Quantcast

Dubajuje dirbanti kaunietė: jeigu kam nors netinka mano išvaizda – mums nepakeliui

  • Teksto dydis:

33-ejų elektroninės komercijos bei skaitmeninės rinkodaros specialistė, įmonės „Emerce Consulting“ vadovė ir dviejų vaikų mama Lina Paulauskaite-Gallagher prisistatydama anksčiau už visus titulus išskiria tai, kad yra kaunietė. Sako, moterys iš Kauno ypatingos savo stiliumi bei charakteriu. Lina atvira, ji mėgsta puoštis. Moters niekada nepamatysite nesutvarkytais nagais, o makiažas Linai – smagiausia kiekvienos dienos dalis.

„Esu kaunietė ir tuo didžiuojuosi. Ką tai reiškia? Nagai, plaukai, blakstienos, ryškus makiažas – tai neatsiejama mano dalis ir aš nežadu keistis. Savo karjerą pradėjau Londone, dirbau su didžiuliais „Goldman Sachs“, HSBC bankų projektais ir visada sakiau, jei mano išvaizda kam nors netinka, vadinasi mums nepakeliui ir aš ten neturėčiau dirbti“, – LNK laidoje „Bus visko“ šį antradienio vakarą, 20 val., pasakos Lina.

Lina Lietuvą paliko vos baigusi mokyklą, įstojo į Liverpulio universitetą ir tapo pirmąja lietuve, gavusia prestižinį darbą vienoje didžiausių pasaulio audito bei finansinių konsultacijų kompanijų „Deloitte“.

Mokykloje anglų kalbos nesimokiusi moteris vienuoliktoje klasėje sugalvojo, jog nori studijuoti užsienyje. Per metus išmoko kalbą, sėkmingai išlaikė egzaminus ir pateikė stojimo dokumentus, tačiau gavusi laišką, kuriame buvo parašyta „unconditional offer“, nesuprato, kad yra priimta. Likus trims dienoms iki studijų pradžios moteris gavo antrą laišką, kuriame buvo parašyta, kad nepasirodžius universitete per dvi dienas, bus pašalinta iš studentų sąrašo.

„Mano tėtis gerai kalba angliškai. Kaip vakar prisimenu, jis taip nuleido laikraštį, sako, kodėl tu visą vasarą dirbai ir visiems sakei, kad esi nepriimta? Jei tu net nesupratai, kad esi priimta, kaip tu gyvensi svetimoje šalyje ir mokysiesi anglų kalba?“ – retoriškai klausė Linos tėtis.

Tais laikais iš Lietuvos neskraidė pigių skrydžių bendrovės, nebuvo išmaniųjų telefonų. Kelionių agentūroje nusipirkusi bilietą ir apsigyvenusi studentų bendrabutyje Lina pirmas tris naktis miegojo apsiklojusi rankšluosčiais, nes paprasčiausiai nežinojo, kur nusipirkti patalynę. Mažiausiai ko ji tikėjosi, tai universitete sutikti antrąją pusę, vakarėlius mėgstantį ir retai paskaitose pasirodantį vyrą.

„Jei aš pirmaisiais metais praleidau vos tris paskaitas, tai Jonathanas apsilankė trijose. Tačiau jis buvo be galo talentingas. Mokėmės vienodai gerai. Galiausiai abu gavome darbą toje pačioje „Deloitte“ kompanijoje, kurioje vyksta konkursas – penkiasdešimt tūkstančių į vieną vietą“, – atviraus moteris.

Studijų pabaigoje Lina pasuko į elektroninės komercijos ir skaitmeninės rinkodaros sritį, o Jonathanas – į finansus. Vyras rūpinosi gigantiškomis kompanijomis, kurios norėdavo atsidurti Londono akcijų biržoje. Abu turėjo bendrą svajonę dirbti ir gyventi Niujorke. Kai svajonė jau buvo beveik virtusi realybe, Jonathanas išvyko į komandiruotę Abu Dabyje. Vos mėnesį turėjusi trukti kelionė pakeitė visą abiejų gyvenimą. Kompanijos vadovai nebenorėjo paleisti talentingo vyro.

„Vyro darbo vakarėlio metu visi man ėmė siūlyti darbus, o aš niekada nedirbau nei su nafta, nei su Emyratais. Tada jie prisipažino, kad nenori paleisti Jonathano, tačiau jis nesutiks likti Emyratuose, jei to nepadarysiu ir aš. Man pateikė darbo pasiūlymą, kuriame turėjau pati įsirašyti atlyginimą ir jie pažadėjo surasti darbą“, – apie pradžią pasakos Dubajuje gyvenanti Lina.

Savo 30-ąjį gimtadienį triukšmingai atšventusi Ibizos saloje moteris nusprendė kurti šeimą, tačiau nesitikėjo, kad vos po mėnesio pastos. Motinystė užklupo staiga, kuriai Lina nebuvo pasiruošusi.

„Pirmą kartą gyvenime nežinojau, kas parašyta šimtajame „Financial Times“ žurnalo puslapyje, nežinojau, kokia aukso vertė ar dolerio kursas, nors anksčiau tai buvo mano rutina. Mano gyvenimas pasikeitė 180 laipsnių kampu, o aukštakulnius bei dizainerių kostiumėlius pakeitė sauskelnės ir buteliukai. Buvo taip sunku, kad neįsivaizdavau, ką darytic, – pasakos Lina.

Vyras vis klausė, kuo padėti, o ji paprasčiausiai nežinojo. Suprato tik viena: jai reikia savo mamos ir išvažiavo trims mėnesiams į Lietuvą. Prieš susilaukiant vaikų Lina ir Jonathanas uždirbo vienodai, abu siekė karjeros, tačiau vienbalsiai nutarė, kad vaikui pirmosiomis dienomis labiau reikia mamos, todėl Lina išėjo motinystės atostogoms, kurios lietuvei kainavo milijoną dolerių.

„Motinystės kainos negali įvardinti, tačiau verslo prasme per septynis mėnesius praradau milijono dolerių apyvartą. Tačiau net jei būtų bankrutavęs verslas, aš nieko nekeisčiau,“– pasakos Lina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgas

Virgas portretas
ar mums pakeliui, jei aš pasakysiu, kad man jūsų išvaizda yra px, nežiūrint į tai, kad atrodote kaip 55 metų

Nemaciau tokiu kaunieciu

Nemaciau tokiu kaunieciu portretas
Truputi atsilikusi Kaune tokiu baisiu moteru jau senokai nesimato ispasytu ,priklijuotu visos tokios turbut Dubajuje dirba.Pas mus naturalios grazios moteris.

Bet kaip gaila

Bet kaip gaila portretas
Kad mes tokia kauniete praradom. Valdžia, gelbėkit, tokie žmonės kauna palieka
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių