Quantcast

Atleistas lytiniu priekabiavimu įtariamas JAV kino prodiuseris

  • Teksto dydis:

JAV kino prodiuseris Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas), paaiškėjus naujai informacijai apie įtariamą jo lytinį priekabiavimą, buvo iš karto atleistas iš kino studijos „The Weinstein Co.“, sekmadienį paskelbė jos direktorių valdyba.

Laikraščiui „The New York Times“ ketvirtadienį atskleidus dešimtmečius trukusį H.Weinsteino lytinį priekabiavimą, jis savanoriškai pasiėmė metines atostogas. Penktadienį direktorių valdyba tam pritarė, bet sekmadienį žengė dar toliau ir pašalino H.Weinsteiną iš kompanijos, kurią jis padėjo įkurti.

Dienraščio straipsnyje teigiama, kad H.Weinsteinas, kurio bendrovė yra išleidusi kino hitų, tokių kaip „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) ir „Ištrūkęs Džango“ (Django Unchained), išnaudodavo jaunas moteris, siekusias padaryti karjerą kine.

Kaltintojos sako, kad H.Weinsteinas versdavo jas daryti jam masažą, žiūrėti į jį nuogą ir žadėdavo padėti stumti jų karjeras mainais į seksualines paslaugas.

Pareiškime valdyba mini pastarosiomis dienomis pasirodžiusią „naują informaciją“ apie H.Weinsteino elgesį. H.Weinsteino advokatas to dar nepakomentavo.

„The Weinstein Co.“ atstovas atsisakė pateikti detalių apie H.Weinsteino atleidimą.

„The New York Times“ straipsnyje vardijami įtarimai, per kelis dešimtmečius H.Weinsteino atžvilgiu pareikšti kino žvaigždės Ashley Judd (Ešli Džud) ir moterų, dirbusių „The Weinstein Co.“ ir H.Weinsteino ankstesnėje kompanijoje „Miramax“. Straipsnis padarė didžiulį poveikį, pasireiškusį ne vien kino industrijoje.

H.Weinsteinas ketvirtadienį paskelbė ilgą pareiškimą, kuriuo pripažino sukėlęs „daug skausmo“. Jis taip pat paprašė „antro šanso“.

Savo pareiškime H.Weinsteinas – ištikimas lėšų rinkėjas demokratų kampanijai, rėmęs Hillary Clinton (Hilari Klinton) kandidatūrą į JAV prezidento postą – sakė, kad gerbia visas moteris ir viliasi antro šanso, nors pripažino, jog turi „dirbti, kad jį nusipelnytų“.

Tačiau H.Weinsteinas ir jo advokatai pareiškimuose ir interviu kritikavo „The New York Times“ straipsnį.

„Esame tikri, kad mūsų pernešimas tikslus, – sakoma laikraščio atstovo pareiškime. – Ponas Weinsteinas prieš publikuojant žinojo apie konkrečius įtarimus mūsų straipsnyje ir galėjo į juos atsakyti. Iš tiesų paskelbėme visą jo atsakymą.“

H.Weinsteinas – dviejų vaikų tėvas, vedęs anglų mados dizainerę Georginą Chapman (Džeordžiną Čapman) – yra laikomas įtakingu veikėju Holivude. Daug jo filmų yra pelnę „Oskarų“; tarp tokių juostų yra „Gerasis Vilas Hantingas“ (Good Will Hunting) ir „Artistas“ (The Artist).

Kompaniją „Miramax“ H.Weinsteinas su broliu įsteigė 8-ojo dešimtmečio pabaigoje, o vėliau pardavė ją studijai „Disney“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių