Quantcast

Dėl I. Marozienės mirties liūdi bičiuliai: tai skaudžiausias neįvykęs susitikimas gyvenime

  • Teksto dydis:

Pirmadienį paskelbta liūdna žinia – mirė verslininkė, „Amatininkų užeigos“ įkūrėja Irena Marozienė. Žinią apie netektį socialiniuose tinkluose paskelbė verslininkės dukra Birutė Marozaitė. Netektis sukrėtė I. Marozienės artimuosius bei draugus – sunkiai rinkdami žodžius šie dalijosi mintimis bei prisiminimais.

I. Marozienė mirė būdama 63-ejų. 

Verslininkės draugas, floristas Mantas Petruškevičius „Facebook“ pasidalino bendra nuotrauka su I. Maroziene ir paraše: „Irena! Be Tavęs bus labai labai liūdna... Pasiilgsiu. Love u“. Žinomas vyras pridėjo, kad su I. Maroziene juos siejo 20 metų draugystės.

Verslininkę pažinoję turbūt pastebėjo, kad moteris mėgdavo puoštis drabužiais, sukurtais Lietuvos dizainerių. Vienas jų – Egidijus Rainys – pasidalijo jautriu įrašu, kuriame teigė, kad I. Marozienė turėjo įtakos jo karjerai.

„Šiandien laukiau... Tai turbūt skaudžiausias neįvykęs susitikimas mano gyvenime. Ašaros kaupiasi gerklėje ir sunku parinkti tinkamus žodžius. Aš visada prisiminsiu, kas mane jauną, šviežiai iškeptą dizainerį paėmė už rankos, pasitikėjo ir padėjo tapti tuo, kuo esu. Ačiū, I. Maroziene, už viską. Ir netiesa, kad nepakeičiamų nėra... Lieka didelė tuštuma...“ – rašė E. Rainys.

Nuostabos ir liūdesio neslėpė ir komunikacijos konsultantas Artūras Povilaitis.

„Išgirdus man pasidarė sunku! Net kažką pasakyti sunku, net kažką parašyti sunku! Visiškai netikėta ir labai labai liūdna!“ – savo „Facebook“ paskyroje rašė jis.

Prisiminimais dalijosi ir sporto žurnalistė Laima Janušonytė.

Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu, jį labai mylėjo ir brangino, ir gyveno.

„Yra žiauriai, tiesiog nepakeliamai liūdna ir graudu, kai išeina tavo bendraamžiai… Mes nebuvome geros draugės, bet geros pažįstamos. Keliai susitikdavo labai, labai seniai, kokiose nors automobilių lenktynėse, paskui pas draugus, šventėse ar „Amatininkuose“... I. Marozienė buvo... tiesiog ranka nekyla rašyti buvo... Ji – visada besišypsanti, pozityvi, graži, visada kupina gerų jausmų, draugiška ir labai geranoriška. Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu, jį labai mylėjo ir brangino, ir gyveno... Stipri, talentinga, daug pasiekusi moteris. Jai dar gyventi ir gyventi, ir mylėti, ir šampaną gerti, ir su draugais švęsti gyvenimą... daug visko. Deja, Irutė išėjo vakar. Taip staiga, per greitai, tikrai per anksti... Kai išeina bendraamžiai – susimąstai: kiek liko tau? Ar ta vasara dar pasikartos? Ar susitiksi su savo draugais, ar išgersi taurę vyno, ar dar prisės šalia tavo sena gera pažįstama? Liūdesys... Nuoširdi užuojauta Irutės dukroms Birutei ir Justinai, artimiesiems, draugams ir visiems, pažinojusiems šią nuostabią, energingą, gyvenimą mylinčią moterį. Labai tavęs ilgėsimės, Iručiuk“, – rašė L. Janušonytė.

I. Marozienei dėkingumą reiškė ir dainininkas Petras Daunys. Vyras verslininkei dėkojo už palaikymą ir galimybę pažinti.

„I. Maroziene, tu mūsų Saulė ir šviesa, energija ir šiluma. Dėkingas tau už tavo plačią širdį kaip jūra, nuoširdumą, dosnumą ir tikrumą. Dėkingas, kad tik dėl Rasos Barauskaitės tave pažinau. Taip pat dėkingas, kad visoje situacijoje vienintelė mus palaikei ir nuoširdžiai džiaugeisi. Dėkingas, kad galėjau su tavim pliurpt Molėtuose, vaikščiot prie jūros ar dainuot per tavo paskutinį gimtadienį... Tu man visad liksi šviesa. Kuri užgeso. Bet tu mūsų saulė, saulėlydis ir saulėtekis tuo pačiu. Aš Tave myliu! Ilsėkis ramybėje“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė P. Daunys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių