Quantcast

Atverti langus penktadieniui ir muzikai

Lietuvos kompozitorių sąjungos (LKS) paraginti menininkai bent tris vasaros penktadienius kviečia kauniečius po darbų neskubėti namo ar į sodybas, o atverti savo sielas menams. Birželio 7 d., liepos 5 d. ir rugpjūčio 23 d. pavakarėmis mieste vyks meninės muzikinės akcijos "Atverk langus – penktadienis!"

Praeiviai Laisvės al. neturėtų nustebti, jei vasaros pavakare netikėtai užklups muzikos garsai ar atskries eilutė iš poezijos posmo, o praeinantis šešėlis liepų fone linijomis ir spalvomis atguls į dailininko eskizą. Šių gaivaus meno srautų nepavadinsi nei koncertais, nei renginiais, nei parodomis – veikiau tai kukli, tačiau spalvinga muzikos-judesio-poezijos-spalvų dozė, kurią skirtingomis vakaro valandomis galės pajusti pėsčiųjų gatvės praeivis – miestietis, svečias ar kavinės lankytojas.

Meninės akcijos "Atverk langus – penktadienis!" idėja kilo Kauno kompozitorių gildijos kūrėjams, siekiantiems, kad pasibaigus darbo savaitei žmonės neskubėtų namo, o plačiai atvertų langus muzikai, poezijai, menui, bendravimui.

"Šis sumanymas įgyvendinamas suvienijant daugelį iniciatyvių meno kūrėjų ir atlikėjų – Laisvės al. trumpam užlies profesionaliosios muzikos, improvizacijos, vadinamojo flešmobo – sambūrio – pobūdžio šokio, dailininkų ir poetų akcijos, gaivinančios Laisvės al. kūrybinę dvasią", – teigė LKS pirmininkė Zita Bružaitė.

Apie pagrindinės Kauno pėsčiųjų arterijos atgaivinimo viziją, anot Z.Bružaitės, kauniečiai menininkai yra diskutavę jau ne kartą. "Todėl ši nauja iniciatyva – puiki galimybė priversti naujai plakti miesto širdį, prisiminti praeityje vykusius aktualius ir charizmatiškus menininkų susibūrimus – susijusius su "Tulpės", "Versalio", "Orbitos", "Metropolio" ir kitais vardais, taip pat ir naujose vietose diegti panašios kūrybinės dvasios aurą", – pastebėjo.

"Netriukšmingus, tačiau jaunatviškus, intelektualius ir šiek tiek bohemiškus akcentus brūkštelės ir Kauno miesto menininkai, ir svečiai iš sostinės bei pamario, pristatydami populiariąją užsienio ir lietuvių klasiką, džiazo improvizaciją, maršo, svingo ar hiphopo ritmus", – pastebėjo Z.Bružaitei talkinanti Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Kristina Mikuličiūtė-Vaitkūnienė.

Pirmuosius langus menininkai atvers jau šį penktadienį. Akcija prasidės 17.30 val. Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro "Ąžuolynas" eitynėmis Laisvės al. nuo Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Muzikinio teatro sodelio, prie Danieliaus Dolskio skulptūros ir fontano triskart pasirodys Kauno vaikų ir jaunimo šokių teatras "Gijelė", o viešbučio "Hotel Kaunas" kavinės ir restorano "Miesto sodas" lauko terasose skambės gyva muzika, atliekama įvairių kamerinių ansamblių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių