Quantcast

„Baltos varnos“ – apie spontaniškai gimusį pavadinimą ir naujo albumo skambesį

  • Teksto dydis:

Grupės „Baltos varnos“ niekam atskirai pristatyti nereikia. Baltaplaukės seserys dvynės Milda Andrijauskaitė-Bakanauskienė ir Teresė Andrijauskaitė ryškiai spindėjo įvairiuose muzikiniuose projektuose, kuriuose žiūrovus pavergė jų daina „Dalija“. Savitumu ir grynumu išsiskiriančios merginos, pristatančios naują albumą, daugeliui tapo dideliu atradimu. Neseniai su Vidu Bareikiu naują dainą „Miškuose“ pristačiusi grupė pasakoja apie tai, kuo šiuo metu gyvena ir kokie planai laukia artimiausioje ateityje.

Savo grupę norėjo pavadinti „Kampas“

„Baltos varnos“ muzikuoja jau šešerius metus, tačiau mažai kas žino, kad pradžioje grupė galvojo pasivadinti visiškai kitaip. Kaip prisimena grupės atlikėjos, pirmasis jų sugalvotas pavadinimas buvo „Kampas“. Laimė, merginos pasirinko kitą pavadinimą.

„Vaikystėje pirmas mūsų labai greitai sugalvotas pavadinimas buvo „Kampas“. Tačiau netrukus sužinojome, kad jau kažkas kitas yra pasivadinęs šiuo pavadinimu, – prisiminė atlikėjos. – Mums tai buvo labai gerai, nes jeigu dabar vadintumėmės „Kampas“ ir dainuotume apie miškus bei laumes, būtų tikrai įdomu“.

„Pavadinimas „Baltos varnos“ kilo labai intuityviai, tiesiog kažkas mums kartą pasakė, kad nebūtume baltomis varnomis. Mes atsakėme, kad būsime – taip šis pavadinimas ir liko mūsų“, – sako atlikėjos.

Atsinaujinęs naujo albumo skambesys

„Baltos varnos“, kurias tėtis kartą pavadino etnokultūros chuliganėmis, neseniai įrašė ir išleido naują studijinį albumą „Kuždesiai“. Etnomuzikologijos mokslus baigusių atlikėjų kūryboje atsirado naujas skambesys. Iki šiol akustiškai atliekamomis dainomis garsėjusios „Baltos varnos“ naujame albume supažindina su kiek kitokia savo puse – naujausiose dainose akustinis skambesys yra derinamas su elektroninės muzikos garsais.

„Pusė albumo dainų yra stipriausios mūsų anksčiau sukurtos dainos, čia suskambusios visiškai naujai, o kita pusė – nauji ir iki šiol koncertuose negirdėti kūriniai, kurių skambesys praturtintas elektroninės muzikos garsais“, – apie naują albumą sako Teresė.

Nevaldomas ašaras išspaudęs ilgesys

Po pandemijos koncertinę veiklą atnaujinusi grupė „Baltos varnos“ tikisi, kad galės koncertuoti ir rudenį. Iš Zarasų miesto kilusios grupės atlikėjos neslepia, kad per karantiną labiausiai jas kamavo gimtų namų ir tėvų ilgesys. Prisiminusi, kada paskutinį kartą lankėsi gimtajame mieste, Teresė nesuvaldė užplūdusių emocijų ir pravirko.

„Namuose nesu buvusi jau labai ilgai, gal net visus metus ir labai noriu grįžti namo. Labai tėvų pasiilgau...“ – netikėtai pravirkusi pasakojo Teresė.

„O, Dieve, tai yra istorinis interviu, nes iki šiol nė karto nebuvome apsiverkusios“, – sakė emocijas vos tramdžiusi Milda.

Kokioje grupėje iki „Baltų varnų“ dainavo seserys, kaip dvynes atskiria tėtis ir kokiame garsiame miuzikle jas pakvietė dainuoti Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius – apie visa tai ir dar daugiau sužinosite jau šį pirmadienį, 22.15 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ per DELFI TV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių