Quantcast

„Atgal į ateitį“ laikai jau atėjo, bet skraidančios riedlentės dar neišrastos

  • Teksto dydis:

2015 metų spalio 21-oji buvo kaip tik ta data, į kurią filmo „Atgal į ateitį“ (Back to the Future) personažai – profesorius Dokas Braunas ir Martis Makflajus – antrojoje šios daugelio pamėgtos kino trilogijos dalyje persikėlė automobiliu „DeLorean“, pertvarkytu į laiko mašiną.

Režisieriaus Roberto Zemeckis (Roberto Zemekio) pavaizduotas pasaulis, kuriame naudojamos skraidančios riedlentės, savaime užsivarstantys sportiniai bateliai ir skraidantys automobiliai atrodė drąsi išmonė, kai „Atgal į ateitį 2“ (Back to the Future Part II) buvo išleistas 1989 metų gruodį.

Šios trilogijos gerbėjai trečiadienį sukakusią įsimintiną datą mini skaičiuodami, kurios tos futuristinės sagos prognozės išsipildė, o kurios ne.

Tame filme aktorius Michaelas J. Foxas (Maiklas Dž.Foksas) vaidina paauglį Martį, gyvenantį 9-ame dešimtmetyje viename Amerikos miestelyje ir persikeliantis į ateitį automobiliu „DeLorean“, kurį specialiai pritaikė kelionėms erdvėlaikiu jo draugas – ekscentriškas išradėjas Dokas Braunas.

„Buvau paauglys, kai buvo išleistas tas filmas. Prisimenu, kaip galvojau, kad būtų smagu pasižiūrėti jį vėliau, kai turėsiu šeimą“, – sakė Vakarų Vašingtono kino festivalio įkūrėjas ir prezidentas Bradas Russellas (Bredas Raselas), kurio organizacija surengė „Atgal į ateitį“ filmų retrospektyvą JAV sostinės priemiesčiuose.

Sveiki atvykę į Hil Vali

B.Russellas organizuoja visų trijų filmų, išleistų 1985, 1989 ir 1990 metais, peržiūrų maratoną. Panašias retrospektyvas surengė daugelis kitų kino teatrų.

B.Russelas netgi įtikino Virdžinijos valstijos miestelį Restoną, esantį netoli Vašingtono, laikinai pakeisti savo pavadinimą, kol vyks šis festivalis.

Ženklas su užrašu „Sveiki atvykę į Hil Valį“ – išgalvotą miestelį, kuriame vystosi „Atgal į ateitį“ siužetas – pasitiks automobilių „DeLorean“ kolekcininkus, kurie, kaip planuojama, atvyks į sekmadienį organizuojamą paradą.

Trečiadienį Jungtinėse Valstijose taip pat įvyko režisieriaus Jasono Arono (Džeisono Arono) dokumentinio filmo „Atgal laiku“ (Back in Time) premjera. Toje juostoje „Atgal į ateitį“ filmų žvaigždės diskutuoja apie šios trilogijos poveikį populiariajai kultūrai.

Kalifornijoje, kur buvo sukurti visi trys filmai, apie 200 gerbėjų, persirengusių Marčiu arba Doku Braunu, susirinko prie greitojo maisto restorano „Burger King“, kur jaunasis herojus įsikibo į pikapą, kad greičiau nulėktų į mokyklą savo riedlente.

„Vaikystės daug kartų žiūrėdamas šį filmą niekada nesusimąstydavau apie šią dieną ateityje“, – sakė 38 metų Toby Fulpas (Tobis Falpas), persirengęs Doku.

Šeštadienį „Atgal į ateitį“ gerbėjai galės linksmintis pirmojoje trilogijos dalyje pavaizduotoje vidurinės mokyklos diskotekoje „Jūros gelmių burtai“ (Enchantment Under the Sea), kurioje Marčio tėvai įsimyli vienas kitą 1955 metais.

Susižavėję gerbėjai Čilės sostinėje Santjage stebėjo, kaip vienas iš „DeLorean“, panaudotų kuriant tuos filmus, buvo užvestas ir išskleidė sparnus Mados muziejuje, kur taip pat eksponuojamas odinis švarkas ir balti sportbačiai, kuriuos M.J.Foxas dėvėjo vaidindamas tame filme.

Kanadoje vyriausybė taip pat nepraleido progos pašmaikštauti, paskelbusi, kad atšaukiami automobiliai „DMC-12 DeLorean“, nes esą aptiktas gedimas jų „srauto kondensatoriuose“, galintis sukelti nepageidaujamų trikdžių keliaujant laiku.

Netgi Baltieji rūmai prisidėjo prie šios bangos, organizavę internetinius debatus su specialistais, kurių tema – „Kaip atrodys 2045-ieji?“

Auksas reklamos kūrėjams

„Prognozės mums yra smagus pokalbis“, – sakė B.Russellas.

Kai kurie filme pavaizduoti išradimai tebėra kuriami – pavyzdžiui, vis įmantresni skraidančių riedlenčių prototipai ar šunis vežiojantys robotai.

Vienas pokštas, kuris ilgai liko nepastebėtas niekur kitur, išskyrus Jungtines Valstijas, dabar labai jaudina amerikiečius: Čikagos beisbolo klubo „Cubs“ sėkmė.

Antrajame trilogijos filme vaizduojama, jog ši komanda, su pašaipa vadinama „žavieji nevykėliai“, laimi 2015 metų Pasaulio serijos turnyrą.

Dabar, daugelio nuostabai, Čikagos komanda įveikė atkrintamųjų rungtynių etapą ir atsidūrė už vieno žingsnio nuo patekimo į Pasaulio seriją, kurią ji paskutinį kartą laimėjo 1908 metais.

Kelios bendrovės taip pat nusprendė pasipelnyti iš „Atgal į ateitį“ sukakties.

Sportinės įrangos milžinė „Nike“ išleis savaime užsivarstančius sportbačius „Nike Mag“, kuriuos filme avėjo Martis, o „Pepsi“ išplatins ribotą partiją gėrimo „Pepsi Perfect“, kurį, kaip vaizduojama tuose filmuose, buvo pamėgęs Martis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių