Quantcast

Filmavimo aikštelėje E. Vitulskienė nesulaikė ašarų

  • Teksto dydis:

Merūnas ir Erika Vitulskiai – viena gražiausių žinomų šalies šeimų. Jiems abiems netrūksta nei veiklos, nei populiarumo, tačiau žinoma pora dienas leidžia ne tik įsisukę į darbus. Jau ne vienerius metus jiedu noriai įsitraukia į socialines akcijas ir prisideda prie įvairių pagalbą teikiančių organizacijų.

Viena jų – Rimanto Kaukėno paramos grupė, apie kurią kalbėdama TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, rodomoje šeštadieniais, 8.30 val., Erika nesulaikys ašarų.

Laudoje laukia išties azartiška šeimyninė dvikova, mat samčius kovoje surems visos Lietuvos numylėtiniai Merūnas ir Erika Vitulskiai. Kuris iš judviejų yra geresnis kulinaras nuspręsti teks krepšininkui, savo vardo paramos grupės vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, įkūrėjui Rimantui Kaukėnui.

Šis kulinarinės kovos teisėjas pasirinktas neatsitiktinai, mat Erika ir Merūnas jau kurį laiką prisideda prie Rimanto įkurto fondo ir noriai įsitraukia į jo rengiamas iniciatyvas. Be to, drauge darydami gerus darbus jie tapo ir gerais bičiuliais.

„Mūsų darbas yra padėti itin sunkiai sergantiems vaikams, kurie yra kritinėse būklėse. Dažniausiai tai būna vėžiu sergantys vaikai, tačiau padedame visiems, kam galime ir niekam neatsakome“, – laidoje pasakos R. Kaukėnas.

Prakalbus apie fondo veiklą Erika nesulaikė ašarų. Kaip laidoje pasakos moteris, fondo narių sukuriamas ryšys ir artumas su sergančiais vaikais ir jų tėveliais yra išties neeilinis. Erika įsitikinusi, kad ir tas ryšys bei nuoširdus dėmesys padeda jiems greičiau sveikti, atrasti gyvenimo džiaugsmą ir nepalūžti sunkiame kovos su liga kelyje.

„Esu įsitikinusi, jog mes su Merūnu gyvenime nuveikėme kažką gero, kad mūsų draugų rate atsirado Rimantas. Jis ne tik puikus krepšininkas ar draugas, bet ir žmogus, kuris supranta, kad gyvenime reikia ne tik imti, bet ir duoti. Gal kartais atrodo, jog fondo veikla labai paprasta, kažkas paaukojo pinigėlius, kažkas kažką nupirko, padovanojo, tačiau taip nėra. Žmonės patys važiuoja, patys mato problemas ir bando jas spręsti. Rimantas su tais vaikais bendrauja taip artimai, jog jie tarsi patampa savais. Ta šiluma, kuria dalinasi šis fondas, yra be galo graži“, – jautriai kalbės Erika.

Be jautrių ir atvirų pokalbių šį šeštadienį „Virtuvės istorijų“ laidoje netrūks ir gardžių patiekalų receptų. Erika su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene keps dešrainius, o Merūnas stos į vyrukų komandą ir su šrilankiečiu šefu Dilanu Dampella Gamage virs aštrius ryžius su dešrelėmis.

„Nuo šios dvikovos priklausys tai, kaip mes toliau gyvensime pusę metų“, – azarto nestokos ir su šypsena kulinarinės kovos pradžioje rėš Merūnas.

Pasirodo, ne veltui laidos herojai drąsiai teigia esantys virtuvėje ne naujokai –  tarptautinės operos žvaigždės, tenoro Me. Vitulskio santykiai su kulinarijos pasauliu itin glaudūs, tik gal ne visuomet pasisekę.

„Kai parsivežu vaikus iš darželio, esu priverstas gaminti ir tai vyksta kasdien. Mėgstu praktikuotis, bandyti vis ką nors naujo. Kartais tai nuveda į prarają, o kartais visai neblogai gaunasi. Man maisto gamyboje svarbiausia yra įkvėpimas“, – laidoje atviraus Merūnas.

Savo kulinariniais sugebėjimais Merūnui nenusileis ir Erika, tačiau žinoma moteris gabi ne tik gastronomijoje, bet ir madoje. Erika yra viena pirmųjų mados kūrėjų šalyje, atidariusių savo vardo plius dydžio mados namus ir įnešusi naujų vėjų į Lietuvos moterų spintas.

„Apkūnesnės moterys galbūt yra nedrąsios, tačiau puoštis tikrai mėgsta ir su mano pagalba pagaliau atranda savo liemenį, dirželius, atranda drabužius, kurių seniau tikrai nedrįso dėtis. Man „plius size“ moteris yra pati gražiausia“, – drąsiai teigs Erika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau nusivaziavo Kauno diena,

Jau nusivaziavo Kauno diena, portretas
kad Vitulskiene reklamuoja,gal nori reklama padaryt,o padare jos ir laidos atmetimo reakcija. Jusu laikrastis lenkia kitus respublikinius leidinius,laikyciau ji 3 iu Lietuvoje,bet pagal lekstas publikacija emet lenkti Liet ryta ir Delfi,gaila,tik menesis kaip skaitom ji ir jau gana
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių