Quantcast

C. Fisher skaitmeninio atvaizdo „Žvaigždžių karuose“ nenaudos

  • Teksto dydis:

Kino sagos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) kūrėjai pasistengė greitai paneigti gandus, kad neseniai mirusios aktorės Carrie Fisher (Keri Fišer) skaitmeninė antrininkė bus naudojama princesės Lėjos vaidmeniui atlikti tolesniuose filmuose.

Kino studija „Lucasfilm“ penktadienio vakarą atliko retą žingsnį – įsikišo į gausius gandus, susijusius su „Žvaigždžių karais“ ir nurodė, kad neplanuojama sukurti C. Fisher skaitmeninio atvaizdo, kurį būtų galima panaudoti tolesniuose filmuose.

„Sklando gandas, apie kurį norėtume pakalbėti, – sakoma bendrovės pranešime. – Norime patikinti savo gerbėjus, kad „Lucasfilm“ neplanuoja skaitmeniniu būdu atkurti Carrie Fisher vaidybos princesės arba generolės Leios Organos (Lėjos Organos) vaidmenyje.“

C. Fisher, vėl vaidinusi Lėją 2015 metų filme „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ (Star Wars: Episode VII: The Force Awakens), buvo jau baigusi filmuotis tolesniam šios sagos filmui „Star Wars: Episode VIII“, turinčiam pasirodyti ateinantį gruodį, kai gruodžio 27 d. mirė nuo širdies smūgio, būdama 60-ies metų. Jos motina aktorė Debbie Reynolds (Debi Reinolds) mirė kitą dieną po savo dukros.

Tačiau taip pat buvo planuota, kad C. Fisher dalyvaus filmuojant „Episode IX“, turintį pasirodyti 2019 m. Šio filmo scenarijus  vis dar rašomas, o jo autoriai galvoja, kaip pasielgti susiklosčius šiai nenumatytai padėčiai.

Naujausius gandus pakurstė faktas, kad praeitą mėnesį kino teatrus pasiekusiame filme „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ (Rogue One: A Star Wars Story) vienoje scenoje buvo trumpai parodyta C. Fischer skaitmeninis atvaizdas, atkartojantis jos išvaizdą 1977 metais, kai aktorė filmavosi pirmojoje originalios trilogijos dalyje.

Skaitmeniniai antrininkai

Šiame filme taip pat buvo panaudotas velionio aktoriaus Peterio Cushingo (Piterio Kušingo), vaidinusio gubernatorių Tarkiną, skaitmeninis antrininkas.

C. Fisher ir P. Cushingo, mirusio 1994 metais, skaitmeninių atvaizdų naudojimas sulaukė maždaug vienodai šalininkų ir priešininkų. Pastarieji teigia, kad šie personažai atrodo kaip animacinių filmukų veikėjai, taip pat yra blaškantys arba netgi baugūs.

Specialiųjų efektų meistras Johnas Knollas (Džonas Nolas), sugalvojęs personažų „atgaivinimo“ idėją, penktadienį sakė kino naujienų portalui „Yahoo Movies“, kad C. Fisher „labai patiko“ jos pasirodymas „Šelmyje-1“, nors jį sudarė tik vienintelė, bet reikšminga scena ir vienintelis ištartas žodis.

„Ji tai labai palaikė“, – teigė J. Knollas.

Tačiau „Lucasfilm“ tvirtina, kad „Aštuntasis epizodas“ bus paskutinis, kuriame pamatysima C. Fisher.

„Carrie Fisher buvo ir visada bus „Lucasfilm“ šeimos dalis, – sakoma studijos pranešime. – Ji buvo mūsų princesė, mūsų generolė ir dar svarbiau – mūsų draugė.“

„Mums vis dar skaudu dėl jos netekties. Branginame jos atminimą ir palikimą princesės Lėjos (vaidmenyje)' visada stengsimės gerbti viską, ką ji suteikė „Žvaigždžių karams“, – pridūrė „Lucasfilm“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių