Quantcast

Filmuojamas naujas lietuviškas filmas apie peles ir vidinius demonus

  • Teksto dydis:

Vilniuje ir jo apylinkėse įsibėgėja dar rugsėjo pabaigoje pradėti režisieriaus Ernesto Jankausko pilnametražio filmo „Little Fighter“ kūrimo darbai. Daugelis miestiečių jau spėjo pastebėti gatvėse besibūriuojančius aktorius bei filmavimo komandos narius ar net sudalyvauti masinių scenų filmavime.

„Little Fighter“ – tai magiškojo realizmo drama su komiškais elementais, pasakojanti apie jauną ir charizmatišką neuromokslininkę, atliekančią sudėtingus ir didžiulį perversmą mokslo srityje sukelti galinčius tyrimus su pelėmis. Tačiau sau didžiausiu iššūkiu taps ji pati, bandydama įveikti patiriamas panikos atakas ir kovodama su savo vidiniais demonais.

Kaip sako pats filmo režisierius E. Jankauskas: „Panikos priepuoliai, tai tik paviršius, po kuriuo slepiasi žmogaus noras būti tobulam, visiems įtikti, didelių lūkesčių išsikėlimas sau. Kiekvienas turime pasirinkimą pasilikti baimėje arba kovoti su tuo ir ieškoti vidinės laisvės. Tiesa, moralizuoti visai nenorėčiau, kurdamas filmą palieku vietos ir pačių žiūrovų interpretacijoms.“

„Little Fighter“ tai jau antrasis kino kompanijos „Dansu films“ ir režisieriaus E. Jankausko bendrai kuriamas pilnametražis lietuviškas filmas. Vos prieš keletą mėnesių Lietuvos kino ekranuose pasirodžiusį pirmąjį – „Čia buvo Saša“ – žiūrovai priėmė itin šiltai. Filmas didžiuosiuose šalies kino teatruose laikėsi net 8 savaites, vėliau rodymai perkelti ir į mažesnius Lietuvos miestelius bei regionus. Išleidusi minėto režisieriaus debiutinę pilno metro kino juostą, kompanija ėmėsi naujo filmo gamybos darbų, kurie planuojami iki pat lapkričio vidurio. Filmą Lietuvos žiūrovams planuojama pristatyti 2021 metais, tiesa, filmas tuomet jau turės lietuvišką pavadinimą, kuris dėl intensyvių filmavimų dar nebuvo sukurtas.

„Dansu films“ prodiuserė ir filmo pagrindinė aktorė Gabija Siurbytė teigia, kad Lietuvoje vis dar labai trūksta žanrinio kino, dėl to norisi kuo labiau išnaudoti šią nišą, šįkart – į filmą įvedant magiškojo realizmo elementų.

„Pats filmavimo procesas labai įdomus ir įvairus, turime daug sudėtingų scenų su kaskadininkais, arkliais, nemažai teko filmuoti ir vandenyje. Galime didžiuotis stipria filmavimo komanda ir talentingais aktoriais. Taip pat jaučiamės dėkingi ir Lietuvos kino centrui už finansavimą bei Vilniaus kino biurui už pagalbą. Visos šios galimybės padeda užtikrinti kino kokybės Lietuvoje augimą ir stabilumą, be jų – nebūtume galėję įgyvendinti savo kūrybinių idėjų“, – pasakoja filmo prodiuserė ir aktorė G. Siurbytė.

Filmas šiuo metu yra filmuojamas Vilniuje ir jo apylinkėse, keletui dienų filmavimo darbai buvo persikėlę į Ignaliną ir netoli Trakų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mimis

mimis portretas
Kada bohema pastatys nors viena lietuvos istorini filma? Nejaugi tik arkliu vagis vertas demesio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių