Quantcast

Lietuva išsirinko: į „Euroviziją“ vyksta Monika Liu

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą „Pabandom iš naujo!“ finale susirungė aštuonios grupės, atlikėjai ir atlikėjos, kurie siekė nugalėtojo titulo. Paaiškėjo, kad kelialapį į didžiąją „Eurovizijos“ sceną iškovojo Monika Liu.

„Pabandom iš naujo!“ finale varžėsi aštuoni pasirodymai. Dėl garbės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ kovojo Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Ieva Zasimauskaitė, „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Kelialapį į didžiąją „Eurovizijos“ sceną iškovojo Monika Liu. Turine skambės jos daina „Sentimentai“.

„Eurovizijos“ atrankų finalo vakarą pirmoji pasirodė Lolita Zero su daina „Not Your mother“. Į sceną antra lipo Ieva Zasimauskaitė, kuri atliko jautrią dainą „I’ll be there“. Rūta Loop pasirodė su daina „Call me from the Cold“. 

E. Blaževič/LRT nuotr.

Po komisijos narių komentarų scenoje pasirodė Gebrasy, kuris atliko dainą „Into Your Arms“. Tuomet sekė Justės Kraujelytės pasirodymas. Ji atliko dainą „How To Get My Life Back“. Netrukus žiūrovai išgirdo ir grupės „Queens of Roses“ dainą „Washing mashine“. Priešpaskutinė į sceną lipo Monika Liu. Ji atliko lietuvišką dainą „Sentimentai“. Paskutinė scenoje pasirodė Augustė Vedrickaitė, kuri atliko savo kūrybos dainą „Before You`re 6 ft Under“.

E. Blaževič/LRT nuotr.

Finalinėje laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitoriai ir muzikos prodiuseriai Vytautas Bikus ir Stanislavas Stavickis-Stano, dainininkai Aistė Smilgevičiūtė, Ieva Narkutė ir Vaidotas Valiukevičius.

E. Blaževič/LRT nuotr.

Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Turine pasirodys pirmajame pusfinalyje gegužės 10 dieną. Jame Lietuva varžysis dėl galimybės patekti į konkurso finalą gegužės 14 dieną.

„Eurovizijos“ konkurse susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pernai Roterdame surengtame konkurse Lietuvos atstovė grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“ užėmė aštuntą vietą. 2021-aisiais triumfavo Italijos grupė „Maneskin“ su daina „Zitti e buoni“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 metų. Lietuva šiame konkurse debiutavo 1994 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aidas

Aidas portretas
Kas tas su ragais ? Žmoga ?

Kabareto lygio

Kabareto lygio portretas
Dainelė. Vėl būsim paskutinieji pagonys Europoje.

pasklido

pasklido portretas
kalbos , kad tas raguotas per Valentino dieną kiaušinius pardavinėjo savikaina - vietoje tulpių ................
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių