Quantcast

Debiutinį albumą „Burtai“ pristatantis G. Nakas: albumo kūrimas – lyg labirintas

  • Teksto dydis:

Pianistas ir kompozitorius Giedrius Nakas šiandien dalijasi beveik dvejus metus tobulintu debiutiniu albumu „Burtai“.

Pirmą kartą albumo kūriniai gyvai suskambės jau ketvirtadienį, birželio 18 d. muzikos klube „Tamsta“ – juos išgirsti galės itin ribotas kiekis klausytojų.

Nors ir vadinamas debiutiniu, „Burtai“ – tikrai ne pirmasis Giedriaus į pasaulį paleistas albumas. 2015 metais pasirodė jo ir vokalistės Alinos Engibaryan bendras EP „Recall“, 2018-aisiais – Niujorke įrašytas džiazo albumas „No Fear, Full of Love“. Tačiau „Burtai“ – jo pirmasis prodiusuotas albumas, kuriame jis ne tik groja, bet ir dainuoja.

Giedrius pasakoja, jog pradinis tikslas buvo R’n’B albumas, bet rezultatas išėjo kiek įvairesnis, nei pats tikėjosi. Albumo kūrimo procese leido sau improvizuoti, o pačioms dainoms – diktuoti kryptį, tad tai, kaip kai kurios dainos išsiskleidė, kiek nustebino ir patį muzikantą.

„Ko gero, tai man buvo įdomiausia dalis – ieškoti krypčių, kur dar nebuvau, – sako Giedrius. – Albumo kūrimas – lyg mįslė ar labirintas, kur norisi rasti atsakymus. Tai labai įtraukia, negali gyventi ramiai, kol jo neišsprendi. Labai įdomu savyje surasti tai, ko net nežinojai, kad turėjai. Tai tampa savotiška savianalize, o tas įsitraukimas – tarsi terapija.“

Paklaustas apie albumo „Burtai“ istoriją, muzikantas juokiasi, jog jis – apie meilės kančias. Kaip ir būdinga R‘n‘B ir soul muzikos dainose, tekstai pasakoja apie stiprius vidinius jausmus, laimingą ir nelaimingą meilę, troškimus, lūkesčius ir svajones.

Man patinka tokia kartais perdėtai graži estetika, ji turi savyje paprastumo ir tyrumo.

„Kai kur tokie tekstai lietuviškai skamba gana saldžiai, bet, manau, jie dera prie tokio žanro muzikos, o kartu man smagu, kad po intelektualios ir kompleksiškos džiazo muzikos albumo, galėjau sukurti kažką saldaus ir paprasto, – pasakoja Giedrius. – Man patinka tokia kartais perdėtai graži estetika, ji turi savyje paprastumo ir tyrumo. Aš nesitapatinu su viskuo kaip žmogus, daugiau žiūriu į kūrybą kaip į meną, todėl atstumas leidžia trumpam pabūti galbūt nerealiai įsimylėjusiu, praradusį gyvenimo meilę, pažeidžiamu ar svajotoju. Tikiuosi, kad klausytojai atras „Burtuose“ sau artimų žodžių ir garsų.“

Ketvirtadienį, birželio 18 dieną atlikėjas klausytojus kviečia į albumo pristatymo koncertą muzikos klube „Tamsta“ ir įspėja, jog karantinui pakoregavus planus, į jį bus įleidžiami vos 70 žmonių. Tačiau anot jo, viskas tik į gerą – nusimato intymi ir itin jauki atmosfera, kurią kartu kurs ir visas būrys muzikantų, Giedriaus vadinamų „svajonių grupe“: būgnininkas J. Drėma, gitaristas Ž. Bačkus, bosistas P. Vaicekauskas, „Saulės Kliošo“ bendražygė Justė Starinskaitė, kūrinio „Burtai“ žvaigždė Cheri ir saksofono meistras T. Botyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių