Quantcast

„Amazon“ Naujojoje Zelandijoje kurs „Žiedų valdovo“ serialą

Jungtinių Valstijų technologijų milžinė „Amazon“ paskelbė kursianti „Žiedų valdovo“ serialą. Milžiniško biudžeto serialo filmavimas jau po kelių mėnesių prasidės Naujojoje Zelandijoje – ten pat, kur buvo filmuojamos „Žiedų valdovo“ ir „Hobito“ trilogijos.

„Amazon“ naujajam serialui ketina išleisti daugiau nei milijardą dolerių, taip siekdama pakartoti „Sostų karų“ sėkmę.

Serialo kūrėjai Johnas D. Payne'as ir Patrickas McKay'us tikino, kad Naujoji Zelandija puikiai atspindi Viduržemio, kuriame veikia Johno R. R. Tolkieno elfai, nykštukai ir hobitai, „pirmykštį grožį“.

„Mums reikėjo rasti ką nors įstabaus, su nepaliestomis pakrantėmis, miškais ir kalnais, kur taip pat yra pasaulinio lygio filmavimo aikštelės, studijos ir itin kvalifikuoti ir patyrę šio amato žmonės“, – pranešime cituojami serialo kūrėjai.

„Amazon Studios“ teigimu, serialo kūrimas jau pradėtas, filmavimai Oklande prasidės „artimiausiais mėnesiais“.

„Amazon“ taip pat pabrėžė, kad serialą sudarys daugiau nei vienas sezonas. Serialo veiksmas vyks laikotarpiu iki režisieriaus Peterio Jacksono „Žiedų valdovo“ ir „Hobito“ filmuose rodomų įvykių.

Naujosios Zelandijos režisieriaus P. Jacksono pastatytos fantastinės trilogijos padėjo šaliai pritraukti kur kas daugiau turistų nei iki tol. Milijonai lankytojų vyko į Naująją Zelandiją pamatyti filmuose rodomas vietoves.

Šie filmai taip pat pavertė anksčiau pienininkyste garsėjusią Naująją Zelandiją pasaulinio lygio specialiųjų efektų kūrimo šalimi.

„Smagu matyti, kad Naujosios Zelandijos ryšiai su Viduržemiu tęsiasi“, – sakė šalies ekonominės plėtros ministras Philas Twyfordas.

Organizacijos „Invest Auckland“ teigimu, „Amazon“ kuriamas serialas atneš „didžiulį ekonominį postūmį ir daug darbo vietų“.

Zelandiečiai taip pat priėmė Viduržemį kaip dalį savo kultūrinės savimonės. Net ir dabar – praėjus penkeriems metams po paskutinio „Hobito“ filmo – sostinės Velingtono oro uostą puošia drakonų ir burtininkų modeliai.

Filmų režisierius P. Jacksonas nėra įsitraukęs į serialo kūrimą, tačiau pernai jis linkėjo kūrėjams sėkmės ir sakė esąs pasirengęs juos pakonsultuoti, jei to prireiks.

„Amazon“ anksčiau teigė, kad pirmas dvi naujojo serialo serijas režisuos „Juros periodo pasaulis: kritusi karalystė“ režisierius Juanas Antonio Bayona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių