Quantcast

G. Alijeva atrado naują patiekalą: ryte nebereikia vaikams gaminti pusryčių

Grupės „69“ narė Goda Alijeva jau daugybę metų spindi scenoje, tačiau tai – ne vienintelė jos aistra. Dainininkės gerbėjai socialiniuose tinkluose jau ne kartą galėjo pastebėti, kad tokį pat malonumą ji jaučia ir gamindama.

Prie kulinarinių bandymų prisideda ir dukra, o pačiai Godai neretai būna sunku atsispirti atžalos gaminamiems saldėsiams. 

Goda pasakojo, kad maisto gamyba jos gyvenime užima tikrai nemažą dalį laiko. Tačiau kelionių metu dainininkė stengiasi pasilepinti ir pati maisto neruošti. Ne išimtis tapo ir mėnesį trukusi kelionė po egzotiškus kraštus – Balį ir Tailandą.

Kaip teigė pašnekovė, ši kelionė maisto prasme buvo tikrai įspūdinga. O ypač didelį įspūdį jai paliko Tailande ragauti patiekalai.

„Tailandas – šalis, kurioje jūros gėrybės vienareikšmiškai yra pačios skaniausios, o gatvės maistas – tiesiog tobulas. Kur benueitum, maistas visuomet yra nerealaus skonio, idealiai pagamintas. Unikalesnio skonio kokosų ir Tom Yum sriubų nesu ragavusi niekur kitur. O omarai ten sveria net tris kilogramus. Vieną jų, aš suvalgiau pati viena“, – apie maisto patirtis kelionėje pasakojo G. Alijeva.

Tiesa, Goda ryžosi paragauti ir kur kas egzotiškesnių patiekalų: „Ragavau skorpiono, svirplių. Tačiau tarakono paragauti niekaip neišdrįsau. Pirmųjų patiekalų skonis – kaip sukepusios saulėgrąžos. Niekuo neypatingas, tad ir įspūdžio toks maistas man nepaliko. Šiuos patiekalus paragavau tik dėl to, kad užsidėčiau pliusiuką. Vis dėl to, toks maistas vis dar yra laikomas įmantriu.“

Kalbėdama apie kasdienę mitybą, Goda žiūrovams atskleidė ir taisyklę, kurios įprato laikytis valgydama savo mėgstamiausius patiekalus.

Turiu tokią taisyklę – greta mėsos ar žuvies visuomet renkuosi valgyti salotas

„Labiausiai man patinka valgyti lietuviškus patiekalus, pagamintus iš mėsos. Juos valgydama, įprastai turiu tokią taisyklę – greta mėsos ar žuvies visuomet renkuosi valgyti salotas“, – pasakojo dainininkė.

Tačiau nors didžiąją lako dalį Goda stengiasi maitintis sveikai, ji neslepia turinti ir silpnybių. „Manau, kad reikia klausytis savo organizmo ir stebėti, kas tau patinka ir ko norisi. Man norisi valgyti salotas. Tačiau taip pat norisi valgyti ir bandeles. Aš esu smaližė! Mėgstu bandeles, tortus, eklerus, pyragus. Blogiausia yra tai, kad mano dukra labai mėgsta tokius dalykus gaminti...“ – atviravo G. Alijeva.

Tam, kad tarp sveikos mitybos ir saldumynų palaikytų balansą bei gražias kūno formas, kartais Goda į pagalbą pasitelkia ir laiko patikrintą dietą. „Savaitę laiko laikausi kefyro dietos. Jeigu mėgstate kefyrą, rūgpienį arba pasukas, tokia dieta – tobulas variantas. O kad visą dieną negurkšnočiau tik kefyro, kartais valgau ir grikius“, – pasakojo ji.

TV3 nuotr. 

O pastaruoju metu Goda atrado ne tik nekaloringą, bet ir sveiką bei maistingą užkandį. Svarbiausia, kad nauju receptu mėgsta lepintis ne tik pati Goda, bet ir jos vaikai.

„Dabar atradau patiekalą iš chia sėklų – jas dažniausiai užpilu kokosų ar migdolų pienu. Ryte nebereikia vaikams gaminti pusryčių, nes jie tokį užkandį valgo taip pat. Pagardinu šį patiekalą bananais, klevų sirupu arba uogomis. Tai yra ir desertas, ir sveikas užkandis viename“, – pasakojo G. Alijeva.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Papūgos sindromas

Reda

Reda portretas
Ot du protinguoliai! Pavydi Godai .

Rita

Rita portretas
Ot du protinguoliai !
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių