Quantcast

Beyonce pasiekė „Grammy“ rekordą, H. Stylesas gavo geriausio albumo apdovanojimą

Popmuzikos žvaigždė Beyonce (Bijonsė) sekmadienį karaliavo „Grammy“ apdovanojimų įteikimo ceremonijoje ir pasiekė visų laikų pergalių rekordą, pelnydama 32-ąjį savo karjeros ir ketvirtąjį vakaro prizą, tačiau seniai trokštamas „Metų albumo“ apdovanojimas jai ir vėl išslydo iš rankų – šįkart jis atiteko britui Harry Stylesui (Hariui Stailsui).

Visos pagrindinės pretendentės, tarp jų Adele (Adel), Taylor Swift (Teilor Svift) ir Lizzo (Lizo), neliko be apdovanojimų, bet keturiose svarbiausiose kategorijose netikėtumų buvo su kaupu.

41-erių Beyonce, išleidusi albumą „Renaissance“ – sodrią, daugiasluoksnę odę klubinei muzikai, buvo gavusi daugiausiai „Grammy“ nominacijų – devynias.

Ji pelnė „Grammy“ geriausio šokių ar elektroninės muzikos albumo nominacijoje už „Renaissance“ ir taip aplenkė velionį klasikinės muzikos dirigentą Georgą Solti (Džordžą Šoltį), kuris buvo pelnęs 31 apdovanojimą.

„Stengiuosi per daug nesijaudinti. Stengiuosi tiesiog priimti šį vakarą“, – sakė atlikėja, kai žiūrovai tapo istorinės akimirkos liudininkais.

Žvilgančią suknelę vilkėjusi Beyonce padėkojo savo šeimai ir atidavė duoklę queer bendruomenei, jos žodžiais, išradusiai žanrą, kurį ji šlovina savo albume, pagerbiančiame fanko, soulo, repo, hauso ir disko muzikos pionierius.

Prognozuota, kad „Renaissance“ gali būti pripažintas ir geriausiu metų albumu, tačiau šį prestižinį apdovanojimą paveržė H. Stylesas.

Popmuzikos sensacija apdovanojimą pelnė už savo trečiąjį albumą „Harry's House“, kuriame susipynė skambantys sintezatoriai ir švelni akustika su labai asmeniškais dainų tekstais.

„Tokiais vakarais, kaip šis, akivaizdu, kad mums labai svarbu prisiminti, jog muzikoje geriausiųjų nebūna“, – sakė H. Stylesas.

Jo pergalė prieš Beyonce neabejotinai bus lyginama su 2017 metais, kai pagrindinius „Grammy“ susišlavė Adele, nustumdama į šoną Beyonce novatorišką albumą „Lemonade“.

Daugiausiai „Grammy“ pelniusi atlikėja savo kolekcijoje vis dar neturi svarbiausių statulėlių: ji niekada dar nėra laimėjusi geriausio metų albumo ar įrašo kategorijose.

Šiemet už geriausią metų įrašą – už dainos atlikimą – buvo apdovanota Lizzo. Su singlu „About Damn Time“ ji šioje kategorijoje įveikė didelį būrį atlikėjų.

Beyonce yra gavusi tik vieną „Metų dainos“ „Grammy“ – už 2008-ųjų „Single Ladies“. Šįkart šioje kategorijoje netikėtai nugalėjo amerikiečių bliuzo, folkmuzikos ir kantri dainininkė Bonnie Raitt (Boni Reit) už „Just Like That“.

Vis dėlto Beyonce sekmadienį gavo daugiausiai statulėlių – keturias.

B. Carlile, K. Lamarui – po tris apdovanojimus

Folkrokerė Brandi Carlile (Brendi Karlail) ir reperis Kendrickas Lamaras (Kendrikas Lamaras) gavo po tris apdovanojimus.

Adele, viena iš vakaro sunkiasvorių, namo išsivežė tik vieną apdovanojimą – už geriausią solinį popmuzikos atlikimą.

T. Swift ir vėl negavo „Metų dainos“ apdovanojimo, skiriamo dainų kūrėjams, bet pelnė „Geriausio muzikos vaizdo klipo“ statulėlę už filmuką, paremtą jos dainos „All Too Well“ 10 minučių versija.

Puerto Riko regetono megažvaigždė „Bad Bunny“ pradėjo šou savo pasirodymu pakeldamas žiūrovus ant kojų, o paskui atsiėmė apdovanojimą už geriausią „musica urbana“ albumą.

„Bad Bunny“ buvo pagerbtas už „Un Verano Sin Ti“, taip pat nominuotą „Metų albumo“ kategorijoje.

„Ačiū visiems „lotynams“ visame pasaulyje, – ispaniškai sakė jis. – Toliau kelsime šį žanrą į kitą lygį.“

Aktorė Viola Davis (Viola Deivis) tapo dar viena pramogų verslo sunkiasvore, įstojusia į prestižinį EGOT – „Emmy“, „Grammy“, „Oskarų“ ir „Tony“ – laureatų „klubą“. „Grammy“ ji sekmadienį gavo už geriausia garsine knyga pripažintus savo atsiminimus „Finding Me“.

Geriausia debiutantė – Samara Joy

Žvaigždėmis žibėjusią 65-ąją „Grammy“ įteikimo ceremoniją vėl vedė komikas Trevoras Noah (Trevoras Noa), jos metu su numeriais pasirodė H. Stylesas, Lizzo ir Mary J. Blige (Meri Dž. Blaidž), daug dėmesio teko hiphopo muzikai.

Po kelerių metų, kai geriausio naujo artisto kategorijoje favoritai būdavo labai aiškūs ir laimėjo tokios žvaigždės kaip Olivia Rodrigo (Olivija Rodrigo), Megan Thee Stallion (Megan Di Stalijon) ir Billie Eilish (Bili Ailiš), šiemet nominantų sąrašas buvo labai eklektiškas. Laimėjo amerikietė džiazo dainininkė Samara Joy (Samara Džoi).

Ši kategorija vis labiau atspindi interneto amžiaus poveikį populiariajai muzikai ir daugelis nominantų, įskaitant brazilę Anittą (Anitą), „Eurovizijos“ rokerius „Maneskin“ ir reperę Latto (Lato), yra pasiekę didelę šlovę platformoje „TikTok“.

„Negaliu net patikėti – matydavau visus jus per televiziją tiek ilgai, – auditorijai sakė Bronkse gimusi S. Joy. – Aš labai dėkinga, kad esu čia tiesiog būdama tokia, kokia gimiau.“

Anksčiau ji atsiėmė statulėlę už geriausią vokalinį džiazo albumą.

Kai kuriems jos varžovams geriausio naujo artisto kategorijoje vakaras taip pat buvo sėkmingas: britų grupė „Wet Leg“ triumfavo alternatyviosios muzikos kategorijose, Muni Long (Mani Long) atsiėmė apdovanojimą už geriausią ritmenbliuzo atlikimą, o Molly Tuttle (Moli Tatl) buvo apdovanota už geriausią bliugraso albumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių