Quantcast

B. Vanagas apie „monstrą“ vairavusiam Norbei skirtą baudą: tai pamoka, kurią turėtume išmokti

  • Teksto dydis:

Pirmadienį policija socialiniame tinkle pranešė apie sostinėje nubaustą asmenį, kuris chuliganiškai vairavo, o jo transporto priemonė neatitiko techninių reikalavimų. Paaiškėjo, kad šis asmuo – garsiausias Lietuvos šonaslydininkas, vaizdo įrašų kūrėjas Norbertas Daunoravičius, žinomas kaip Norbė. Apie šį incidentą feisbuke pasisakė ir Benediktas Vanagas. 

„Norėjau likti nuošalyje „Monstrinio Golfo“ situacijoje. Tačiau nuomonės klausia žurnalistai, ji įdomi ir daliai jūsų. Neaprašinėsiu nutikimo atskirai, jį rasite bet kuriame naujienų portale. Faktas, kad situacija labai nevienareikšmiška. Čia yra keletas skirtingų vaizdų bei matymų. Nesu arbitras. Surašysiu, ką matau aš:

Dalyvaujantys asmenys, nutikę procesai bei pasekmės (esu tikras, čia taško dar nėra. Tikiu, jis bus padėtas teisme): Norbertas Daunoravičius; Lietuvos policija; stipriai modifikuotas „Monstrinis Golfas“; važiavimas bendro naudojimo keliais; įvykdyti pažeidimai; paskirta bausmė (225 eurų bauda + 12 mėn. atimta teisė vairuoti).

Norbertas – sekamas žmogus. todėl turi suprasti, kad turi būti pavyzdys arba... nenustebti bei priimti tai, kas nutiko.

Norbės pozicija (kiek suprantu): norėjo padaryti įdomų video projektą; kuria turinį socialinei medijai; supranta, kad padarė nusižengimų; nesutinka, kad bausmė turėtų būti tokia neproporcingai didelė.

Lietuvos policijos pozicija: pažeidė KET 9, 15, 20, 82, 150.5, 150.8, 150.10, 223 punktų reikalavimus; neleistinai perdarė transporto priemonę; ja važinėdamas gatvėmis demonstravo viršenybę prieš kitus eismo dalyvius; užvažiavo ant šaligatvio – trukdė eismui; naudojosi telefonu važiuojant; nerodė posūkių; kėlė pavojų eismo saugumui; paskirta 225 eurų bauda bei 12 mėnesių atimta teisė vairuoti“, – vardijo B. Vanagas.

Policijos nuotr.

Lenktynininkas pasidalijo ir savo požiūriu į šį incidentą. „Ką matau aš: Norbertas yra influenceris. Jis turi nemažą ratą jį sekančių žmonių. Suprantama, įdomus turinys plečia sekėjų ratą. Panašu, kad Norbertas gyvena įdomų gyvenimą ir juo dalinasi su savo aplinka. Tai, greičiausiai, tampa ir yra jo pragyvenimo šaltinis. Lietuvos policija užfiksavo pažeidimus bei pagal galiojančius teisės aktus skyrė bausmę. Svarbu: esu tikras, šiuo veiksmu Lietuvos policija užbrėžė raudoną liniją, kurios nederėtų peržengti. Sukūrė precedentą bei parodė, ko tikrai netoleruos ateityje (fun dalykai, kurie nėra saugūs bei nedera su KET). Vadinasi, tai buvo ne tik statistinis pažeidimo forminimas, bet ir politinis pareiškimas, su kuo policija nesitaikstys. Linijos užbrėžimas, manau, kad tai yra tai, ką mums reikėtų perskaityti šioje situacijoje. To nebūtų nutikę, jei Norbertas būtų išbandęs savo „bolidą“ uždaroje trasoje (į ten nuvežęs jį ant priekabos ar specialiu transportu), bei saugiai nufilmavęs turinį apie jį savo sekėjams“, – svarstė B. Vanagas.

Policija tikrai sugebėjo perduoti žinią bei jos svarbą.

„Nuoširdžiai gaila Norberto. Suprantu Lietuvos policijos požiūrį. Kitose išsivysčiusiose valstybėse, tikėtina, finansinė bauda galėjo būti ir gerokai didesnė. Norbertas – sekamas žmogus. Todėl turi suprasti, kad turi būti pavyzdys arba... nenustebti bei priimti tai, kas nutiko. Įsivaizduokite, kas būtų, jei prisižiūrėję pavyzdžių tai bandytų pakartoti „kaukolinio pripylę“ tautiečiai. Turbūt tai pamoka /žinutė, kurią turėtume išmokti. Jei nebūtų kilęs toks didelis ažiotažas, greičiausiai tai kartotųsi ir ateityje. Policija tikrai sugebėjo perduoti žinią bei jos svarbą. Pasikartosiu, nesu arbitras. Tik nupiešiau situaciją, kaip matau ją iš skirtingų kampų“, – feisbuke rašė B. Vanagas.

Primename, kad pirmadienį policija paskelbė, jog vairuotojui, kuris važinėjosi Vilniaus gatvėmis, skirta 225 eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 12 mėnesių. Nors pareigūnai pažeidėjo neįvardijo, daugelis internautų jį iš karto atpažino. Tai buvo Norbė, kuris prieš kelias dienas pats paviešino vaizdo įrašą, kaip važinėja su savadarbiu „Monster Golf“.

N. Daunoravičius delfi.lt pripažino, kad kurdamas įrašą pagalvojo, kad gali sulaukti pareigūnų dėmesio. Tačiau jis nesutinka, kad vairavo chuliganiškai.

„Skelbiama, kad sukėliau pavojų kitiems eismo dalyviams, jų gyvybei. Mes to nedarėme. Šią transporto priemonę pirmiausia išbandėme savo teritorijoje ir nebūtume važiavę į gatvę, jei automobilis būtų nepatikimas. Mes nieko neslepiame, nufilmavome vaizdo įrašą apie tai. Jei darytume ką blogo - nefilmuotume. Filmuodami padarėme nusižengimų, bet chuliganiškai nevairavome, nevažiavome į Vilniaus centrą“, – pasakojo jis.

Anot Norbės, kelionė buvo trumpa, bet sukėlė daug nemalonumų, dabar laukia kalnas rūpesčių.

Vyras viliasi, kad vairuotojo pažymėjimas jam nebus atimtas, nors policija taip jau paskelbė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Kodėl už vieną nusižengimą bauda dviguba.Jeigu išrašyta piniginė bauda ,tai neturėjo būti atimtos teisės.Arba atvirkščiai.Faktiškai nematau nusižengimo , policija turėjote išsiaiškinti ir žodinių perspėjimų apsiriboti.. Gaila ,kad iš karto padaro nusikaltėlį.

Teis.

Teis. portretas
Faktiškai pagal įstatymus ,pirmą kartą ,smulkų nusižengimą padarius yra nebaudžiama, taikomas žmoniškumo kriterijus.Avarijos nepadarė, niekas nenukentėjo.Taikomas įspėjimas.Tegul kūrė, konstruoja tik žolės ar narkotinių ir alchogolio nenaudoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių