Quantcast

Buvusi NBA žvaigždė D. Rodmanas vėl vyksta į Šiaurės Korėją

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjoje laukiama dar vieno buvusios NBA žvaigždės Denniso Rodmano (Deniso Rodmano) apsilankymo.

Buvęs krepšininkas jau kelis kartus viešėjo šioje izoliuotoje komunistinėje valstybėje.

2014 metais jis sulaukė griežtos kritikos už savo nejautrius pasisakymus apie Šiaurės Korėjoje kalinamą amerikietį bei už tai, kad per parodomąsias krepšinio rungtynes sudainavo „Ilgiausių metų“ šalies lyderiui Kim Jong-Unui (Kim Čen Unui).

Tąsyk duodamas necenzūriniais žodžiais „papuoštą“ interviu D.Rodmanas pareiškė, kad Šiaurės Korėjoje kalintas JAV misionierius Kennethas Bae (Kenetas Baė) pats kaltas dėl savo įkalinimo. Vėliau buvęs krepšininkas atsiprašė už šiuos žodžius.

Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Pchenjane naujienų agentūrai AP patvirtino, kad D.Rodmanas turėtų antradienį atvykti į Šiaurės Korėją, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Tai bus pirmasis D.Rodmano apsilankymas Šiaurės Korėjoje nuo tada, kai JAV prezidentu tapo Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Paleido amerikietį

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) sako, kad Šiaurės Korėja paleido amerikietį Otto Warmbier (Otą Vormbjė), kuriam buvo skirta 15 metų sunkiųjų darbų bausmė už antivalstybinę veiklą.

Pasak R.Tillersono, O.Warmbier yra pakeliui į JAV, kur jo laukia šeima.

Valstybės departamentas susitarė dėl O.Warmbier išlaisvinimo, prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nurodymu, sakoma R.Tillersono pranešime, kuriame priduriama, jog šiuo metu departamentas tariasi dėl trijų Šiaurės Korėjoje sulaikytų amerikiečių išlaisvinimo.

Šis pranešimas paskelbtas Šiaurės Korėjoje laukiant buvusios NBA žvaigždės Denniso Rodmano (Deniso Rodmano) dar vieno apsilankymo.

Virdžinijos universiteto studentas O.Warmbier iš Sinsinačio priemiesčio buvo nuteistas 2016 metų kovą už tai, kad iš viešbučio Pchenjane mėgino pavogti propagandinį plakatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių