Quantcast

G. L. Demarco apie karališkosios šeimos mėgtą patiekalą: dabar gali puošti kiekvieno stalą

  • Teksto dydis:

Sekmadienio rytą virtuvės šefas Gian Luca Demarco apsilankys vaikų pamiltų putpelių kiaušinių ūkyje ir laidos „La maistas“ žiūrovams parodys, kaip pasigaminti du ypatingus patiekalus. Vieną – karališką, kitą – itališką. Jiems jis panaudos putpelių kiaušinius, o šio ūkio savininkė Daiva atskleis negirdėtų detalių, kurias būtinai norėsite pritaikyti ir savo virtuvėje.

Tiesa, nei Daiva, nei jos tėvai apie tokį ūkį tada, kai 1996 metais gavo 20 padovanotų putpelių, tikrai nesvajojo.

„Kai tėčiui jas padovanojo, visi iš to pasijuokėme – tikrai negalvojome, kad darysime verslą. Auginome putpeles savo reikmėms, tačiau kažkada jų pasidarė per daug. Kiaušinių nebesuvalgydavome, tad nusprendėme pardavinėti“, – sakys laidoje ūkio savininkė Daiva bei pridės, kad dabar čia dirba net trys jos šeimos kartos.

Moteris laidos žiūrovams atskleis, kad putpelių kiaušiniai – ilgaamžiai, o šaldytuve juos galima laikyti net 70 dienų. Taip pat ūkininkė papasakos, kad neretai žmonės šiuos kaušinius renkasi valgyti net žalius, o kai kada – ir su visu lukštu.

„Tai – labai vertingas dalykas, natūralus kalcis bei vitaminas D3, o Lietuvoje, tikriausiai, nėra žmogaus, kuriam jo netrūktų. Suvalgius kelis kiaušinius į dieną, gausite visos paros normą“, – naudingais patarimais dalinsis ji.

Savo ruožtu Gian Luca atskleis retai kam žinomą faktą – putpeles anksčiau ypatingai pamėgę būdavo karališkosios šeimos nariai.

Pirmajam sekmadienio patiekalui Gian Luca ruoš įdarytas putpeles. Kadangi putpelių mėsa – itin švelni, norėdamas suteikti joms riebumo, virtuvės šefas putpeles pirmiausia apvynios šonine. Vėliau jis įdarys jas širdelėmis ir kepenimis, kurios suteiks lengvo riebumo, taip pat kiaušiniais, šalaviju, rozmarinu, pistacijomis bei baravykais. Svarbiausia, anot Gian Lucos, nepamiršti putpelių surišti, kad bekepant visas gardus įdaras „nepabėgtų“.

O desertas iš putpelių puikiai tiks tiems, kurie yra alergiški ar netoleruoja vištos kiaušinių. Gian Luca parodys, kaip paruošti tobulą desertą, kurį žmonės kiekvieną dieną valgo Neapolyje. „Jei ryte jo neparagauja, vadinasi, kad tai – labai liūdni žmonės“, – sakys jis.

Kaip teisingai ir be jokio vargo nulupti putpelės kiaušinį? Kaip gardžiai paruošti pačias putpeles? Galiausiai, ar vištos kiaušinius galima visiškai pakeisti putpelių?

Gian Lucos virtuvės šedevrai putpelių ūkyje – jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“ 9.30 val. per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

KODĖL

KODĖL portretas
KODĖL REKLAMOS UŽSAKOVAI REKLAMOJE LEIDŽIA DARKYTI LIETUVIŲ KALBĄ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių