Quantcast

Arina: festivalio „Bliuzo naktys“ dvasia – ežeras ir aš!

  • Teksto dydis:

Būtų keista, jei kada nors legendinis festivalis "Bliuzo naktys" neįvyktų. Dainininkės Arinos kalendoriuje jo stipriai trūktų. "Ta data visada pažymėta. Kiek festivalis vyksta - tiek į jį važiuoju", - sako ji. Liepos pirmąjį savaitgalį "Bliuzo naktyse" Arina koncertuos jau 22 kartą. Šįsyk scena dalinsis su pačiu Stevenu Seagalu, o taip pat - jaunaisiais bliuzo broliais iš Baltijos šalių - organizatoriai atskleidžia kelis vardus.

Arina patvirtino, kad liepos 4-5 dienomis su "Vetobank" ji pasirodys Varniuose, prie Lūksto ežero. "Bliuzo naktys" - bene vienintelis festivalis, kuriame ji nuosekliai lankosi, kitiems vis pristigdama laiko. "Tai visų atlikėjų problema - tenka praleisti kitų koncertus, net ir tų, kuriuos labai norėtum pamatyti, bet pats kur nors koncertuoji, esi užsiėmęs", - sako Arina.

"Bliuzo naktyse" dainininkė - nuo pirmos dienos. "Kokia šio festivalio dvasia? Tai ežeras ir aš! - kvatoja Arina. - Aš jį vadinu mūsų kiemu. Visuomet atvažiuojame anksčiau, kad spėtume ramiai pabūti iki šurmulio. Paskui stebime iš šono, kaip festivalis auga - renkasi žmonės, svečiai. Tai labai įdomu. Taip pat liekame pasižiūrėti, kaip festivalis išvažiuoja."

Per 22 metus "Bliuzo naktyseヤ Arina patyrė įvairių nuotykių. "Stabiliai kas 5 metus Varniuose lydavo. Nuotraukose matai - visi purve voliojasi, o tu koncertuoji, gražiai apsirengęs, - juokiasi atlikėja. - Teko festivalyje ir telefonus pamesti, ir sausų drabužių pristigti: iš pradžių kitiems sušlapusiems dalini, o paskui pačiam nebelieka."

Arina mena įvairių gamtos stichijų. Kartą festivalio paežerėje pakilusi audra buvo tokia stipri, kad teko ne tik čiupti vaikus ir daiktus, bet ir gaudyti skriejančias kėdes. "Nutiko ir labai fainų dalykų, - patikina dainininkė. - Kasmet ten susitinki senus draugus, įdomius žmones, kai kurie tame festivalyje netgi buvo pradėti, o paskui mano vardu pavadinti. Buvo toks atvejis - priėjo mergina autografo. Vardas - Arina..."

Tąsyk iš merginos pati autografo paprašiusi atlikėja, šiais metais galės prašyti Holivudo žvaigždės parašo - festivalyje gros veiksmo filmų herojus Stevenas Seagalas su grupe. "Labai smagu! Jis - vienas iš mano jaunystės kumyrų. Man tuomet patikdavo nesibaigiantys "bojavikai", o S.Seagalas buvo neįtikėtinai panašus į mano brolį", - šypsosi Arina.

Dainininkė susidomėjusi laukia ir jaunesnės kartos atlikėjų pasirodymų. Organizatoriai skelbia, kad festivalio programoje - įsimintina sostinės grupė "Garbanotas bosistas". "Kiekvienais metais labai smagu atvežti į Varnius bliuzą, kurį sukaupėm per metus. Ir čia ne apie E A B akordus. Net nesvarbu groti ar klausyti. Tik saulėje, smėlyje ar vandeny nusimest save ir švariam pasirodyt tūkstančiui draugųヤ, - sako gitaristas Mantas Joneikis.

"Bliuzo naktyse" taip pat pasirodys svečiai "Cathouse Radio" - grupė, vadinama naujausia gera žinia Estijos bliuzo scenoje. Alaras Kriisa iš "Bullfrog Brown" ir Vilho Meieris iš "Supernova" bei "Loss Paranoias" susijungė, kad suformuotų naują rimtą bliuzo mašiną iš Tartu. "The Cathouse Radio" groja electric bliuzą, užgrūdintą Alarso armonikėlės specifiniais tonais, Vilho Teksaso stiliaus gitara, Sergėjaus bosu ir Kalle džiazuojančiais mušamaisiais.

"Mes visi vieni kitus pažįstame daug metų, bet aiški vizija, kad atėjo laikas susiburti į grupę, aplankė pernai festivalyje "Augustibluus". Visiems staiga netgi tapo keista, kodėl mes to nepadarėme anksčiau", - šypsosi Vilho.

Tarptautinis festivalis "Bliuzo naktys" šiais metais vyks liepos 4-5 dienomis Varniuose, Telšių rajone. Bilietus platina "Tiketa". Dėmesio! Balandžio 16 dieną bilietai brangs.


Šiame straipsnyje: ArinaBliuzo naktysmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių