Quantcast

Aktyvus jaunimas vienijasi: šimtmečio lobius sleps 100 pasaulio miestų

  • Teksto dydis:

Lietuvos šimtmečio proga, aktyvus jaunimas susivienijo „100 metų – 100 miestų“ iniciatyvai, skirtai mūsų šalies vardo garsinimui ir jubiliejaus minėjimui visame pasaulyje. Jos metu lietuviški lobiai bus slepiami 100 įvairių pasaulio miestų – Vilniuje, Romoje, Los Andžele, Seule, Dakare ir dar 95-iose, pačiose netikėčiausiose pasaulio vietose.

Kiekvienas šios iniciatyvos metu aplankytas miestas yra įrodymas, kad Lietuvos nepriklausomybė yra šansas augti, keliauti, tobulėti bei taip kurti valstybę. Žmonės, suradę paslėptus lobius, turės galimybę pasipuošti lietuviška atributika, sužinoti įdomių faktų apie mūsų šalį bei pasijusti tikrais lobių medžiotojais!

Anot vieno iniciatyvos organizatorių Gedimino Kondrackio: „Apie Lietuvą daug užsieniečių paskutinį kartą yra girdėję geografijos pamokose. Radę mūsų paslėptą lobį, jie tikrai pasistengs sužinoti daugiau, o gal net ir apsilankyti mūsų šalyje. Esame įsitikinę, kad tokia iniciatyva padeda garsinti Lietuvos vardą bei šimtmečio jubiliejų pasaulyje.“

Pašnekovas džiaugėsi, jog jau yra jaučiamas žmonių susidomėjimas vykdoma iniciatyva: „Puiku, jog į mus kreipiasi keliaujantys tiek arti, tiek toli. Mielai patikime lietuviškus lobius kiekvienam norinčiam juos paslėpti. Mūsų tikslas bendras - skleisti žodį apie Lietuvą.”

Smagiausia iniciatyvos dalis yra ta, kad lobį radę laimingieji dalyvaus konkurse, kurio metu turės šansą metų pabaigoje aplankyti Lietuvą ir taip kartu švęsti 100 metų jubiliejų.

Paslėptų lobių buvimo vietų užuominas galite rasti iniciatyvos puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių