Quantcast

Draugiška zona Šančiuose

Žemuosiuose Šančiuose iškilusiame pripučiamame baltame name su užrašu "Draugiška zona" verda gyvenimas: vyksta pokalbiai, diskusijos apie bendruomenių kultūros sklaidą ir prieinamumą, analizuojamos šios srities Šančiuose gyvenančių žmonių problemos.

Tarptautinio dvejus metus trunkančio kultūros ir meno projekto "Miesto tyrimai: viešumo patirtys" iniciatoriai ir kuratoriai Edas Carrollas ir Vita Gelūnienė su būriu bendraminčių siekia atkreipti dėmesį į nedidelių, paraštėse atsidūrusių miesto bendruomenių kultūras Lietuvoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Nyderlanduose.

Baltas "Draugiškos zonos" namelis vakar šurmuliavo: it seni pažįstami susėdę prie stalelių čia diskutavo menininkai-tyrėjai ir kultūros aktyvistai iš Lietuvos, Nyderlandų, JAV, Vokietijos, Airijos, Brazilijos ir Žemųjų Šančių gyventojai.

Pastarieji džiaugėsi dar ir per projektą gauta dovana – menininkų Nomedos ir Gedimino Urbonų Šančių vidurinei mokyklai padovanotu kūriniu "Spilt Nik". Specialiai 2011-ųjų Maskvos bienalei sukurta medinė, amfiteatro plano konstrukcija nuo šiol kvies mažuosius Šančių gyventojus atviriems pokalbiams.

Laikinu Žemųjų Šančių muziejumi tapusi "Draugiška zona" šurmuliuos dar ir šiandien – šančiečiai turės progos parodyti ir pasakoti apie tai, ką jie brangina ir ką mano esant tikra šios vietos vertybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių