Quantcast

Atlikėjas A. Martinėnas-Vudis: jei nori išgerti, net užlaužtos rankos netrukdo

  • Teksto dydis:

Žymus atlikėjas Arvydas Martinėnas-Vudis šiandien džiaugiasi gražia šeima ir sūpuoja dviejų mėnesių naujagimį, tačiau pripažįsta, kad jo gyvenimas galėjo pasisukti visai kitaip.

Laidoje „Laimingas, nes gyvas“ jis atvirai prisipažino turėjęs problemų su alkoholiu.

Atlikėjas pasakojo, kad alkoholio pabandė būdamas penkiolikos metų, ir nuo to laiko jis tapo vis dažnesniu gyvenimo palydovu. „Būdavo įprastas dalykas sulaukus savaitgalio švęsti. Pakliuvus į televiziją ir išgarsėjus, blogi įpročiai tik stiprėjo. Buvo jau tiesiog įprotis – kas rytą išgerti kavos puodelį ir brendžio“, – atviravo Vudis.

Pasak A. Martinėno, kuo toliau, tuo daugiau jis gėrė – net prieš svarbiausius pasirodymus, nesusilaikydavo nė prie mylimosios tėvų. Alkoholis ne kartą jį pastatė į keblią padėtį ar, kaip sako pats atlikėjas, „pavertė klounu“. Jaunas vyras prisiminė ne vieną istoriją apie be reikalo iškviestą policiją, nutikimą, kai sugebėjo išgerti net su už nugaros užlaužtomis rankomis ir daugelį kitų atvejų, dėl kurių paskui teko raudonuoti.

„Prašviesėjus galvai, grauždavo sąžinė ir gėda, žadėdavai sau ir kitiems, kad nuo rytojaus jau tikrai viską mesi. Bet tai yra liga. Tokiam žmogui reikia padėti. Išbristi iš tokio liūno labai sunku. Sunku pripažinti, kad esi alkoholikas. Galiausiai atėjo supratimas, kad alkoholis man trukdė gyventi, man trukdė dirbti, trukdė kurti ir siekti svajonių. Tada pasiryžau keisti savo gyvenimą“, – sakė A. Martinėnas.

Prašviesėjus galvai, grauždavo sąžinė ir gėda, žadėdavai sau ir kitiems, kad nuo rytojaus jau tikrai viską mesi.

Kaip komentuoja psichoterapeutas Marius Gabrilavičius, apie 80 proc. krikščionių yra priklausomi nuo alkoholio, tik priklausomybė yra skirtingų stadijų – vienam užtenka taurės, kitam ir dviejų butelių negana. Tarp jų tik laiko klausimas.

Pasak M. Gabrilavičiaus, į alkoholį įnikusiam žmogui neįmanoma padėti per prievartą. Kuo labiau žmogus yra įtikinėjamas, kad yra ligonis, kad privalo gydytis, tuo labiau stiprėja pasipriešinimas ir atmetimo reakcija. Nuo priklausomybių kenčiantis žmogus turi pats atrasti motyvą, dėl kurio norėtų keistis. Tik tuomet jam pavyks.

Vudžiui tuo motyvu tapo mėgstama veikla ir šeima. „Aš turiu muziką, įrašų studiją, nuostabius žmones, su kuriais gera koncertuoti, o dabar dar ir šeimą – tai motyvacija, dirbti, kurti, eiti į priekį“, – laimingas atsikratęs priklausomybės kalbėjo atlikėjas.

Lietuvos visuomenę jau daug metų kamuoja tokie skauduliai kaip alkoholizmas, depresija, savižudybės, smurtas artimoje aplinkoje ir pan. Labai svarbu garsiai apie tai kalbėti ir keisti susiformavusias klaidingas nuostatas bei paskatinti ieškoti pagalbos – toks ir yra laidos „Laimingas, nes gyvas“ tikslas.

Kaip sako laidos vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, nauja TV3 laida – visiems, mylintiems gyvenimą ir žinantiems jo kainą. Apie nuopuolius, pakilimus, baimes, pergales, viltį, skausmą ir laimę. Tikros, atviros, nuoširdžios tai patyrusių žmonių istorijos ir psichologų, gydytojų bei kitų specialistų komentarai ir patarimai.

„Laimingas, nes gyvas“ pirma laida jau šį šeštadienį 17.30 per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks

Koks portretas
Gražus tas vudis

Efa

Efa portretas
Saunuolis ,sekmes paciam buk laimingas ir mylimas ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių