Quantcast

Apsirikimas skelbiant „Oskaro“ laureatą – ne vienintelis

  • Teksto dydis:

Netikėta klaida skelbiant „Oskaro“ laureatą geriausio filmo kategorijoje nebuvo vienintelis to Los Andžele vykusio apdovanojimų vakaro liapsusas.

Apdovanojimų ceremonijos „In Memoriam“ dalyje, skirtoje pernai mirusiems kino pasaulio atstovams, kurių nuotraukos buvo parodytos ekrane, renginio prodiuseriai per klaidą parodė vienos iki šiol gyvenimu tebesidžiaugiančios moters nuotrauką.

Vietoje Janet Patterson (Džanet Paterson), australų kostiumų dizainerės, atvaizdo buvo parodyta gerai žinomos australų prodiuserės Jan Chapman (Džen Čapman) nuotrauka.

„Buvau tiesiog priblokšta, kai pamačiau savo atvaizdą vietoje mano geros ir ilgametės bendradarbės Jenet Patterson“, – sakė J.Chapman žurnalui „Variety“.

„Aš raginau jos agentūrą pateikti nuotrauką, kurią galima būtų parodyti, ir suprantu, jog jiems buvo atsakyta, kad Akademija ją turi. Janet buvo tikra gražuolė, keturis kartus nominuota „Oskarams“. Labai liūdna, kad klaida nebuvo ištaisyta“, – pridūrė ji.

„Aš gyvenu ir aktyviai užsiimu prodiuserine veikla“, – sakė prodiuserė.

J.Patterson ir J. Chapman kartu dalyvavo 1993 metų juostos „Pianinas“ (The Piano), kuri gavo tris „Oskarus“, kūrime.

Audito bendrovė „PricewaterhouseCoopers“ (PwC) atsakinga už JAV Kino meno ir mokslo akademijos narių balsų apskaitą, atsiprašė už painiavą, kilusią sekmadienio vakarą skelbiant „Oskaro“ laureatą geriausio metų filmo kategorijoje.

PwC pripažino, kad nugalėtoją paskelbti turėjusiems pranešėjams Warrenui Beatty (Vorenui Bičiui) ir Faye Dunaway (Fei Danavej) buvo įteiktas klaidingas vokas.

Per šį apmaudų nesusipratimą „Oskaro“ statulėlė iš pradžių neteisingai buvo įteikta miuziklo „Kalifornijos svajos“ (La La Land) prodiuseriams. Galiausiai klaida buvo pastebėta, ir apdovanojimas perduotas dramai „Mėnesiena“ (Moonlight), pasakojančiai apie paauglio žengimą į suaugusiųjų pasaulį pietų Floridoje.

„Nuoširdžiai atsiprašome „Mėnesienos“, „Kalifornijos svajų“, Warreno Beatty, Faye Dunaway ir „Oskarų“ (ceremonijos) žiūrovų už klaidą, kuri buvo padaryta skelbiant apdovanojimą už geriausią filmą“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Pranešėjams buvo per klaidą paduotas klaidingos kategorijos vokas, o kai tai buvo pastebėta, (klaida) buvo nedelsiant ištaisyta“, – pridūrė PwC.

„Šiuo metu tiriame, kaip tai galėjo nutikti, ir labai gailimės, kad taip nutiko“, – pabrėžė auditoriai.

Ši klaida sukėlė sumaištį baigiantis svarbiausiai kino pasaulio apdovanojimų ceremonijai, per kurią „Kalifornijos svajos“ susižėrė šešias statulėles – be kita ko, už geriausią režisūrą, geriausią aktorę, geriausią dainą ir garso takelį.

„Mėnesiena“ savo ruožtu pelnė tris „Oskarus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių