Quantcast

Filmas „Tas“ – grėsmė klounų industrijai?

  • Teksto dydis:

Stepheno Kingo romano ekranizacija „Tas“ (angl. „It“) jau daugiau nei savaitę karaliauja kino teatrų ekranuose. Aktoriaus Billo Skarsgårdo įkūnytas kraupusis klounas Penivaisas baugina žiūrovus visame pasaulyje. Tačiau ar šis filmas ir pagrindinis jo antagonistas nepakenkė raudonosių vaikų linksmintojų klounų įvaizdžiui ir verslui, klausia britų dienraštis „The Guardian“.

Dar prieš pasirodant filmui „Tas“, Pasaulinė klounų asociacija išplatino viešą įspėjimą savo nariams, jog jie dėl kraupiojo Penivaiso gali netekti darbo. Ir nors filmas rodomas tik nuo mėnesio pradžios, kai kurie klounai jau skundžiasi sumažėjusiu užsakymų skaičiumi. Tommy‘is Bungle‘as iš Darlingtono laikraščiui „The Sun“ teigė, jog iškvietimų dirbti jis sulaukė trečdaliu mažiau nei įprastai.

„Tai tikrai turi poveikį industrijai“, – teigė pietiniame Velse besidarbuojantis klounas ponas T. Riksas. Pasak jo, sunkiausia yra tiems klounams, kurie dirba vaikų gimtadieniuose. „Žmonės man skambina, rašo trumpąsias žinutes ir klausia, ar aš esu baisus klounas. Tai po truputį tampa absurdiška“, – teigė ponas T. Riksas.

Tačiau ne visiems raudonosiams atrodo, kad filmas kenkia jų verslui. „Visi, kurie skundžiasi, kad tai kenkia industrijai, tikriausiai, klounais buvo kokias penkias minutes“, – sako Ianas Williamsas, seniausios klounus vieninjančios organizacijos „Clowns Internationa“ garbės sekretorius.

Pasak jo, „Tas“ tikrai nepražudys klounų verslo. Prieš 27 metus pasirodė pirmoji šio Stepheno Kingo romano ekranizacija, kurioje Penivaiso vaidmenį atliko Timas Curry‘is. „Aš buvau klounas tada, esu klounas ir dabar. Niekas nepasikeitė“, – užtikrintai kalba I. Williamsas. Jis teigia, kad klounams nereikia kreipti dėmesio į šį filmą, susikoncentruoti į kitus dalykus.

Tokiu optimizmu netrykšta jau anksčiau minėtas klounas iš pietų Velso ponas T. Riksas. „Tai tik pirmasis filmas iš dviejų. Kitas pasirodys 2019 metais. Ir tada vėl bus tas pats“, – nuogastavo klounas.

www.buvaukine.lt


Šiame straipsnyje: filmas Tasklounaibuvaukine.lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Deividas

Deividas portretas
Semoris
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių