Quantcast

Atlikėjo M. Vyganto gerbėjams – puikios žinios

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis atlikėjas Mantas Vygantas gerbėjams turi džiugių žinių. 

„Džiaugiamės, kad tai yra jau ne pirmas gyvas koncertas. Smagu, kad su Jolanta (Jolanta Naruševičiūte, gyvenimo partnere, aut.past.) ir muzikantu Valdu Teresu turėjome galimybę porą kartų pasirodyti Londono „Bernelių užeigoje“. Su Jolanta turėjome du asmeninius gyvus koncertus Londono „Cranberry Lane“ studijoje. Žiūrovų skaičius maloniai nustebino. Supratome, kad turime daug nuolatinių gerbėjų, kurie su mumis kartu smagiai leidžia laiką. Paskutinis, šeštadienį vykęs „Live Show“ surinko daugiau nei 32 tūkst. peržiūrų ir skaičius vis toliau auga“, – džiaugiasi atlikėjas.

M. Vygantas teigia girdėjęs, kad nuo liepos 4 dienos po truputį bus pradėtos atidarinėti viešosios įstaigos, restoranai. Atlikėjas tikisi, kad pradėjus dirbti pasilinksminimo vietoms, ir jis grįš į sceną ir normalų gyvenimo ritmą.

„Skirtumas yra labai didelis: nematai žiūrovų akių, jų emocijų, palaikymo. Koncertuoti prieš kamerą ir taip virtualiai bendrauti su mūsų klausytojais yra nauja patirtis. Ačiū XXI a. technologijoms“, – M. Vygantas teigia, kad jo muzikinė veikla sustojusi netrumpą laiką. Vyras atviras: džiaugiasi, kad turi ir kitus darbus, tad šiuo sunkiu laikotarpiu gali aprūpinti save ir šeimą.

Vyras džiaugiasi, kad žmonės žino juos ne tik kaip atlikėjus, bet ir susipažįsta asmeniškai. „Lepina mus gardėsiais, nustebina dovanomis. Tai pasitaiko ne dažnai, bet žinome, kad iš visos širdies. Viena gerbėja, kuri gyvena daug kilometrų nuo Londono, nustebino neįtikėtina dovana – rankų darbo medienos dirbiniu, pagamintu specialiai mums. Jis puošia mūsų namus“, – džiaugiasi M. Vygantas.

Tačiau per šį laikotarpį pasitaikė ir ne tokių gražių akimirkų. „Su Jolanta dirbome privačiame renginyje. Netikėtai sutriko buvusio darbinio kompiuterio darbas. Tiesiog mūsų mylimas kompiuteris netikėtai nusprogo, o renginys buvo tik prasidėjęs. Ačiū Dievui, stipriai nepasimetėme. Kol Jolanta užkalbinėjo vakaro svečius, suradau išeitį. Greitai susiradau reikiamas fonogramas telefone ir vakarą užbaigėme sklandžiai, nors abiejų širdys buvo kulnuose. Svarbiausia, žiūrovas to nepastebėjo. Yra tekę koncertuoti nežmoniškame karštyje lauko sąlygomis, kur net dainuodami galvojome, ar nenualpsime nuo kaitrių saulės spindulių. Tai buvo labai karšta vasara, prieš porą metų“, – sako pašnekovas. 

M. Vygantas sako, kad jie per pasirodymus dainuoja gyvai, tad ir nesklandumų yra pasitaikę ne kartą. „Pasitaikė, kad ir žodžius pamiršome, ir į natą nepataikėme. Ekspromtu kūrėme naujus žodžiuus, nors, atrodo, kūrinys tiek daug kartų yra dainuotas. Tačiau tokios ne itin malonios situacijos yra didelė patirtis“, – atvirauja atlikėjas. 

„Vieną gražų vakarą, kalbant telefonu su taip pat Londone gyvenančiu kolega V. Teresu aptarinėjome šiuo metu grojamus kūrinius. Taip norėjosi kažko natūralaus, gyvo ir gimė mintis akustiniame variante perdainuoti iš mano išleistos kompaktinės plokštelės dainą „Lauksiu tūkstantį naktų“. Valdas puikiai groja pianinu, tad nutarėme be jokios repeticijos improvizuoti. Manome, jog toks netaisytas, tikras kūrinys visada stipriau paliečia žmonių širdis“, – sako M. Vygantas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių