Quantcast

Filmas „Be šansų“: sena idėja – nauji standartai

Scenaristai Danas Sterlingas ir Liz Hannah dar prieš keletą metų parašė scenarijų juostai "Be šansų". Dulkėdamas stalčiuje jis nesusilaukė pakankamai dėmesio iš kino kūrybos atstovų, kol scenarijuje įpintos pagrindinės mintys netapo tokios aktualios šiandienėje erdvėje.

Dulkes nupūsti pasiryžo režisierius Jonathanas Levine’as. Sėkmės ir pripažinimo su komedijomis "50/50", "Šilti kūnai" susilaukęs amerikiečių režisierius nusprendė vadovauti filmo kūrimui ir taip iš puslapių prikelti dar vieną netradiciškai romantinę ir komišką istoriją.

Keista pora

Politinės komedijos siužeto centre – žurnalistas Fredas (akt. Sethas Rogenas) ir viena įtakingiausių moterų pasaulyje Charlotte Field (akt. Charlize Theron).

Pora tarpusavyje neturi absoliučiai nieko bendro, išskyrus tai, kad kažkada Charlotte trumpai dirbo Fredo aukle, o šis buvo ją įsimylėjęs. Po nemažai prabėgusių metų jų keliai vėl susitinka, o Charlotte kaip tik rengiasi skelbti savo kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose.

Fredui sužavėjus Charlotte savo humoro jausmu, ji, pagauta impulso, pasiūlo jam kalbų rašytojo vietą savo komandoje. Prasideda kurioziškas laikotarpis prieš rinkimus, kurio metu gimsta ir netikėta simpatija vienas kitam.

Politinis Noting Hilas

Nors iš pirmo žvilgsnio "Be šansų" ir gali pasirodyti lyg klasikinė romantinė komedija, panašu, kad režisierius Jonathanas Levine’as naujausiu filmu bando laužyti klasikinius holivudinius standartus.

Šįkart stipraus karjeristo vaidmenį užima toli gražu ne vyras, o prezidente tapti siekianti Ch.Theron. Tobulai vienas kitam fiziškai tinkamos poros čia taip pat nepamatysime – užtenka pažvelgti į elegantišką Charlotte ir kiek nerangų bei nuolat neužsičiaupiantį Fredą. Užtat panašu, kad fiziniai skirtumai filmui suteiks tik išskirtinumo – sunku suabejoti tarp aktorių tvyrančia chemija tiek romantine, tiek komedine prasme.

Pasak užsienio kritikų, gana nestandartinis ir filmo žanras. Tarp politinės satyros ir romantinės komedijos laviruojanti juosta turėtų kur kas labiau priminti šiek tiek supolitintą "Noting Hilą", nei atkartoti "Kortų namelio" peripetijas su komedijos elementais.

Nuotaikingas kolektyvas

Galbūt atrodytų keista pagrindiniuose vaidmenyse matyti du tokius skirtingus aktorius, bet atrodo, kad viskas buvo pasirinkta apgalvotai.

Komedijų specialistas, bet rimtų vaidmenų negaunantis S. Rogenas puikiai dera su "Oskaro" laureate Ch.Theron. Kai kur politinės komedijos tandemas net gali priminti panašią energiją skleidžiantį duetą iš 2007 m. filmo "Užkibo". Vienaip ar kitaip, režisieriaus sprendimas Fredo ir Charlotte personažams pasirinkti šiuos du aktorius tikrai pasitvirtino.

Kalbant apie aktorių nusiteikimą ir bendradarbiavimą už filmavimo kamerų, blogų žodžių rasti nepavyksta. Dalyvaudama pokalbių laidose pagrindinė aktorių komanda net nesiruošė slėpti, kad filmavimo metu jie gerai leido laiką ir daug juokėsi. Aktorius O'Shea Jacksonas jaunesnysis netgi teigė, kad "Be šansų" apsisprendė vaidinti vos tik išvydo S.Rogano pavardę jam perduotame scenarijuje.

Ko tikėtis?

"Be šansų" – tai jauki ir, svarbiausia, juokinga komedija, atkreipianti dėmesį tiek į meilės istoriją, tiek į politines temas.

Žinant faktą, kad ir Lietuvoje keleri rinkimai – ne už kalnų, pamačius "Be šansų" gali tapti puikiu stimulu atlikti pilietinę pareigą, net jei to ir neplanavote.

"Be šansų" (angl. "Long Shot").

Žanras: komedija, romantinis.

JAV, 2019

Režisierius: Jonathanas Levine'as

Vaidina: Charlize Theron, Sethas Roganas, O'Shea Jackson Jr., Bobas Odenkirkas.

Vertinimai:

Scenarijus – 3/3

Aktoriai – 3/3

Režisūra 3/3

Garso takelis 2/3

Kinematografija 3/3

Techninė pusė 2/3.

Bendras: 2.7

Nuo gegužės 3 dienos kino teatruose dar galima pamatyti tris filmų premjeras:

"Trys žingsniai iki tavęs"

Pagrindinė filmo herojė – septyniolikmetė Stela, nuo kompiuterio priklausoma paauglė. Priešingai nei jos bendraamžiai, mergina dienas leidžia ne mokykloje, o ligoninėje, nes jai diagnozuota sunki liga. Pavojinga liga Stelai reguliuoja gyvenimą su griežtai nustatytomis ribomis ir taisyklių kupina kasdienybe. Ligoninėje pasirodžius žavingam pacientui Vilui, viskas pasikeičia. Jaunuoliai ima bendrauti vis artimiau, tačiau reta liga diktuoja pagrindinę taisyklę – būtinybę laikytis saugaus trijų žingsnių atstumo ir išvengti bet kokio fizinio kontakto. Ar Stela ir Vilas sulaužys taisykles? O gal meilė egzistuoja ir per trijų žingsnių atstumą?

"Didžioji kelionė"

Anokia čia naujiena – gandrai vaikus po pasaulį nešioja jau tūkstančius metų. Bet ar kada pagalvojote, kas būtų, jeigu gabendamas tėvams naujagimį, gandras supainiotų adresus ir siuntinį pristatytų kitiems laimingiesiems? Taip nutiko lokiui, animaciniame filme "Didžioji kelionė" netikėtai sulaukusiam dovanėlės – pandos jauniklio. Supratęs, kas nutiko, lokys nusprendžia pats nugabenti jauniklį tikriesiems tėvams. Netrukus geranoriška lokio idėja pavirsta nuostabiu nuotykiu, prie kurio prisijungia visas būrys draugų – briedis, kiškis ir tigras. O ketvertuko laukia ir sunkumai, ir linksmybės.

"Svetimi namai"

1946-ieji, Vokietija. Britai Reičelė ir Luisas Morganai atvyksta į griuvėsiais tapusį Hamburgą, kur pulkininkas Luisas paskirtas vadovauti karo metu nusiaubto miesto atstatymo darbams. Vis dėlto vienas kito išsiilgę sutuoktiniai ramybe ilgai nesidžiaugia: dėl situacijos mieste jiems tenka dalytis namu su ankstesniais savininkais – vokiečiu našliu Stefanu ir jo maištaujančia paaugle dukra. Gyvendama ne vienumoje, pora neišvengia padarinių: Liuisas kasdien atrodo vis labiau atitolęs nuo žmonos, o vokietis Stefanas vis sunkiau gali nuslėpti savo jausmus čia atklydusiai britei. Namuose bus visko – nuo žiaurios įtampos iki netramdomos aistros.

buvaukine.lt


Šiame straipsnyje: filmaskinasBe šansų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių