Quantcast

B. Navickaitės drama: pas P. Gražulį buvęs vaikas grąžintas mamai, vyksta tyrimas

  • Teksto dydis:

Lapkričio pradžioje Lietuvoje garsiai nuskambėjo palangiškės Birutės Navickaitės istorija – būdama neblaivi ji išsikvietė pareigūnus į namus dėl neva dingusios dukros ir trenkusi pareigūnui pakliuvo į policijos komisariatą. Iš darželio vaiką tąkart pasiėmė tėvas – parlamentaras Petras Gražulis. Nors, pasak vaiko teisių gynėjų, mergaitė šiuo metu jau grąžinta motinai, tačiau tai, kokios pagalbos reikia šeimai, toliau nagrinės specialistai. 

Pasak Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Gretos Bliutaitės, vaiko globos perdavimas P. Gražuliui svarstomas nebuvo. „Ne, nes nebuvo tam pagrindo“, – nedaugžodžiavo G. Bliutaitė.

Specialistės teigimu, teisės aktų nustatyta tvarka šeimai inicijuotas atvejo vadybos procesas, kurio metu bus nustatoma, kokia pagalba reikalinga šeimai. „Vaiko teisių apsaugos skyrius kreipėsi dėl pagalbos šeimai taikymo. Proceso metu bus aiškinamasi pagalbos poreikis, kokia ji šeimai reikalinga. Pagal tai bus nuspręsta, kokią pagalbą skirti: ar psichologų pagalbą, ar tėvystės įgūdžių kursus ir pan. Yra skirtingos pagalbos priemonės, kurias nustato keli skirtingų sričių specialistai“, – situaciją komentavo G. Bliutaitė.

Portalo žurnalistams susisiekus su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grausliene buvo patvirtinta, kad dėl B. Navickaitės elgesio su pareigūnu policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Pasak Palangos policijos komisariato pareigūnų, šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui, atliekami tyrimo veiksmai, tikslinamos aplinkybės“, – teigė A. Grauslienė.

Primename, kad ant kojų tarnybas sukėlusiai B. Navickaitei incidento metu buvo nustatytas vidutinis girtumas – 1,5 prom.

Po incidento B. Navickaitės ir P. Gražulio dukra kuriam laikui liko su tėvu  „Šiuo metu mes labai džiaugiamės, kad vaiko saugumas yra užtikrintas. Su mamos sutikimu, su jos žinia, vaikas yra su savo tėčiu. Šiuo metu, kiek žinome, yra Vilniuje. Vaiko darželis yra informuotas apie šiuos dalykus, o procesas toliau vyksta“, – tąkart sakė Vaiko teisių apsaugos tarnybos vyriausioji patarėja Eglė Deltuvaitė-Kačalinienė.

Tąkart B. Navickaitė sutiko kad rasta išeitis – geriausia vaikui. „Man vaikas buvo grąžintas. Aš pati paprašiau tėčio, kad pabūtų su mano vaiku“, – teigė moteris.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Policijos vaizdo kameros užfiksavo, kas vyksta B. Navickaitės namuose ir ten esą matyti, kaip girta moteris smogė kumščiu policininkui. Už tai moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė. „Taip, anksčiau būdavo administracinė, dabar, kai sugriežtintos nuobaudos, tai yra baudžiamoji atsakomybė“, – sakė Palangos policijos vadovas Algirdas Budginas.

Tad be administracinės atsakomybės dėl melagingo iškvietimo B. Navickaitei gresia ir baudžiamoji atsakomybė dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Pareigūnai linkę manyti, kad tai moteriai bus skaudi, bet gera pamoka.

P. Gražulis apie incidentą: palaikau ją

„Aš manau, kad Birutė viską susitvarkys. Visko gyvenime pasitaiko. Visiems visko būna. Bus gera mama ir toliau prižiūrės Monikutę. Aš palaikau visuose gyvenimo atvejuose. Visi gali suklupt. Tai žmogiška. Pati Birutė kalta, kad viską kelia į feisbuką ir ieško užtarimo, nors pati tikrai ne visada būna teisi. Bet turiu ją palaikyti, nes ji yra Monikutės mama“, – vienoje televizijos laidoje sakė politikas P. Gražulis.

Panašu, kad Petro palaikymas svarbus į nemalonią padėtį pakliuvusiai Birutei. „Petras mane supranta. Nors truputi ir barė. Daugiau taip nenutiks. Reikia gyventi toliau“,  –  kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gejus is Pakruojo

Gejus is Pakruojo portretas
As tai noreciau Grazulio speni patampyti ir jam savo kiausius per Grazulio burna perbraukti.

Magde

Magde portretas
O kaip ivertintumet Anusauska,iskeltas konservatoriu i padanges. Jis irgi gyvena i dukras tinkancia mergaite. Kodel tylit....

zose

zose portretas
ar tikrini jo terbas
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių