Quantcast

D. Žeimytė-Bilienė: sūnus iki šiol nėra matęs nei televizoriaus, nei kompiuterio

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę organizacija „Gelbėkit vaikus“ pradėjo kampaniją „Gelbėk su pasaka“, kurios metu raginama atkreipti dėmesį ir padėti vaikams, dėl koronaviruso pandemijos patiriantiems dar daugiau sunkumų nei įprastai. Didelė dalis šių vaikų, tėvams netekus darbo ir pajamų šaltinio, stokoja maisto, higienos, mokymosi priemonių.

Televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė – viena prisijungusių prie akcijos ir pasidalinusi Beatrix Potter knygelės pasaka, kurią dovanų gavo iš Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio su žmona. „Jis buvo pirmasis, su kuriuo kalbėjau laidoje po Mykolo gimimo, išėjusi šiek tiek padirbėti. Darbe irgi būna malonių akimirkų…“ – pasakoja D. Žeimytė-Bilienė.

Devynerių mėnesių sūnų Mykolą auginanti televizijos laidų vedėja atvirai prisipažįsta, kad jos sūnus iki šiol nėra matęs nei televizoriaus, nei kompiuterio, tik knygeles... Nors daugeliui tokio, kad ir labai mažo amžiaus mažyliams šiuolaikinės technologijos jau būna pažįstamos, o tėvai, per daug nesukdami galvos kuo užimti mažylius, neretai jiems tiesiog įjungia filmukus televizoriuje ar kompiuteryje.

Sūnaus pažintį su knygelėmis Daiva pasakoja pradėjusi nuo pat jo gimimo. „Perku jo amžių atitinkančias knygeles, skaitau, rodau, vartom, čiupinėjam. Jam labai patinka. Taip pat labai patinka žiūrinėti gyvūnų paveikslėlius. Aš visiems esu pasakiusi, kad jeigu nori kažką padovanoti Mykolui, tegul tai būna knyga, todėl jau esame gavę nemažai knygučių.

Pasak televizijos laidų vedėjos, skaitymas jai didžiausias malonumas nuo mažų dienų. „Skaitydavau ne tik pasakas, tačiau ir visokias istorijas, o kai kurias knygas net po kelis kartus. Skaitymo, knygų net ir dabar man reikia kaip oro. Štai ir dabar, kai auginu sūnų, neturiu laiko paskaityti, todėl jaučiuosi tarsi dusčiau“, – atvirai pasakoja Daiva.

Garsi moteris sako, kad kai buvo maža, jai skaitydavo mama. „Tai vienas gražiausių ir labiausiai mano širdį virpinančių prisiminimų. Ne veltui net ir psichologai kalba apie tai, kad kiekvienam žmogui reikia jo pasakos. Man labiausiai patikdavo pasakos, kuriose gėris nugali blogį. Buvau labai pamėgusi graikų mitologiją. O ten gi dievai nuolat kovoja su blogiečiais. Matyt, tai buvo labai svarbu mano prigimčiai, formavo mane kaip asmenybę. Šiandien man labai svarbu padėti kenčiantiems, nuskriaustiems. Tos istorijos padėjo išsiugdyti manyje empatijos jausmą. Dabar to mokysiu savo sūnų“, – sako D. Žeimytė-Bilienė.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ prie kampanijos kviečia prisidėti ir visus Lietuvos žmones: skaityti pasakas, nusifilmuoti, pasidalinti vaizdo įrašu savo socialiniuose tinkluose su grotažyme #GelbėkSuPasaka ir nepamiršti paaukoti skurstantiems vaikams telefonu 1409 (auka 5 Eur) arba skirti norimą paramos sumą bei paraginti tai padaryti savo draugus.

Šią kampaniją („Save with Stories“) šiuo metu įgyvendina tarptautiniam tinklui „Save the Children“ priklausančios organizacijos, o į kampaniją įsitraukia daug visame pasaulyje garsių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dede

dede portretas
NETVARKA VAIKAS 9MENESIU NEMATEI DAR NEI TELIKO NEI KOMPO NEI FESBOKO OI NETVARKA??

OP

OP portretas
Vaikus reikia saugoti nuo televizijos, ypač nuo baisių ir neobjektyvių laidų. Ne išimtis ir mamytės laidos.

B. B. d.

B. B. d.  portretas
Super mamka :-))))))) turėtų uzaugt iš jo gražu-o-lio pamaina
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių