pat „Galapagų“ paplūdimyje liepos 28-ąją bus galima išgirsti Marką (Kūno Kultūra). 2012-aisiais jis pradėjo savo muzikinę karjerą debiutine daina „Love“. Grupė iš Berlyno „Booka Shade“ šį garso takelį įtraukė į savo albumą, taip pat jis buvo įtrauktas į „Beatport charts“. Šiuo metu Markas tęsia savo muzikinį kelią, pasivadinęs brøkn.

Kitas paplūdimio scenos vardas – Tulaba (Live). Tai – elektroninės muzikos prodiuseris ir kompozitorius Jokūbas Tulaba. Prieš 3 metus, karjeros pradžioje, su grupe „Leaded By Two“ jie nuraškė muzikos konkurso „Garažas“ pagrindinį prizą. Po to sėdo su Goda Sasnauskaite, įkūrė grupę „Tillae“ ir išleido albumą „Late Night Grocery Shopping“. Jokūbas taip pat kuria muziką teatro spektakliams, prisidėjo ir prie kito „Galapagų“ atlikėjo – Junior A albumų kūrimo.

Festivalyje J. Tulaba pasirodys dukart: ne tik paplūdimio, bet ir Cirko scenoje. Ten jis koncertuos su „Tillae“. Sentimentali, melancholiška elektroninės muzikos dueto muzika susiranda savo ausis, o vokalistės Godos vizualiai pritraukiantys pasirodymai – akis. Jų singlas „Lay Down“ buvo grotas BBC radijo laidoje. 

 

 

Cirko palapinėje koncertuos ir psichodelinio roko kvartetas iš Latvijos – „The Bad Tones“. Sujungdami savo įgūdžius, išlavintus klasikinio roko ir bliuzo standartuose bei rašydami modernios muzikos tekstus, jie įvaldė savitą stilių ir garsą. Dabar latviai įrašinėja naują EP ir studijuoja savo klausytojus, susitikdami su jais akis į akį.

 

 

Grįžtant į paplūdimio sceną, verta paminėti, kad ten dirbs Tomas Pališkis a.k.a CookieJar, arba – viena antroji Muddy Wáters dueto, arba – tiesiog smagus_vyrukas. „Galapagų“ festivalis jam tapęs vienu mėgstamiausių ir tai jau yra kasmetinė vasaros tradicija: šiemet 4-tus metus iš eilės. Šį kartą – „Tylių naktų“ šokių aikštelėje.

Ten bus galima sutikti ir VAN. Tai – stilinga veiksmo elektronika arba didžėjus, šokių aikštelėje kuriantis įtempto siužeto istorijas. Sintezatoriai, bosinės gitaros ir turtingos instrumentinės harmonijos yra pagrindiniai VAN skambesio elementai, kurie atskleidžiami tam, kad šokiai įgautų naują prasmę. 

„Flaming Venus“ – eklektiška muzika, veržlus įvaizdis ir nauja istorija. Jos prisilietimas prie DJ pulto yra provokuojančių acid house, elektronikos, techno skambesių ir gatvės mados sintezė, leidžianti užmiršti ribas ir bet kokias taisykles. „Flaming Venus“ kviečia išsilaisvinti ir tapti jos šokių aikštelės herojais.

„Beach Stage“ dirbs ir didžėjų duetas iš Vilniaus – „Artificial Vibes“. Jie groja įvairiausią muziką, nuo lėto disco skambesio iki greitų techno ritmų. „Artificial Vibes“ pasirodo Vilniaus klubų ir barų scenose bei radijo stotyse, jie – dažni radijo laidos „Tylios naktys“ svečiai ir tiesiog žmonės, neblogai susipažinę su naktiniu gyvenimu ir jo skambesiu.

Skambiausias festivalis „Galapagai“ liepos 27-28 dienomis vyks Zaraso ežero saloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Reklaminis dvokas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių