Quantcast

Aktorius R. Jasiulionis tapo naujos „Info TV“ laidos vedėju

  • Teksto dydis:

Žinomas aktorius Ridas Jasiulionis per „Info TV“ kanalą ves naują laidą „Raudona linija“. Tai – unikalus televizijos projektas, kuriame bus analizuojami trapūs Lietuvos valstybės egzistenciniai klausimai. Svarbiausias jų: kodėl mes per keletą pastarųjų šimtmečių ne kartą savo laisvę padovanojome veltui? Laidos premjera – šį penktadienio vakarą 21 val.

Pirmieji „Raudonos linijos“ studijos svečiai – kariai tiesiai iš Ukrainos fronto linijos. Susijaudinę vyrai papasakos, kaip buvę vairuotojai, žvejai, verslininkai, informacinių technologijų specialistai visiškai netikėtai paėmė į rankas ginklą. Kaip atlaikė „nenugalimosios“ Rusijos armijos puolimą. Kariai atskleis, kaip, turėdami vien kastuvus, rankose surentė fronto įtvirtinimus akmeningoje Donbaso žemėje.

Išgirsime apie mūšių metu pasitaikiusius kuriozus. Savanorių bataliono karys Aleksandras laidos „Raudona linija“  metu prisimins, kaip virš galvos aidint pabūklams ėjo derėtis su čečėnų žudikų bataliono „Smerč“ vadais. Paaiškės, jog  derybos dėl paliaubų vyko ne Minske, Maskvoje ar Berlyne, o apkasuose prie degtinės butelio. Tuomet vyrai susitarė... nešaudyti kelias naktis.

Laidos metu ukrainiečiai papasakos, kokiuose miestuose, kada ir kur Rusija gali pradėti žaliųjų žmogeliukų invaziją į Lietuvą. Buvęs Krašto apsaugos ministras Audrius Butkevičius pritars, kad iš ukrainiečių klaidų mokytis būtina – priešą reikia naikinti nedelsiant ir be perspėjimo.

Laidos metu bus nagrinėjamos ir istorinės Lietuvos politinio elito klaidos. Kodėl aštuonioliktame amžiuje, Lietuva, būdama viena stipriausių Europos valstybių, turėdama galingiausią kariuomenę, savo valstybingumą pardavė tiems patiems kaimynams iš rytų? Žiūrovas turės unikalią galimybę sužinoti negirdėtų faktų apie Lietuvos valstybės padalijimo užkulisius. Taip pat  ne vieną priblokš faktas, jog Lietuva 1940-aisiais turėjo žymiai didesnę ir geriau aprūpintą kariuomenę negu Sovietų sąjungos armijos kontingentas, kuriuo buvo okupuota mūsų valstybė. Kompromisai buvo priimti siekiant išsaugoti gyvybes, ekonomiką, ūkį ir dalinę laisvę. Tačiau realybė parodė, jog Lietuvos nuostoliai buvo gerokai didesni nei Suomijos, kuri pakilo į ginkluotą kovą. Paaiškės, kodėl verta iššauti tą vieną vienintelį šūvį.

Laida „Raudona linija“ – tik per „Info TV“ penktadieniais 21 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių