Quantcast

Aktorė J.Vilūnaitė: džiaugiuosi, kad dar tenka vaidinti meilę

  • Teksto dydis:

Pagrindinė LNK serialo „Namai, kur širdis“ aktorė Jūratė Vilūnaitė džiaugiasi, kad rugsėjis sugrąžino jaukią rutiną: mokslo metų pradžioje Vilniaus kolegijoje ją pasitiko būrys studentų, prasidėjo nauji serialo filmavimai ir nauji jos herojės Vilijos likimo vingiai.

-Pati išgyvenote ir skyrybas su vyru, ir naujus jausmus. Jūsų herojė vis dar ieško savo laimės: išsiskyrusi su vyru gimtajame mieste ji sutinka jaunystės laikų meilę. Asmeninė patirtis padeda ar trukdo vaidmeniui?

-Mano patirtis man – vertybė, kad ir kokia skaudi būtų. Žmogiški santykiai nėra paprasti. Nėra taip, kad padėjai tašką ir viskas tuo pasibaigia. Patirtis ir metai – jie yra ir nuo to nepasislėpsi.

- Jūsų ir jūsų mylimojo Rimanto Bagdzevičiaus jausmai įsiplieskė filmuojant serialą „Nekviesta meilė“. Dabar sukiojatės tarp kelių žavingų kolegų. Ar nėra pavojaus, kad vėl pasikartos situacija?

-Pavojus visada egzistuoja. Visada viskas atvira.

-Ar Rimantas nepavydi, kai bučiuojatės su Giedriumi Arbačiausku?

-Nežinau. Nežinau, ar stebi. Aptariame darbus, bet ne iki tokių smulkmenų. Mano kolegos – nuostabūs ir aš jais pasitikiu. Labai džiaugiuosi, kad dar tenka vaidinti meilę, jausmus, žmonių santykius. Juk vėliau aktorės gyvenime ateina laikas, kai vaidini tik mamas.

-Ką jums, kaip aktorei duoda dėstytojos darbas?

-Prieš kiekvienus mokslo metus apima jaudulys. Jau antri metai, kai nereikia lydėti į rugsėjo pirmosios šventę sūnaus, užtat pasitinku šią dieną savaip. Visada jaudinuosi susitikdama su naujais studentais. Tačiau tuo pačiu jaučiuosi ir pakylėta.

Dėstydamas kolegijoje mane priverčia pasitempti. Negaliu mokyti to, ko pati nesu išbandžiusi ar kuo negyvenu scenoje. Taigi dėstymas iš manęs reikalauja, kad ne tik kalbėčiau, bet taip ir gyvenčiau. Nežinau, ar tai pavyksta, tačiau bendravimas su studentais mane nuolat ugdo ir mokina.

-Kaip sekasi derinti darbą teatre, kolegijoje ir dar filmavimąsi seriale?

-Buvo nedidelė pauzė, tad net pasiilgau filmavimų. Šiek tiek keičiasi siužetas ir tai labai įdomu. Vilijos laukia naujos aplinkybės, nauji išbandymai. Iš inercijos norisi prieštarauti, kad ji taip nepasielgtų, tačiau gyvenime juk būna virsmų, pokyčių.

-Vilijos vaidmuo santūrus. Esate lyriška aktorė, ar galėtumėte, pavyzdžiui, suvaidinti vampyrę ar rokerę?

-Mano natūra linkusi į santūrumą, ir Vilijos vaidmuo toks, tad vienas kitą papildo. Kai reikia kurti kitokią spalvą, tai visada įdomu. Kita vertus, ir santūrus žmogus kartais sprogsta, jis gali būti išprovokuotas. Taip nutinka ir kaip aktorei, taip būna ir mano herojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

az

az portretas
niekam tikusi artiste tik uzpakali gali pakist tai tu moki
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių